Nova Noir

Liveradio:

Filmmagasinet Nova Noir gir deg hver uke anmeldelser av ukas mest spennende kinopremierer, intervjuer av fremadstormende skuespillere og regissører, samtidig som vi retter fokus mot de som blir tilsidesatt av andre medier.

Radiotjenesten

Våren 2017 består Nova Noir av: Miriam Angela Folland, Ludvik Verndal Wiltil, Olav Haraldsen Roen, Adrian Holm, Tage Rivas Tollefsen, Julie Cathrine Oscar-Andersen, Simen Andresen, Thale Raad, Bjørn Kristian Sveen, Tone Hafsaas og Christian Wehus.

FILM ER BESTRADIO.

Kontakt: miriam.folland@gmail.com

Liste over anmeldelser

Anmeldelse: LYST

av Tone Hafsås, mandag 17. april, kl. 18.52

Etter å ha blitt voldtatt i sin egen leilighet på Vestlandet sliter den svenske forfatteren Lisa Rostorp med angst og depresjon. Hun har barrikadert seg inne i leiligheten, låst alle...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Get Out

av Thale Raad, lørdag 08. april, kl. 19.43

Skremmende morsom skrekk. Men ikke på den måten du tror.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Wiener-dog

av Thale Raad, onsdag 05. april, kl. 15.53

Hjertevarm og makaber komedie fra Todd Solondz.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Free Fire

av Simen Andresen, fredag 24. februar, kl. 17.06

Haltende skytebonanza

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: The Bye Bye Man

av Thale Raad, torsdag 23. februar, kl. 18.58

Ikke si det. Ikke tenk det: ”Hm, The Bye Bye Man ser jo ganske kul ut, da. Kanskje jeg skal bruke 130kr på å se den på kino til helgen..?”...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Karenina and I

av Ludvik Wiltil, mandag 20. februar, kl. 12.00

Karenina & I er en norsk skuespillers reise for å finne sin rolle som den litterære russiske karakteren Anna Karenina på et russisk teater.

Les mer på Nova Noir

Trio - Jakten på Olavsskrinet

av Tone Hafsås, mandag 20. februar, kl. 11.27

Sagn, skattejakt, vennskap og dramatikk, men først og fremst: Hvordan får en 16-åring tak i slikt datautstyr????

Les mer på Nova Noir

Setter Kvikklunsj og lusekofte i nytt lys

av Marius Morgan, torsdag 16. februar, kl. 17.00

Har du noen gang lurt på hvordan andre oppfatter oss nordmenn? I «Det norske hus» får du en sursøt opplevelse av det å være norsk.

Les mer på Nova Noir

Moonlight: 2017's første must-watch

av Tage Rivas, søndag 12. februar, kl. 14.00

En film om oppvekst, kjærlighet og identitet

Les mer på Nova Noir

Studentnyheter

Anmeldelse: Lego Batman filmen

torsdag 09. februar, kl. 12.00 · av Ludvik Wiltil for Nova Noir

Lego Batman filmen byr på et hyperaktivt møte med den sortkledde helten, denne gangen iført en humoristisk drakt.

Regi: Chris McKay
Medvirkende: Will Arnett, Zach Galifianakis, Michael Cera, Ralph Fiennes
Opphavsland: USA
Spilletid: 104 min.
Utgivelsesdato: 10. februar, 2017

Regissør Chris McKay gjør sin langfilmdebut med denne parodiske spin-off-filmen som følger opp 2014s suksess Lego filmen. I den filmen fungerte Batman som en morsom sidekarakter med raske kommentarer – det er han denne gangen også, bare som hovedperson. Superhelten får en helaften tilegnet seg når vi flytter hos til Gotham City hvor han stadig redder dagen fra gamle kjente skurker, med Jokeren i spissen. Når Batman meddeler at han faktisk ikke er sin nemesis går Jokeren inn i en eksistensiell krise og gjør som sitt mål å overbevise at de to faktisk er erkefiender. Samtidig sliter Bruce Wayne med dyp ensomhet i privatlivet, kun med romantiske filmer og butleren Alfred som selskap. Ting forandrer seg når Gotham får en ny politisjef og Wayne motvillig adopterer et foreldreløst barn. Sammen må denne usannsynlige gjengen stoppe Jokeren.

Å pakke inn den tradisjonelle Batman-filmen i legoboksen er på flere måter et friskt pust, for er det en sjanger som trenger å bli tullet litt med, så er det den. Humoren ligger i manuset, samt hvordan filmen anerkjenner at verdenen er laget av Lego. Når intelligensnivået til Batman blir skrudd ned til et barns nivå må han lære om samarbeid og verdier av venner kan det bli lett å anse filmen som en ren barnefilm. Den er i utgangspunktet produsert for unge, og det merkes i enda større grad enn i forgjengerfilmen, likevel finnes det gullkorn for eldre. McKay har tidligere jobbet som animatør og regissør på TV-serien Robot Chicken, en sketchbasert stop-motion serie med humor for voksne. Noe av seriens humor raske humor har smittet over på denne filmen og til tider føltes det ut som man så på én lengre sketch, på godt og vondt.

Selv om filmen ikke er fullt så morsom eller har like mye glimt i øyet som Lego filmen, byr den på mange oppturer. Selve plottet i filmen er dårlig gjemt bak dialogen som, mest sannsynlig planlagt, tar rampelyset. Nå det er sagt er dette nok til å nyte mesteparten av de drøyt 100 minuttene med hyperaktiv Legofilm. Ikke minst blir den nok populær med barna, den faktiske målgruppen.
Selv om ordet ’spin-off’ kan skremme eller virke frastøtende, er denne filmen et eksempel på at det kan fungere. Det vi likte med den originale filmen blir i stor nok grad opprettholdt til at man burde få med seg denne. Lego Batman filmen er en stødig start på animasjonsfilmåret 2017.

7/10

(Foto: Warner Bros. Pictures)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed