Rushtid

Er du også lei av lange bilkøer, smekkfulle t-banevogner og stressa småbarnsforeldre? Nå har du endelig muligheten til å stresse ned med Rushtid!

Rushtid er et flunkende nytt ettermiddagsmagasin på Radio Nova. Fra 1500 til 1700 trøster vi deg som er på vei hjem i bilen, på bussen eller i andre fremkomstmidler med god musikk, lek, nyheter, og prat om alt og ingenting.

Radiotjenesten

Det er krig i Norge!

av Håvard Dahle, mandag 27. mars, kl. 15.14

Ordstriden mellom bygd og by blir stadig blodigere. Mange har prøvd å finne en løsning på saken, men finnes den egentlig?

Les mer på Rushtid

Kva med ein julebrus og tre koppar kaffi?

av Åse-Linn Hollevik, tirsdag 07. februar, kl. 17.30

“Hva skjer?” er det første som møter oss i døra på noko eg ville kalle Oslo si største turistfelle.

Les mer på Rushtid

Vanngalskapen!

av Kristian Hope, lørdag 01. oktober 2016, kl. 16.10

Jeg har lyst til å snakke litt om vann. Eller mer presist: vann på flaske. Eller helt presist: kvinnelige studenter med vannfylte tuteflasker i umiddelbar nærhet.

Les mer på Rushtid

Silje Helen Fevik med fersk EP

av Stian Berghagene, torsdag 18. februar 2016, kl. 17.39

Silje Helen tok seg tid til å prate med oss i Rushtid tross sin travle hverdag som butikksjef for Dressmann Industrigata.

Les mer på Rushtid

Kriminalkommisæren fra Rallkattlia

av Edvard Brudeli Moen, onsdag 20. mai 2015, kl. 16.01

Litteraturviter Oluf returnerer til Rushtid for å ta et endelig oppgjør med den mest populære sjangeren her i landet – krim

Les mer på Rushtid

Sommervibber i studio

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, onsdag 22. april 2015, kl. 23.00

RUSHTID: Når trikken fylles opp, og alt står på stedet hvil - finnes det heldigvis god radiounderholdning til å bære deg gjennom!

Les mer på Rushtid

DAGENS RUSHTID!

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, torsdag 12. februar 2015, kl. 18.08

Radio Nova's nye DAB-satsing, ettermiddagsmagasinet Rushtid er nå inne i sin andre uke, og i dag var det Marie Røssland og Steinar Suvatne som loset lytterne gjennom en uformell, underholdende...

Les mer på Rushtid

Studentnyheter

Selfie ut av mors vagina

tirsdag 08. september 2015, kl. 23.45 · av Stian Berghagene for Rushtid

Hvis du ble født akkurat i dag, ville du vært den du er i dag?

Se for deg følgende; du er født med de erfaringer og kunnskaper du sitter på i dag. Dog noe manglende språk, samt ferdigheter som ikke nødvendigvis sitter som et skudd. Men du kan bruke internett.

Det å proklamere deg selv og ditt ansikt på sosiale medier er innlagt i fostervannet, og dermed ferdigheter du kan utøve i samme sekund som mors vagina er passert.

Er dette en realitet du kunne tenke deg?

Kanskje er dette er urealistisk scenario, men allikevel en realitet som man kan forestille seg, eller? For ja, samfunnet vi velger å sette barna inn i er fylt med noe helt annet i dag enn for 24 år siden for eksempel – da undertegnede ble født.

Så hvorfor kan ikke fostervannet følge denne dramatiske sosiale og teknologiske utviklingen? La oss si det da. Da ville kanskje fødslene rundt om i verden, endt opp med å se slik ut?

https://www.facebook.com/JaanAryaBand/videos/10153291690670682/

Er dette noe å strebe etter, for fostervannseksperter (i samråd med eksperter på SoMe)? Da ville kanskje barselavdelingen fått tilskudd av staten til noe annet enn steriliserte tåteflasker og meget tette bleier. Hva med ”Mac- og Ipadtilskudd”.

Og dersom far og mor allerede vet kjønn, og har valgt navn deretter, så kan sykepleier lage en instagramkonto, selv før barnets ankomst!

tekst: Elin Bjørn
bilde: Petter Elstein Knutsen

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed