Radiotjenesten

Liveradio:

Radiotjenesten er Radio Novas satiriske alibi. Med termometeret i én hånd og mikrofon i den andre tar vi tempen på vår samtid hver fredag klokken tolv. Litt som Dagsrevyen, bare uten bildene og med flere vitser. Din sherpa på vei opp toppen av opplysningsfjellet.

Radiotjenesten ledes av følgende tjenestemenn og -kvinner:

Christian Nærum
Benedikte Austad
Erlend Lunde Holbek
Andreas Veie-Rosvoll
Mikkel Theodor Karlsen
Hallvard Olsen Dyrnes
Rasmus Wardemann
Herman Arneberg Johnsen
Eirik Bergesen Dalen
Truls Grepperud
Ida Mathilde Hiis
Annette Nærum
Yngve Sikko
Philip A. Johannesborg

Radiotjenesten


Publiserte artikler:

Ekspert: Hvorfor kjøpe billig pils?

av Philip A. Johannesborg, fredag 02. juni, kl. 16.03

Er du en av dem som kjøper utepils i det fine være? Da bør du kanskje skamme deg. Noen påstår nemlig nå at billig utepils bør unngås for enhver pris.

Les mer på Radiotjenesten

19 fylker blir til 10 regioner her i Norge

av Yngve Sikko, fredag 24. februar, kl. 16.14

Hvis du syntes 19 er høgt, kommer du til å elske det nye antallet regioner i Norge. Det er nemlig et lavere tall som heter for 10.

Les mer på Radiotjenesten

Dette er en helt ordinær artikkel for oss menn

av Herman Johnsen, fredag 06. januar, kl. 16.30

Man kan trygt si denne er mest for gutta.

Les mer på Radiotjenesten

Nå som valget snart er over, kan vi snakke litt om Donald Trumps brennheite babe av en søster?

av Herman Johnsen, mandag 07. november 2016, kl. 15.00

Hvorfor har ingen gjort meg oppmerksom på dette smukke støkket tidligere?

Les mer på Radiotjenesten

Jostein ventet i sykehuskø – ble til skjelett

av Christian Nærum, onsdag 19. oktober 2016, kl. 19.22

Lokal mann ble skjelett etter to måneder i helsekø.

Les mer på Radiotjenesten

Donald Trump svarer Harald (28)

av Christian Nærum, mandag 03. oktober 2016, kl. 15.17

Nådeløs respons fra presidentkandidaten etter å ha fått norsk Facebook-kritikk.

Les mer på Radiotjenesten

5 steder i Oslo hvor jeg har tenkt på demokrati

av Herman Johnsen, onsdag 28. september 2016, kl. 16.10

Jeg tenker på det hele tiden, men er her de aller beste stedene i Oslo til å tenke på demokrati.

Les mer på Radiotjenesten

Studentnyheter

11 Stortingsrepresentanter Du Burde Vite Mer Om

onsdag 06. juli 2016, kl. 11.00 · av Andreas Veie-Rosvoll for Radiotjenesten · 1 kommentar

De viktigste stortingspolitikerne som ofte går under offentlighetens radar.

Våre folkevalgte. Can’t live with ’em, can’t live without ’em?

De har vært kilden til våre mest banale plager siden Norge ble en nasjon da kong Olav kastet en brødskive som en frisbee i nakken til Karl Johan. Karl Johan ble så lei seg at han ikke bare lot Norge bli et eget land, men fylte gaten som strekker seg fra Slottet til Tiger’n med brød som straff og kalte gaten Karl Johan’s Gate For Brødstraffen (senere kortet ned til Karl Johans Gate For Brød, så Karl Johans Gate).

Politikere har siden den dagen vært i rampelyset. Vi kjenner alle til politikere som Siv Jensen, Erna Solberg, Jens Stoltenberg og Jonas og mange flere. Men, det mange ikke vet er at bak disse finnes det andre, mindre kjente, men like dedikerte politikere som venter på å bli kjente for å være politiker i Norge. Radiotjenesten har samlet en liste over kremen av Stortingets underkjente arbeidermaur.

1. Finn Krampel Johansen (Partiet For Finn Krampel Johansen Og En Veldig Gammel Undulat, tidligere FrP)

Finn er født i Oslo i 1942, og har aldri sett månen. Først var det tilfeldig, men så ble det en ekstremt personlig sak for Finn at han skulle oppnå å se månen før han ble hentet av Gud til himmelen. Han har prøvd hardt for å se månen, men sovner hver eneste gang før den kommer fram. Startet sitt verv i FrP sammen med Anders Lange, men brøt ut da Lange begynte å skryte voldsomt av hvor mange ganger han hadde sett månen, samt si ting som: ”Månen er stor, rundt og har enkelte bleke flekker og krater over hele seg, og det har vært menn på den,” Finn Krampel Johansen lever ennå, men forventes å dø sinnssykt snart.

2. Myggvar Prims Bims (Senterpartiet)

Myggvar er sønn av King og Trude Prims Bims. Myggvars oppvekst var preget av at foreldrene hans prøvde å overbevise myndighetene i Hamar om at de hadde funnet opp huler. Dette pushet unge Myggvar inn i politikken, men dessverre ble han aldri pushet ut igjen, og hater nå å være politiker. Han er kjent på Stortinget for sitt motiverende motto: ”Drep meg”.

3. Omp Somp! (SV)

Omp Somp! er sønn av en skotsk handelsmann og en kam han kjøpte på en av sine reiser en gang. Oppvokst i Hammerfest, og flyttet til Oslo som ni-åring da han hørte om internettet. Han tok med seg kofferten og tre trådløse rutere for å prøve lykken. Omp var på nettet i mange år før han skjønte at det var talens gave han hadde, og bestemte seg for å engasjere seg i politikken. På Stortinget er han kjent som en som alltid gifter seg med en due hvis han har muligheten. Og selv om han ga opp en karriere på internettet, har Omp aldri sluttet å surfe på verdensveven likevel! Omp Somp! døde tragisk i april 2016.

4. Gritte Segway Panelkam (De Patetiske)

Gritte Segway Panelkam er bestyrerinne i det ny-etablerte politiske partiet De Patetiske, som nok er mest kjent for å arrangere gråte-debatter på ungdomsskoler over hele Buskerud (unntatt Kongsberg). Gritte bruker tiden sin på å passe på sin brors bestefarsklokke, og er kjent som en stødig og flink politiker som dessverre er svært voldelig.

5. Tramle Guggen (AP)

Tramle Guggen er født i 1985 i Kurkby, Nord-Trønderlag. Han var en stillferdig gutt som likte å gjøre lekser og mase på snøen mens den falt. Mange trodde at Tramle Guggen var en hest i hans oppvekst, på grunn av hans hestebein og heste-matvaner. De lo av ham, prøvde å sette seg på ryggen hans, pustet på brevene hans, men Tramle reiste seg opp fra støvet og kjempet videre. Så trillet han en diger snøball over bygda og dro til Oslo for å bli politiker. I 2013 kom Guggen endelig inn på tinget, og det kan virke som 2017 blir et like jubelrikt år for den standhaftige 31-åringen fra Kurkby! Snøballen drepte hele bygda.

6. Lage Nøst (MDG)

Lage Nøst er født 30. juli 1991 i Oslo og vokst opp i Molde. Han er en norsk ungdomspolitiker og musiker, og er talsperson for Grønn Ungdom (GU), Miljøpartiet De Grønnes ungdomsorganisasjon. Han har studert utøvende jazzgitar og sosiologi ved Universitetet i Stavanger. Lage er sønn av kunstner og teatersjef ved Rogaland Teater, Arne Nøst.

7. Marve Lønningspils (FrP)

Ah, hva kan man si om gamle Marve Lønningspils? Nei, seriøst. Hva kan man si om Marve Lønningspils? Fremskrittspartiet har opprettet en streng policy rundt den mytiske mannen som går ut på at det ikke er lov å diskutere ham. Partiet har likevel offentliggjort tre ting man kan diskutere om den gamle gnier’n i nødsituasjoner:

1. Han liker å bare koble av og gjøre ingenting etter en lang dag på jobben.
2. Han møtte veggen i 2013.
3. Han syns det er vanskelig å balansere jobb og familie.

8. Et Skjelett (Høyre)

Et skjelett som rasler rundt i gangene på tinget.
Helt sprøtt!
At ingen setter en stopper for dette!
Er skjelettet god venn med Erna Solberg eller noe?
En jeg kjenner sier det!
Skummelt!

9. Kråka Tazmar (KrF)

Tross janteloven har denne kråka karret seg fram med spisse albuer og nebb. Tazmar har for lengst klart å gjøre abort til sin kampsak, og mener at alle kvinner som gjennomfører en slik prosedyre synder mot Gud. Den folkekjære kråka mener også at kristendommen igjen skal etablere sin dominans i vårt kjære lands skoler, og hakker ut øynene på alle som er uenig. Tazmar er ikke en sjenert kråke, og det er herlig å se noen stikke seg fram på dette lille nisseberget vi kaller Norge!

10. Den Grusomme Trollmannen Gelgamex (Venstre)

Aaah! Løp! Gelgamex er her! Vis nåde, O store manipulator av naturens lover! Vi skal ikke forkludre ditt hellige navn igjen, O vene illusjonist av rang! Din dvale skal ei igjen forstyrres, O mektige underholder av barnebursdager!

11. Jens Henning Olsrud (AP)

Jens Henning er glad i biler og brenner for fotballaget (Manchester United). Han lurer på når Netflix skal få flere serier og når kona Berit skal komme tilbake. Han syns memes er spennende, selv om han ikke alltid skjønner hva de sier. F.eks den grønne frosken syns han er rar. Sønnen hans har sluttet å kalle ham pappa. Jens Henning er alltid klar for en liten fest sammen med partikollegene sine, og syns det er trivelig å jobbe i et så spennende parti som Arbeiderpartiet. Han fant Berit i sengs med 20 år gamle Mads. Jens Henning er 44 år ung og har ingen planer med å gi seg i politikken enda, selv om han drømmer om å en dag åpne et bilhuggeri. Hver gang han lukker øynene ser han Berit og Mads nakne i senga.

Foto Lage Nøst: Øyvind Aukrust
Foto Stortinget: Dmitry Valberg – Wikimedia

Kommentarer

onsdag 06. juli 2016, kl. 15.33 · av Krüger Gerhardt Wetle

Vil gjerne få påpeke en grov feil i denne artikkelen. Omp Somp! døde ikke tragisk i april 2016, snarere var hans død i mai svært etterlengtet og utragisk. Det var hans fullstendig identiske fetter, Omp Somp!, som ble begravet levende av illsinte kaniner i april i år. Fint om dere kan få rettet opp i dette. Takk.

Legg igjen kommentar


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed