Nettredaksjonen

Nettredaksjonen i Radio Nova jobber med å gi deg utfyllende stoff relatert til radioprogrammene våre. De vil publisere videosaker, artikler og fotoserier som gir deg som lytter muligheten til å få vite enda mer om det du nettopp har hørt på radio.

Anmeldelse: OverOslo 2017. Hvor er alle studentene?

av Aksel Korneliussen, søndag 25. juni, kl. 12.56

OverOslo leverer en helhetlig god festival med bra musikalsk lineup og en deilig festivalopplevelse. Likevel er det svært få studenter som tar turen. Hvorfor er det slik?

Les mer på Nettredaksjonen

6 ting du har gjort feil hele livet

av Sverre Nielsen, fredag 10. februar, kl. 14.19

Klikkjournalistikken har gitt oss så mangt; ting du ikke lurte på, google-translate kjendisnytt, mengder med quizer om Dawsons Creek og generelt dårlig smak i munnen. Den handye onkelen til "Hvor-er-de-nå"-sakene,...

Les mer på Nettredaksjonen

Februar er bollens måned

av Miriam Hauan, mandag 06. februar, kl. 10.05

Dette er hvorfor du bør huske på å feire fastelavn.

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 3

av Miriam Hauan, mandag 16. januar, kl. 22.09

En astronaut blir født, en konge henrettes og nytt håp tennes hos tyskernes fanger. Nettredaksjonen forteller deg hva som har skjedd i verdenshistorien denne uken.

Les mer på Nettredaksjonen

Ukas studenttips: Til deg som hater livet i kollektivet

av Marthe Nymoen, onsdag 11. januar, kl. 09.10

Akkurat sånn kan det føles å bo i kollektiv noen ganger. Vi håper selvfølgelig 2017 byr på færrest mulig grusomme kollektiv-opplevelser for deg, men om dette ikke skulle være tilfellet,...

Les mer på Nettredaksjonen

Nettredaksjonen spår hva som skjer i 2017

av Sverre Nielsen, mandag 09. januar, kl. 14.21

2016 var preget av død, fortvilelse, vantro og Pokémon Go. 2017 må da bli bedre, det skal jo ikke være mulig å miste Sossen Krogh og George Michael på samme...

Les mer på Nettredaksjonen

Jul på Blindern

av Miriam Hauan, søndag 11. desember 2016, kl. 23.36

Det er søndag, det er advent, likevel er det studenter som tilbringer dagen på Blindern. Det er eksamenstid.

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 48

av Miriam Hauan, mandag 28. november 2016, kl. 11.25

Bomber detoneres, branner stiftes, og narkobaroner skytes. Heldigvis skjer det mye positivt også, i denne uken i verdenshistorien.

Les mer på Nettredaksjonen

Studentnyheter

Forkjøla?

lørdag 04. februar, kl. 20.00 · av Hanna Reppen Kvikstad for Nettredaksjonen

Hva er forkjølelse? Og hva er egentlig forskjellen på forkjølelse og influensa? Vi gir deg en enkel forklaring, samt noen tips til hvordan du kan lindre forkjølelsen!

Nå er vi inne i den siste vintermåneden for denne gang, og forkjølelsesperioden nærmer seg slutten. Det betyr ikke at den er helt over, så vi har satt sammen en liten liste med ting du kan gjøre for å ha det best mulig under sykdomsperioden.

Først og fremst, hva er egentlig forkjølelse?

På legespråket er forkjølelse en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus. Altså, forandringer i nese, hals og luftrør. De som blir forkjølet opplever ofte sår hals, slapphet og litt feber i begynnelsen av forkjølelsen. Etter 24-48 timer kommer tett nese og hoste. Selve forkjølelsen går over etter 7-10 dager, mens hosten kan vare opp til tre uker.


(Bilde hentet fra Pexels)

Forskjellen på forkjølelse og influensa

Alle har vel den vennen eller kollegaen som alltid brygger på influensa. Men har de egentlig influensa? Hva er forskjellen på forkjølelse og influensa?
Ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) er det forskjellige virus som står bak forkjølelse og influensa, og ofte så er det vi tror er influensa bare en forkjølelse.
Influensa er verre og varer lenger enn en forkjølelse. Feber, hodepine, slapphet og tørrhoste er mer intenst enn ved forkjølelse.

Hva kan du gjøre for å forebygge/kurere?

Dessverre så finnes det ingen kur mot forkjølelse, den må rett og slett bare gå sin gang. Men, vi har allikevel satt sammen en liten liste, som kan hjelpe mot forkjølelsessymptomer eller forhåpentligvis få deg til å føle deg bedre.


(Bilde hentet fra Pixabay)

Ta det med ro/stress ned
Dette sier kanskje seg selv, men er ikke kroppen helt bra så er det lurt å ta det med ro. Trening bør unngås til du føler deg bedre. Skole eller jobb bør også tas med ro, du er tross alt smittsom, og da er det kjipt å smitte kolleger.

Varme drikker
Dette tipset kurerer ikke forkjølelsen, men kan lindre ved sår hals. Hvis du sliter med vond hals, kan en varm drikk som for eksempel te lindre smertene slik at det er lettere å få i seg mat og å svelge.

Smertestillende
Sliter du med feber og vondt i hodet kan smertestillende midler lindre dette. Dette forkorter heller ikke varigheten av forkjølelsen, men kan få deg til å føle deg bedre og mer i stand til å DRA UT? BUTIKK? GJØRE TING?


(Bilde hentet fra Pixabay)

Hva kan du gjøre for å forhindre at du blir forkjøla?

Bytt tannbørste
Etter at du er kvitt forkjølelsen er det lurt å bytte tannbørste. Selv om du er symptomfri så vil tannbørsten din fortsatt ha masse bakterier, så det er lurt å skaffe seg en ny


(Bilde hentet fra Pixabay)

Vask hender
Dette punktet sier kanskje seg selv, men det å vaske hender ofte er en god måte å holde bakteriene unna på. er du ekstra lur så har du en flaske med antibac med deg, så kan du bruke den der en vask ikke er tilgjengelig.

Toppbilde hentet fra Pexels
Kilder: NHI.no, klikk.no, Apotek 1

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Atom-feed