Nova Noir

Liveradio:

Filmmagasinet Nova Noir gir deg hver uke anmeldelser av ukas mest spennende kinopremierer, intervjuer av fremadstormende skuespillere og regissører, samtidig som vi retter fokus mot de som blir tilsidesatt av andre medier.

Radiotjenesten

Våren 2017 består Nova Noir av: Miriam Angela Folland, Ludvik Verndal Wiltil, Olav Haraldsen Roen, Adrian Holm, Tage Rivas Tollefsen, Julie Cathrine Oscar-Andersen, Simen Andresen, Thale Raad, Bjørn Kristian Sveen, Tone Hafsaas og Christian Wehus.

FILM ER BESTRADIO.

Kontakt: miriam.folland@gmail.com

Liste over anmeldelser

Anmeldelse: LYST

av Tone Hafsås, mandag 17. april, kl. 18.52

Etter å ha blitt voldtatt i sin egen leilighet på Vestlandet sliter den svenske forfatteren Lisa Rostorp med angst og depresjon. Hun har barrikadert seg inne i leiligheten, låst alle...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Get Out

av Thale Raad, lørdag 08. april, kl. 19.43

Skremmende morsom skrekk. Men ikke på den måten du tror.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Wiener-dog

av Thale Raad, onsdag 05. april, kl. 15.53

Hjertevarm og makaber komedie fra Todd Solondz.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Free Fire

av Simen Andresen, fredag 24. februar, kl. 17.06

Haltende skytebonanza

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: The Bye Bye Man

av Thale Raad, torsdag 23. februar, kl. 18.58

Ikke si det. Ikke tenk det: ”Hm, The Bye Bye Man ser jo ganske kul ut, da. Kanskje jeg skal bruke 130kr på å se den på kino til helgen..?”...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Karenina and I

av Ludvik Wiltil, mandag 20. februar, kl. 12.00

Karenina & I er en norsk skuespillers reise for å finne sin rolle som den litterære russiske karakteren Anna Karenina på et russisk teater.

Les mer på Nova Noir

Trio - Jakten på Olavsskrinet

av Tone Hafsås, mandag 20. februar, kl. 11.27

Sagn, skattejakt, vennskap og dramatikk, men først og fremst: Hvordan får en 16-åring tak i slikt datautstyr????

Les mer på Nova Noir

Setter Kvikklunsj og lusekofte i nytt lys

av Marius Morgan, torsdag 16. februar, kl. 17.00

Har du noen gang lurt på hvordan andre oppfatter oss nordmenn? I «Det norske hus» får du en sursøt opplevelse av det å være norsk.

Les mer på Nova Noir

Moonlight: 2017's første must-watch

av Tage Rivas, søndag 12. februar, kl. 14.00

En film om oppvekst, kjærlighet og identitet

Les mer på Nova Noir

Studentnyheter

Anmeldelse: Vaiana

torsdag 02. februar, kl. 20.31 · av Adrian Simen Holm for Nova Noir

Nok en triumf fra Disney.

Etter at Disney Animation Studios gjenoppfant kruttet med To på rømmen og senere Frost, viste de at Disneys prinsessefilmer i aller høyeste grad hører hjemme i 3D-animasjon også. Med Vaiana blir det klart at dette på ingen måte har vært nybegynnerflaks. Vaiana er nemlig en særdeles vellykket animasjonsfilm som hører hjemme i selskap med de beste av Disneys prinsesseklassikere.

Vaiana er datteren til en høvding på en Stillehavsøy. Folket deres har bodd på øya i tusen år, men i strid med farens ønsker føler Vaiana kallet til å reise ut på det åpne havet. Når fiskene og avlingene på øya dør ut må Vaiana allikevel dra ut og finne halvguden Maui, slik at de sammen kan gjenopprette balansen og redde øya.

Premisset høres kanskje smertelig uoriginalt ut, men manuset er nyansert nok til at det ikke føles som en reprise. Filmen er befriende nok blottet for unødvendige kjærlighetshistorier; i stedet er det viet mer tid til å undersøke andre temaer, som hvordan finner og definerer seg selv. Slike spørsmål utforskes på en måte som bør være håndgripelig for de minste, uten at det blir for banalt for det eldre publikum.


(Foto: The Walt Disney Company Nordic)

Figurene er svært lette å like og har fått gode norske stemmer, i alle fall når det gjelder de to viktigste rollene. De norske stemmeskuespillerne er heldigvis også flinke til å synge; Vaiana har noen fantastisk flotte musikalinnslag som lett kan måle seg med de beste fra Disneys katalog. Blant annet får vi et morsomt og svingende nummer fra en kjempekrabbe spilt av Bjørn Eidsvåg. Jeg tviler på at vi får noen ny hit i samme skala som Let It Go, men det er kanskje like greit.

Når kvaliteten på animasjonen samtidig holder et skyhøyt nivå som kun overgås av Pixar, er det gledelig å kunne meddele at Vaiana virkelig fortjener å bli stemplet som en ny Disney-klassiker. Med unntak av en uvanlig tam sidekick i form av en mindre intelligent hane, er det lite som drar ned helhetsopplevelsen. Vaiana kommer til å bli elsket av både unge og gamle Disney-tilhengere.

9/10

(Toppfoto: The Walt Disney Company Nordic)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed