Nova Noir

Liveradio:

Filmmagasinet Nova Noir gir deg hver uke anmeldelser av ukas mest spennende kinopremierer, intervjuer av fremadstormende skuespillere og regissører, samtidig som vi retter fokus mot de som blir tilsidesatt av andre medier.

Radiotjenesten

Våren 2017 består Nova Noir av: Miriam Angela Folland, Ludvik Verndal Wiltil, Olav Haraldsen Roen, Adrian Holm, Tage Rivas Tollefsen, Julie Cathrine Oscar-Andersen, Simen Andresen, Thale Raad, Bjørn Kristian Sveen, Tone Hafsaas og Christian Wehus.

FILM ER BESTRADIO.

Kontakt: miriam.folland@gmail.com

Liste over anmeldelser

Anmeldelse: LYST

av Tone Hafsås, mandag 17. april, kl. 18.52

Etter å ha blitt voldtatt i sin egen leilighet på Vestlandet sliter den svenske forfatteren Lisa Rostorp med angst og depresjon. Hun har barrikadert seg inne i leiligheten, låst alle...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Get Out

av Thale Raad, lørdag 08. april, kl. 19.43

Skremmende morsom skrekk. Men ikke på den måten du tror.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Wiener-dog

av Thale Raad, onsdag 05. april, kl. 15.53

Hjertevarm og makaber komedie fra Todd Solondz.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Free Fire

av Simen Andresen, fredag 24. februar, kl. 17.06

Haltende skytebonanza

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: The Bye Bye Man

av Thale Raad, torsdag 23. februar, kl. 18.58

Ikke si det. Ikke tenk det: ”Hm, The Bye Bye Man ser jo ganske kul ut, da. Kanskje jeg skal bruke 130kr på å se den på kino til helgen..?”...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Karenina and I

av Ludvik Wiltil, mandag 20. februar, kl. 12.00

Karenina & I er en norsk skuespillers reise for å finne sin rolle som den litterære russiske karakteren Anna Karenina på et russisk teater.

Les mer på Nova Noir

Trio - Jakten på Olavsskrinet

av Tone Hafsås, mandag 20. februar, kl. 11.27

Sagn, skattejakt, vennskap og dramatikk, men først og fremst: Hvordan får en 16-åring tak i slikt datautstyr????

Les mer på Nova Noir

Setter Kvikklunsj og lusekofte i nytt lys

av Marius Morgan, torsdag 16. februar, kl. 17.00

Har du noen gang lurt på hvordan andre oppfatter oss nordmenn? I «Det norske hus» får du en sursøt opplevelse av det å være norsk.

Les mer på Nova Noir

Moonlight: 2017's første must-watch

av Tage Rivas, søndag 12. februar, kl. 14.00

En film om oppvekst, kjærlighet og identitet

Les mer på Nova Noir

Studentnyheter

Anmeldelse: Paterson

torsdag 09. februar, kl. 17.36 · av Thale Raad for Nova Noir

Har du noen gang våknet opp fra en drøm, sett eller hørt noe merkverdig på gaten eller bare vært ute en usedvanlig fin dag og fått lyst til å skrive, tegne, male eller skape noe om det? Jim Jarmusch har greid akkurat det – bare hundre ganger bedre enn det du kunne gjort.

Paterson (Adam Driver) kjører buss i Paterson, New Jersey og skriver dikt ved siden av. Han skriver diktene sine i en privat notatbok, men kjæresten Laura (Golshifteh Farahani) kjemper hardt for at han skal dele dem med verden. Laura er i overkant kreativ og får stadig nye innfall om hva som er hennes største drøm, enten det er å åpne bakeri eller å bli countrysanger. Patersons liv er rutinepreget og han gjør stort sett det samme hver dag, men det gjør seg godt på lerretet og dette blir på ingen måte en ensformig film.

Som en helhet er filmen nesten som et dikt i seg selv – den skaper en rolig og vakker stemning, og magien ligger i detaljene. På baren Paterson daglig besøker under kveldsturene med den engelske bulldogen Marvin (Nellie), møter han vanlige folk med hverdagslige intriger, på bussruten sin overhører han hverdagslige samtaler mellom venner eller kollegaer, og ute på gaten har han hverdagslig small-talk med folk han møter på. Men det er ikke hver dag man ser en film som Paterson. Den er vakkert filmet, musikken er enestående og skuespillerprestasjonene er imponerende. Jarmusch retter blikket mot de mange hverdagslige, men nesten mer enn tilfeldige detaljene en kan møte på i livet. Laura har en drøm om at de får tvillinger, og etter den dagen begynner Paterson å legge merke til tvillinger over alt, uten at der nødvendigvis betyr noe mer eller er noe mer enn en tilfeldighet.

Diktene Paterson skriver blir til mens man ser på – brilliant fremført av Adam Driver ved hjelp av voice-over, med de behagelige klippbildene av Patersons hverdag i bakgrunnen. I virkeligheten er diktene (for det meste) skrevet spesielt til filmen av forfatteren Ron Padgett, en av Jarmusch’ favorittpoeter.

Paterson er en poetisk hverdagsfortelling i et veldig behagelig tempo. Hvis du trenger en pause fra din egen hverdag, anbefaler jeg deg å se Paterson på kino i helgen.

8/10

(Foto: Window Frame Films)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed