A-lista

Annenhver mandag kl. 11:00 gir vi deg den aller beste musikken, fordi god musikk er en av de viktigste ingrediensene for å få et fullverdig liv. Tror vi.

Kontakt:
musikk@radionova.no

A-lista uke 33-34

av Gyrid Friis Edland, onsdag 16. august, kl. 10.31

På tide med noe ny fresh, musikk etter en lang festivalsommer!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 12-13

av Edvard Brudeli Moen, torsdag 23. mars, kl. 22.00

Det er vår i luften, og nye toner fra blant annet Posterboys, Miss Tati og Jonas V drar oss mot lysere tider. Få med deg musikken som preger Radio Nova...

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 6-7

av Edvard Brudeli Moen, mandag 13. februar, kl. 19.02

Lad mobilen, oppdater spillelista, og fordyp deg i hva som dominerer radiobølgene på Radio Nova for tiden!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 40-41

av Musikkredaksjonen, fredag 07. oktober 2016, kl. 16.00

Masse nye frekke og freske låter fra blandt annet Skalla, Tilla, Aasen og Great People

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 38-39

av Musikkredaksjonen, lørdag 24. september 2016, kl. 12.00

Ti lekre låter fra blandt annet Mats Dawg, FOAMMM, Quavius og Trist Pike!

Les mer på A-lista

A-LISTA UKE 18/19

av Anna Norderhaug, mandag 02. mai 2016, kl. 15.10

I denne A-lista får du mørk bergsensrap fra lillestine, eksperimentell pop fra Calvert, deilig oppbyggende garage fra Kaviar Special og australsk elektropop + litt gjenhør med Antler og Pasha.

Les mer på A-lista

A-lista 14/15: NOVAFEST

av Malin Victoria Alander, mandag 04. april 2016, kl. 13.00

Novafest 2016 går av stabelen denne veka og her får ei A-liste kun med musikken du får høyre i løpet av dei tre dagane festivalen varer! King Skurk One, Atilla,...

Les mer på A-lista

A-lista 10/11

av Malin Victoria Alander, torsdag 10. mars 2016, kl. 12.30

White Lung, Marian Hill, Soleima, Let's eat grandma

Les mer på A-lista

A-lista veke 8-9

av Malin Victoria Alander, onsdag 24. februar 2016, kl. 13.42

I was before, Okay Kaya, Mike Lookee, Steele, Sofi Lofi + meir

Les mer på A-lista

Studentnyheter

A-lista veke 6-7

onsdag 10. februar 2016, kl. 21.45 · av Malin Victoria Alander for A-lista

Lafawndah, Elle Watson, WALL, B boys, Kill J

B boys – Get a grip
Første singel frå B Boys, utgitt på Captured Tracks. Albumet “No worry no mind” kjem ut 18.mars. Melodisk riff, rotete lydbilde og vag, men intens vokal. Låta er på mange måtar mørk med dei dystre riffa og den intense og desperate vokalen, men har små melodiske lysglimt som løfta opp stemninga.

IDA KUDO – Killer
Dansk-japansk artist frp København som hentar inspirasjon frå både det japanske og det skandinaviske. Ho gav ut en ep i 2015, og er aktuelle med singelen “Killer”. Låta har store kontrastar, kaldt sound og skarp, men vakker vokal og ei tung stemning med lyse element.

WALL – Cuban Cigars
Nytt og alternativt rockeband frå New York basert band som nettopp har gitt ut sin første EP.

Kill J – Trickle
Alternativ pop frå København. “Trickle trickle” er første låt frå EPen “Quasi”. Henna forrige singel var en dansegulv banger, men denne gongen tek ho tempoet heilt ned. Førsteinntrykket er at låta er søt og soft, med det er noko rått og frekt over låta sjølv om den er sakte – refrenget tek ein anna veg enn ein forvetnar, der ho verkelig brukar registeret sitt utan å overdrive og det er hint av både åtti og nittitalsmusikk.

Odd loves to dance – Cinnamon
Endelig er EP’en til Odd loves to dance ute – bandet som vi lista i haust med “Out of minds”. Det er framleis indierock/pop med inspirasjon frå dei siste fem tiår som står i fokus, både gamle og nye referansar i musikken. “Cinnamon” er både avsappande og overraskande, har gammalt, ruskete sound, med med moderne vriar som vi kjenner igjen frå dagens indie.

Massie Dome – Did me wrong
Tunge synthar og imtim, psykedelisk og tekstbasert vokal er det som kjenneteiknar “Did me wrong” av Massie Dome. Artisten og produsenten frå Cananda har mykje musikk på soundcloud, men ellers er det lite info å finne. Denne låta er i allefall full av kulhet både i den chille vokalen, kule teksten og beaten.

Kúra – My love
Kúra er eit band som jobbar over internett når dei lagar musikk (to av dei er frå Island, ein frå Danmark men bur i Spania.). Det kan ein på en måte høyre i musikken – den er fjern og kjølig. “My Love” er fylt til randen av reverb og den mørke produksjonen gjer at vokalen får ein stor og viktig plass i lydbildet. Låta blir der med rund i kantane, og derfor skikkelig behagelig å høyre på. My Love finn du på EPen “Our Sun”.

Lafawndah – Ally
NYC artisten Lafawndah er signert på Warp og gav nettopp ut Tan, en Ep med fire låtar. Ein ganske oppsiktsvekkande debut, sinnsjukt mange referansar og sjangerar som krasjar med kvarandre. Det rymiske er sterkt i fokus , spesielt i “Ally”. Ein får ein snev av eksotisk følelsa av låta, samtidig som der er hint av tung hiphop og house. Noko av dette kan forklarast med at Lafawndah har vokst opp med ikkje-vestlig musikk, og popmusikk er det som er eksotisk for henne. I tillegg tenker ho ikkje akkordar når ho lagar låtane, og det forklarer det intenske rytmiske. Men poenget er: spanande musikk som ein vil høyre meir av!

Elle Watson – Body
Fersk og mystisk artist frå Sevenoaks med ei vakker og stor stemme. “Body” er hennar første låt, den hentar inspirasjon frå romanen “You” av Caroline Kepnes og handlar om ein moderne versjon av the Stockholm Syndrome. Det er tynge og jordnærhet i både stemma og i låta, som startar litt abstrakt, men når det tunge pianoet og vokalen kjem inn føler ein varme og trygghet.

Else – 1979
Det er lenge sidan vi har hatt noko i denne sjangeren på lista, så det er kanskje på tide. Else er ein duo, og dei gav nettopp ut “Mirage EP”.
Funky bass, handclaps og masse melodiske element som ledar deg inn i dei ulike delane, sjukt funky, dansbart og så blir man litt glad av det.

Foto: Lafawndah av Tim Saccenti

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed