Radiotjenesten

Liveradio:

Radiotjenesten er Radio Novas satiriske alibi. Med termometeret i én hånd og mikrofon i den andre tar vi tempen på vår samtid hver fredag klokken tolv. Litt som Dagsrevyen, bare uten bildene og med flere vitser. Din sherpa på vei opp toppen av opplysningsfjellet.

Radiotjenesten ledes av følgende tjenestemenn og -kvinner:

Christian Nærum
Benedikte Austad
Erlend Lunde Holbek
Andreas Veie-Rosvoll
Mikkel Theodor Karlsen
Hallvard Olsen Dyrnes
Rasmus Wardemann
Herman Arneberg Johnsen
Eirik Bergesen Dalen
Truls Grepperud
Ida Mathilde Hiis
Annette Nærum
Yngve Sikko
Philip A. Johannesborg

Radiotjenesten


Publiserte artikler:

Ekspert: Hvorfor kjøpe billig pils?

av Philip A. Johannesborg, fredag 02. juni, kl. 16.03

Er du en av dem som kjøper utepils i det fine være? Da bør du kanskje skamme deg. Noen påstår nemlig nå at billig utepils bør unngås for enhver pris.

Les mer på Radiotjenesten

19 fylker blir til 10 regioner her i Norge

av Yngve Sikko, fredag 24. februar, kl. 16.14

Hvis du syntes 19 er høgt, kommer du til å elske det nye antallet regioner i Norge. Det er nemlig et lavere tall som heter for 10.

Les mer på Radiotjenesten

Dette er en helt ordinær artikkel for oss menn

av Herman Johnsen, fredag 06. januar, kl. 16.30

Man kan trygt si denne er mest for gutta.

Les mer på Radiotjenesten

Nå som valget snart er over, kan vi snakke litt om Donald Trumps brennheite babe av en søster?

av Herman Johnsen, mandag 07. november 2016, kl. 15.00

Hvorfor har ingen gjort meg oppmerksom på dette smukke støkket tidligere?

Les mer på Radiotjenesten

Jostein ventet i sykehuskø – ble til skjelett

av Christian Nærum, onsdag 19. oktober 2016, kl. 19.22

Lokal mann ble skjelett etter to måneder i helsekø.

Les mer på Radiotjenesten

Donald Trump svarer Harald (28)

av Christian Nærum, mandag 03. oktober 2016, kl. 15.17

Nådeløs respons fra presidentkandidaten etter å ha fått norsk Facebook-kritikk.

Les mer på Radiotjenesten

11 Stortingsrepresentanter Du Burde Vite Mer Om

av Andreas Veie-Rosvoll, onsdag 06. juli 2016, kl. 11.00

De viktigste stortingspolitikerne som ofte går under offentlighetens radar.

Les mer på Radiotjenesten

Studentnyheter

5 steder i Oslo hvor jeg har tenkt på demokrati

onsdag 28. september 2016, kl. 16.10 · av Herman Johnsen for Radiotjenesten

Jeg tenker på det hele tiden, men er her de aller beste stedene i Oslo til å tenke på demokrati.

St. Hanshaugen

Av og til hender det jeg går opp til toppen av haugen for å sette meg ned og holde av alle benkene med bæreposene mine som er fulle av steiner jeg har funnet og kategorisert etter størrelse – fra sand, til grus og helt opp til vanlig stein. På den måten forpurrer jeg planene til lykkelige kjærestepar om å sette seg ned for å nyte utsikten og kanskje kysse litt på munnen. Æsj.

Hvis man, som meg, har kjempebra øyne, kan det hende man kan skimte Stortinget langt der nede, eller Megamakthuset som jeg tror jeg har hørt noen kalle det. Da er det godt å kunne tenke på at kongen i sin tid sa nei til rasisme og ja til demokrati og burgerlunsj i kantina av og til men ikke for ofte.

Deichmanske bibliotek

Her har jeg lest mange bøker om demokrati, for eksempel Tassen har leggetid. Boken handler om at den lille hunden Tassen legger seg, men at demokratiet aldri sover. Er et par år siden jeg leste den sist, så jeg husker best tegningene av Tassen (som er gul med brune flekker).

På taket av Postgirobygget

Av ulike grunner er jeg ikke lenger velkommen hos Oslo Plazas Skybar, men siden jeg har et hode med veldig mye hjerne i, har jeg funnet en løsning. Hver tirsdag formiddag kler jeg meg som en IKT-konsulent i firmaet Sopra Steria, som holder til i Postgirobygget. Deretter tar jeg heisen helt opp til taket. Hvis jeg møter andre folk prøver jeg å gli rett inn i mengden ved å for eksempel si “det er fornøyelig å jobbe for en ledende aktør i Europa innen digital transformasjon”, eller “let’s deliver transformation. Together” mens jeg myser megetsigende mot dem.

Hvis alt går etter planen, kommer jeg meg opp og ut på taket, hvor jeg vipper ut en sammenleggbar stol og åpner en øl som var kald da jeg kjøpte den på butikken. Jammen godt at våre folkevalgte politikere gikk med på å bygge hele to høyhus i sentrum, slik at vi som liker Skybar-stemningen har mer enn ett alternativ, pleier jeg tenke mens jeg skuer utover byen og hvisker “heia demokrati” til meg selv.

Bari Pizza & Grill i Torggata

I Torggata, Norges “kebab-Wall Street” finner du Bari Pizza & Grill. Når jeg kommer hit for å bestille den greske klassikeren gyros, drifter tankene hen til Hellas. Hellas er som kjent demokratiets fødevugge, og det er slett ikke umulig at Sokrates og Platon satt og tygget på en gyros fra Bari Pizza & Grill da de oppfant demokratiet den skjebnesvangre dagen for flere hundre år siden.

Lekeplassen på Møllergata skole

Hver onsdag mellom 10 og 12, som er tiden mellom lillefri og storefri, tilbringer jeg tiden min på denne flotte og moderne lekeplassen. Her sklir jeg ned den store sklien — den lille har jeg vokst fra — før jeg klatrer opp og sklir ned igjen. Når klokken slår tolv, strømmer alle barna ut i skolegården, og da er det visst ikke “plass til meg lenger”.

Hvilken rett har de til å være på lekeplassen som jeg ikke har? Ikke vet jeg. Uansett har foreldrerådets arbeidsutvalg ved denne skolen gjort en solid jobb med å ta initiativ og sette av midler til skolens nye lekeplass. FAU er jo på mange måter et lite baby-demokrati. Bittelite er det, men med slagkraft nok til å sette i stand en super lekeplass!

Akkurat som et helt ekte spedbarn.

Foto: Abrenna2006-flickr, Víctor Vélez-flickr, Aicyss-flickr, Sean Hayford Oleary-flickr, Osloskolen

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed