Rushtid

Er du også lei av lange bilkøer, smekkfulle t-banevogner og stressa småbarnsforeldre? Nå har du endelig muligheten til å stresse ned med Rushtid!

Rushtid er et flunkende nytt ettermiddagsmagasin på Radio Nova. Fra 1500 til 1700 trøster vi deg som er på vei hjem i bilen, på bussen eller i andre fremkomstmidler med god musikk, lek, nyheter, og prat om alt og ingenting.

Radiotjenesten

Kva med ein julebrus og tre koppar kaffi?

av Åse-Linn Hollevik, tirsdag 07. februar, kl. 17.30

“Hva skjer?” er det første som møter oss i døra på noko eg ville kalle Oslo si største turistfelle.

Les mer på Rushtid

Vanngalskapen!

av Kristian Hope, lørdag 01. oktober 2016, kl. 16.10

Jeg har lyst til å snakke litt om vann. Eller mer presist: vann på flaske. Eller helt presist: kvinnelige studenter med vannfylte tuteflasker i umiddelbar nærhet.

Les mer på Rushtid

Silje Helen Fevik med fersk EP

av Stian Berghagene, torsdag 18. februar 2016, kl. 17.39

Silje Helen tok seg tid til å prate med oss i Rushtid tross sin travle hverdag som butikksjef for Dressmann Industrigata.

Les mer på Rushtid

Selfie ut av mors vagina

av Stian Berghagene, tirsdag 08. september 2015, kl. 23.45

Hvis du ble født akkurat i dag, ville du vært den du er i dag?

Les mer på Rushtid

Kriminalkommisæren fra Rallkattlia

av Edvard Brudeli Moen, onsdag 20. mai 2015, kl. 16.01

Litteraturviter Oluf returnerer til Rushtid for å ta et endelig oppgjør med den mest populære sjangeren her i landet – krim

Les mer på Rushtid

Sommervibber i studio

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, onsdag 22. april 2015, kl. 23.00

RUSHTID: Når trikken fylles opp, og alt står på stedet hvil - finnes det heldigvis god radiounderholdning til å bære deg gjennom!

Les mer på Rushtid

DAGENS RUSHTID!

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, torsdag 12. februar 2015, kl. 18.08

Radio Nova's nye DAB-satsing, ettermiddagsmagasinet Rushtid er nå inne i sin andre uke, og i dag var det Marie Røssland og Steinar Suvatne som loset lytterne gjennom en uformell, underholdende...

Les mer på Rushtid

Studentnyheter

Det er krig i Norge!

mandag 27. mars, kl. 15.14 · av Håvard Dahle for Rushtid

Ordstriden mellom bygd og by blir stadig blodigere. Mange har prøvd å finne en løsning på saken, men finnes den egentlig?

På bygda sier man ting som jævla byfolk og i byen sier man jævla bondeknøl. Slik har det egentlig vært i alle år.

På bygda tror man at de som bor i byen er snobbete folk som er redd for å bli skitne på hendene og i byen tror man at de som bor på bygda er skitne på hendene hele tiden.

Hundre og tre debatter

I de siste månedene har denne verbale striden eskalert seg ytterligere som følge av politiske vendinger, ulvejakt-debatten, innvandringsdebatten og hundre andre debatter, og det virker som at uenighetene mellom bygd og by har blitt både større og flere noe som skaper sinne og forvirring hos mange.

Men om man skal prøve å forstå hvorfor situasjonen er som den er må vi ta en titt på fakta.

På bygda er man redd for:
1. Å være i en by
2. Byfolk
3. Ulv/utlendinger

I byen er man redd for:
1. Å være på landet
2. Bønder
3. Dyr generelt/fysisk arbeid som ikke foregår på et treningssenter

Bygdebyer

I Norge har fraflyttingen fra bygdene ført til at flere bygder står tomme, og det er her ideen om Bygdebyene kommer inn som et forslag på hvordan vi kan få en varig fred mellom bygdene og byene.

Hvis mange nok mennesker som ønsker å bo på bygda flytter til tomme bygder med mange ledige og billige hus, langt vekk fra større byer, der svært få byfolk og innvandrere selv ønsker å bo, har vi allerede løst bygdefolkets største problem: at bygdesamfunnet dør ut.

I stedet har man et rikt og mangfoldig bygdesamfunn siden alle bygdefolk bor der. Dette kommer også til å glede de som bor i byen da de skumle bøndene endelig flytter; det er en vinn-vinn situasjon.


På bygda sier man “jævla byfolk”, i byen sier man “jævla bondeknøl”. Slik har det egentlig vært i alle år.

Bygge et gjerde

Det eneste som gjenstår da er ulvedebatten som lett kan løses. Det virker nemlig som om de som bor på landet ikke vil ha ulv i Norge mens regjeringen i Oslo derimot vil ha ulv i Norge.

Om man tar en titt på kartet over marka i Oslo er den ganske stor og kan fint huse 20-30 ulv.

Det er heller ikke veldig mange sauegårder i marka, så ulven vil ikke utgjøre en stor trusselfor sauebonden. Derfor kan vi rett og slett flytte all ulven til et område i Oslomarka og skille ulvesonen fra turstier og skispor med et stort gjerde. Dette betyr at man fortsatt kan bruke marka som skifører/turgåer/hundeeier og allikevel bevare den norske ulvebestanden.

Det er jo så enkelt.

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed