Nova Noir

Liveradio:

Filmmagasinet Nova Noir gir deg hver uke anmeldelser av ukas mest spennende kinopremierer, intervjuer av fremadstormende skuespillere og regissører, samtidig som vi retter fokus mot de som blir tilsidesatt av andre medier.

Radiotjenesten

Våren 2017 består Nova Noir av: Miriam Angela Folland, Ludvik Verndal Wiltil, Olav Haraldsen Roen, Adrian Holm, Tage Rivas Tollefsen, Julie Cathrine Oscar-Andersen, Simen Andresen, Thale Raad, Bjørn Kristian Sveen, Tone Hafsaas og Christian Wehus.

FILM ER BESTRADIO.

Kontakt: miriam.folland@gmail.com

Liste over anmeldelser

Anmeldelse: LYST

av Tone Hafsås, mandag 17. april, kl. 18.52

Etter å ha blitt voldtatt i sin egen leilighet på Vestlandet sliter den svenske forfatteren Lisa Rostorp med angst og depresjon. Hun har barrikadert seg inne i leiligheten, låst alle...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Get Out

av Thale Raad, lørdag 08. april, kl. 19.43

Skremmende morsom skrekk. Men ikke på den måten du tror.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Free Fire

av Simen Andresen, fredag 24. februar, kl. 17.06

Haltende skytebonanza

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: The Bye Bye Man

av Thale Raad, torsdag 23. februar, kl. 18.58

Ikke si det. Ikke tenk det: ”Hm, The Bye Bye Man ser jo ganske kul ut, da. Kanskje jeg skal bruke 130kr på å se den på kino til helgen..?”...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Karenina and I

av Ludvik Wiltil, mandag 20. februar, kl. 12.00

Karenina & I er en norsk skuespillers reise for å finne sin rolle som den litterære russiske karakteren Anna Karenina på et russisk teater.

Les mer på Nova Noir

Trio - Jakten på Olavsskrinet

av Tone Hafsås, mandag 20. februar, kl. 11.27

Sagn, skattejakt, vennskap og dramatikk, men først og fremst: Hvordan får en 16-åring tak i slikt datautstyr????

Les mer på Nova Noir

Setter Kvikklunsj og lusekofte i nytt lys

av Marius Morgan, torsdag 16. februar, kl. 17.00

Har du noen gang lurt på hvordan andre oppfatter oss nordmenn? I «Det norske hus» får du en sursøt opplevelse av det å være norsk.

Les mer på Nova Noir

Moonlight: 2017's første must-watch

av Tage Rivas, søndag 12. februar, kl. 14.00

En film om oppvekst, kjærlighet og identitet

Les mer på Nova Noir

Studentnyheter

Anmeldelse: Wiener-dog

onsdag 05. april, kl. 15.53 · av Thale Raad for Nova Noir

Hjertevarm og makaber komedie fra Todd Solondz.

Regi: Todd Solondz
Medvirkende: Greta Gerwig, Keaton Nigel Cooke, Julie Delpy, Tracy Letts, Kieran Culkin, Danny DeVito, Zosia Mamet, Ellen Burstyn
Sjanger: komedie/Drama
Premiere: 7. April (Månedens film på Cinemateket!)

I Wiener-dog møter vi dachsen Wiener-dog, a.k.a Doody a.k.a Cancer, og følger henne gjennom livet hun ender opp med å dele med mange forskjellige familier. Som Wiener-Dog blir hun en trøstepresang til en liten gutt som har overlevd kreft, dessverre til morens (Julie Delpy) store frustrasjon.

Som Doody blir hun reddet av veterinærassistenten (Greta Gerwig) som egentlig skulle avlive henne, men etterhvert overgitt til et par med Downs syndrom, for senere å bli eid av en ukul og gammel lærer ved en filmskole (Danny DeVito), som ikke skjønner seg på dagens unge filmskapere. Før hun til slutt blir en støttespiller for en sint og bitter gammel dame (Ellen Burstin), som kaller henne Cancer.

Med hjelp av beksvart humor greier Solondz å ta opp problemstillinger de fleste synes er vanskelig å snakke om, de store spørsmålene om livet, døden og hva man skal gjøre når neste generasjon har overgått din egen. Det blir også en hel del bæsj. Vakkert filmet bæsj med vakker klassisk musikk lagt over.

Det er tydelig at Solondz liker å leke og eksperimentere i grenseland av hva som regnes som ”innafor” å ta opp på lerretet. Slutten av Wiener-dog skapte blant annet kraftige reaksjoner blant publikum da den ble vist på Sundance-festivalen i 2015, der mange av festivaldeltakerne reiste seg fra stolene sine og buet hele veien ut av kinosalen.

Hvis du er kjent med Solondzs filmer fra før, er du kanskje mer forberedt på hva som venter deg av tematikk og handling før du setter deg ned i setet, noe som hjelper. I Solondzs film Happiness fra 1998 møter man blant andre en pedofil familiefar og en stakkarslig fyr som bedriver tiden sin med å seksuelt trakassere tilfeldige kvinner over telefonen mens han runker.

Har man sett Welcome to the Dollhouse (1995) kommer man til å kjenne igjen to av karakterene i Wiener-dog, nemlig Dawn Wiener og Brandon McCarthy (i Wiener-dog spilt av henholdsvis Greta Gerwig og Kieran Culkin).

Wiener-dog er en sylskarp komedie som får deg til å heve kraftig med øyenbrynene og gjemme ansiktene i hendene ved flere anledninger. For oss som liker sånt.

9/10

Wiener-dog kommer ikke på vanlig kino, men er valgt ut som månedens film på Cinemateket i april.

Bilder: © 2016 Amazon Studios

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed