Nova Noir

Liveradio:

Filmmagasinet Nova Noir gir deg hver uke anmeldelser av ukas mest spennende kinopremierer, intervjuer av fremadstormende skuespillere og regissører, samtidig som vi retter fokus mot de som blir tilsidesatt av andre medier.

Radiotjenesten

Våren 2017 består Nova Noir av: Miriam Angela Folland, Ludvik Verndal Wiltil, Olav Haraldsen Roen, Adrian Holm, Tage Rivas Tollefsen, Julie Cathrine Oscar-Andersen, Simen Andresen, Thale Raad, Bjørn Kristian Sveen, Tone Hafsaas og Christian Wehus.

FILM ER BESTRADIO.

Kontakt: miriam.folland@gmail.com

Liste over anmeldelser

Anmeldelse: LYST

av Tone Hafsås, mandag 17. april, kl. 18.52

Etter å ha blitt voldtatt i sin egen leilighet på Vestlandet sliter den svenske forfatteren Lisa Rostorp med angst og depresjon. Hun har barrikadert seg inne i leiligheten, låst alle...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Get Out

av Thale Raad, lørdag 08. april, kl. 19.43

Skremmende morsom skrekk. Men ikke på den måten du tror.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Wiener-dog

av Thale Raad, onsdag 05. april, kl. 15.53

Hjertevarm og makaber komedie fra Todd Solondz.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Free Fire

av Simen Andresen, fredag 24. februar, kl. 17.06

Haltende skytebonanza

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: The Bye Bye Man

av Thale Raad, torsdag 23. februar, kl. 18.58

Ikke si det. Ikke tenk det: ”Hm, The Bye Bye Man ser jo ganske kul ut, da. Kanskje jeg skal bruke 130kr på å se den på kino til helgen..?”...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Karenina and I

av Ludvik Wiltil, mandag 20. februar, kl. 12.00

Karenina & I er en norsk skuespillers reise for å finne sin rolle som den litterære russiske karakteren Anna Karenina på et russisk teater.

Les mer på Nova Noir

Trio - Jakten på Olavsskrinet

av Tone Hafsås, mandag 20. februar, kl. 11.27

Sagn, skattejakt, vennskap og dramatikk, men først og fremst: Hvordan får en 16-åring tak i slikt datautstyr????

Les mer på Nova Noir

Setter Kvikklunsj og lusekofte i nytt lys

av Marius Morgan, torsdag 16. februar, kl. 17.00

Har du noen gang lurt på hvordan andre oppfatter oss nordmenn? I «Det norske hus» får du en sursøt opplevelse av det å være norsk.

Les mer på Nova Noir

Moonlight: 2017's første must-watch

av Tage Rivas, søndag 12. februar, kl. 14.00

En film om oppvekst, kjærlighet og identitet

Les mer på Nova Noir

Studentnyheter

Gold er god for sølv

torsdag 02. februar, kl. 13.30 · av Marius Morgan for Nova Noir

Nova Noir har anmeldt Gold, et spennende drama om en dumdristig gullgraver. Men er den verdt å se på kino?

Filmen Gold finner sted i Reno, Nevada i 1981. Den omhandler Matthew Conaughey i rollen som Kenny Wells. Kenny har nettopp overtatt sin fars, Kenny Wells Sr. (Craig T. Nelson) sitt gruvedriftsfirma, Washoe Mining. Vi blir også raskt introdusert for hans kjæreste, Kay (Bryce Dallas Howard) Deretter blir vi dratt syv år frem i tid, hvor Kenny ikke lenger er hårfager og slank. Han driver nå Washoe Mining fra en lokal pub og jobber med å skaffe investorer til sitt neste prosjekt.

Vi får et innblikk i at Kenny ikke er særlig god til å holde orden på økonomien sin, i tillegg til at han har en hang til alkohol. Etter å ha konsumert store mengder alkohol, faller han i dyp søvn og drømmer seg vekk til Indonesia og den suksessfulle geologen, Michael Acosta (Edgar Ramírez), som har gjort det stort med kobberutvinning der. Dette blir en åpenbaring for Kenny. Dagen derpå pantsetter han Kays klokke og drar med første fly til Indonesia. I Indonesia møter Kenny Acosta, og de to blir så partners in crime. Jakten på gullet kan starte.

Det oppstår selvfølgelig oppstartsproblemer, konstant regn, Kenny får malaria og Acosta sliter med å få de lokale til å jobbe. Ting snur, regnet stopper, Kenny blir vekket fra de heftige malariafeberen av Acosta, som kan berette at de har funnet gull i grunnen. Store mengder gull!

Full sjømann med stormannsgalskap

Nyheten sprer seg som ild i tørt gress, og de store gutta på Wall Street vil også ha en bit av kaka. Ting eskalerer raskt og Kenny utvikler seg til å ligne en full sjømann med stormannsgalskap. Dette faller selvfølgelig ikke i god jord hos Kay, som mer enn alt vil ha Kenny og arbeiderklasselivet, enn et pampete, glorifisert liv. Uten å avsløre for mye, får vi så etter dette oppleve oppturer og nedturer i tur og orden, både på forretningsfronten og i Kennys kjærlighetsliv.

Motpoler: Kay (Bryce Dallas Howard) og Kenny Wells (Matthew McConaughey) (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

McConaughey kler å spille overvektige, hårtapende Kenny Wells

Matthew McConaughey kler rollen som den middelaldrende, overvektige, Kenny Wells. Av en eller annen grunn kan jeg ikke slå fra meg tanken på at jeg har sett McConaughey i en slik rolle før, selv om han gjør karakteren Kenny menneskelig med sjalusi, alkoholproblemer og grådighet. Matthew McConaughey og Bryce Dallas Howard utfyller hverandre bra i rollene som Kenny og Kay. Kay fungerer som en motpol der Kenny er ustødig og snartenkt, representerer Kay det trygge og fornuftige. Det som gjør Kenny til en hovedkarakter verdig, er hans instinktive driv og nærmest naive tilnærming til virkeligheten. I tillegg til en hel del gjenkjennelsesfaktor, antar jeg.

Betryggende forutsigbar?

Alt i alt, Gold er et spennende drama, som visstnok skal være løst basert på Bre-X Mining skandalen fra 1993. Filmen kunne ha utnyttet mer av sitt potensiale, personlig hadde jeg foretrukket å se mer av arbeidet og prosessen i Indonesias jungel, mer av det eventyrlige, fremfor et møterom på Wall Street, med en noe gjennomskuelig, dataanimert New York i bakgrunnen. Selv synes jeg filmen tok litt for mange vendinger, i forhold til opp-og nedturene til Kenny, både personlig, i forholdet med Kay og gullgravingen med Acosta. På en annen side var det litt betryggende og noe forutsigbart(?) at man vet det vil komme en opptur etter en nedtur, og omvendt selvfølgelig.

6/10

(Toppfoto: Norsk Filmdistribusjon)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed