Nettredaksjonen

Nettredaksjonen i Radio Nova jobber med å gi deg utfyllende stoff relatert til radioprogrammene våre. De vil publisere videosaker, artikler og fotoserier som gir deg som lytter muligheten til å få vite enda mer om det du nettopp har hørt på radio.

Anmeldelse: OverOslo 2017. Hvor er alle studentene?

av Aksel Korneliussen, søndag 25. juni, kl. 12.56

OverOslo leverer en helhetlig god festival med bra musikalsk lineup og en deilig festivalopplevelse. Likevel er det svært få studenter som tar turen. Hvorfor er det slik?

Les mer på Nettredaksjonen

6 ting du har gjort feil hele livet

av Sverre Nielsen, fredag 10. februar, kl. 14.19

Klikkjournalistikken har gitt oss så mangt; ting du ikke lurte på, google-translate kjendisnytt, mengder med quizer om Dawsons Creek og generelt dårlig smak i munnen. Den handye onkelen til "Hvor-er-de-nå"-sakene,...

Les mer på Nettredaksjonen

Forkjøla?

av Hanna Reppen Kvikstad, lørdag 04. februar, kl. 20.00

Hva er forkjølelse? Og hva er egentlig forskjellen på forkjølelse og influensa? Vi gir deg en enkel forklaring, samt noen tips til hvordan du kan lindre forkjølelsen!

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 3

av Miriam Hauan, mandag 16. januar, kl. 22.09

En astronaut blir født, en konge henrettes og nytt håp tennes hos tyskernes fanger. Nettredaksjonen forteller deg hva som har skjedd i verdenshistorien denne uken.

Les mer på Nettredaksjonen

Ukas studenttips: Til deg som hater livet i kollektivet

av Marthe Nymoen, onsdag 11. januar, kl. 09.10

Akkurat sånn kan det føles å bo i kollektiv noen ganger. Vi håper selvfølgelig 2017 byr på færrest mulig grusomme kollektiv-opplevelser for deg, men om dette ikke skulle være tilfellet,...

Les mer på Nettredaksjonen

Nettredaksjonen spår hva som skjer i 2017

av Sverre Nielsen, mandag 09. januar, kl. 14.21

2016 var preget av død, fortvilelse, vantro og Pokémon Go. 2017 må da bli bedre, det skal jo ikke være mulig å miste Sossen Krogh og George Michael på samme...

Les mer på Nettredaksjonen

Jul på Blindern

av Miriam Hauan, søndag 11. desember 2016, kl. 23.36

Det er søndag, det er advent, likevel er det studenter som tilbringer dagen på Blindern. Det er eksamenstid.

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 48

av Miriam Hauan, mandag 28. november 2016, kl. 11.25

Bomber detoneres, branner stiftes, og narkobaroner skytes. Heldigvis skjer det mye positivt også, i denne uken i verdenshistorien.

Les mer på Nettredaksjonen

Studentnyheter

Februar er bollens måned

mandag 06. februar, kl. 10.05 · av Miriam Hauan for Nettredaksjonen

Dette er hvorfor du bør huske på å feire fastelavn.

Vi går inn i februar måned, som for mange bare er en kald og grå tid på året. Vi har valentinsdagen og morsdagen å feire selvfølgelig, men hva med dem som lever glade dager som singel og/eller har et turbulent forhold til mor? Jo, de skal spise boller.

Mange glemmer at februar er den tiden på året hvor man kan velte seg i boller og krem. Dette med tradisjon og kanskje litt religion som unnskyldning. Fastelavn er nemlig i den romersk-katolske kristendommen de siste dagene før fasten hvor du skal fete deg opp for å takle 40 dager uten mat. Heldigvis har senere generasjoner valgt å sløyfe faste-delen av det, og bare beholde fete-seg-opp-delen.


(Foto hentet fra Flickr)

Fastelaven, eller fastelavn som det faktisk heter, faller i år på søndag 26. februar. Den etterfølges av blåmandag, fetetirsdag og askeonsdag, hvor sistnevnte er første dag i fasten. I Norge markerer man ofte dagen med å pynte med fjærprydet kvist, i tillegg til den nevnte bollespisingen, og kanskje en kopp kakao ved siden av.

Det store spørsmålet er: kan man begynne å spise boller allerede nå? Svaret er: ja. Google deg frem til en enkel oppskrift på hveteboller, eller kjøp en ferdig bollemiks på butikken. Bollene fylles tradisjonelt sett med fløtekrem, men kan også smake fantastisk med for eksempel syltetøy, sjokolademousse eller mandelmasse, som i söta brors «semlor». Velsmakende blir det uansett!

(Toppfoto hentet fra Pexels)

Kilder:
https://no.wikipedia.org/wiki/Fastelavn

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Atom-feed