Pils og plater

Liveradio:

PILS & PLATER er et musikkprogram med Tina Marie Borgholt på Radio Nova. Festen starter her med det nyeste og beste innenfor housemusikk. Hver lørdager mellom klokken 20-22 på DAB+ og nettspiller på RADIONOVA.NO.

Vinn billetter til Boiler Room Oslo

av Tina Marie Borgholt, torsdag 16. februar, kl. 13.00

Fredag 17. februar kommer den globale broadcast konseptet Boiler Room til Jaeger.

Les mer på Pils og plater

Into The Valley Lørdag

av Tina Marie Borgholt, fredag 07. august 2015, kl. 21.14

Følg med videre da Pils & Plater var på festivalen Into The Valley i Sverige sist helg!

Les mer på Pils og plater

Into The Valley Torsdag

av Tina Marie Borgholt, tirsdag 04. august 2015, kl. 18.54

Pils & Plater er et musikkprogram med klubb- og housemusikk som går hver lørdag fra kl 20. I helgen var vi på festivalen Into The Valley i Sverige.

Les mer på Pils og plater

Gjestemixer

av Tina Marie Borgholt, tirsdag 14. juli 2015, kl. 16.30

Her finner du alle gjestemixene fra Pils & Plater.

Les mer på Pils og plater

Vinn billetter til Vulkan Arena

av Tina Marie Borgholt, onsdag 20. mai 2015, kl. 13.05

Her kan du vinne billetter til Boysnoize Records 10 års jubileum 5. juni på Vulkan Arena

Les mer på Pils og plater

Kjære festløve,

av Tina Marie Borgholt, torsdag 30. april 2015, kl. 00.15

Pils & Plater feirer ett år på radiobølgene - og du er invitert!

Les mer på Pils og plater

Vinn billetter til Catz 'n Dogz

av Tina Marie Borgholt, onsdag 11. mars 2015, kl. 14.40

Det blir polske housetoner til helga og du kan få være med!

Les mer på Pils og plater

Eksklusiv gjestemix fra Seth Schwarz

av Tina Marie Borgholt, lørdag 14. februar 2015, kl. 14.50

I kveld presenterer Pils & Plater en unik musikkopplevelse

Les mer på Pils og plater

Studentnyheter

Into The Valley Fredag

onsdag 05. august 2015, kl. 19.00 · av Tina Marie Borgholt for Pils og plater

Følg med videre da Pils & Plater var på festivalen Into The Valley i Sverige sist helg!

Overlevde! Du får en sjelsettende opplevelse om du drar på Into The Valley. Dette er historien om når campingvogn blir kult, kneslitasje, musikalske orgasmer, glitter, Charlotte Thorsvedt i en robåt med Acid Pauli og at Pils & Plater er på den nye festivalen i de svenske skoger. Velkommen til Into The Valley!

Les om ankomsten til festivalen HER.

Jeg har pusset tennene i pils og har en standhaftig taktikk om å føle meg fjong ved å unngå speil hele helgen. Falsk overbevisning. Angrer litt på den taktikken når jeg ser på bildene i ettertid. Men det er fredag – første festivaldag.

Alt er prosjekt når du bor i telt. Prosjekt skifte, prosjekt pussetenner, prosjekt spise, prosjekt hente vann prosjekt prosjekt prosjekt. Målet er å rekke Acid Pauli som begynner klokken 14:00. I motsetning til de fleste prosjekter klarer vi å holde deadline etter prosjekt spising, prosjekt bading og prosjekt skifting.

Det gjør imidlertid ikke Shuttlebussen til festivalområdet. Tatt i betraktning at dette er første året for Into The Valley må en regne med noen barnesykdommer. Jeg håpet bare ikke at en av sykdommene skulle ligge i en misforståelse av definisjonen Shuttle: ”Public transport that consists of a bus or train or airplane that plies back and forth between two points”. Her med trykk på “plies back and forth between two points”. Vi står og venter på bussen i punkt forth for å komme til punkt back. Vi blir kjent med noen svensker og en kar som ligner på Carl Cox og kommer fra Storbritannia. Er ikke Cox t.o. Hun ene har selvfølgelig rumpetaske. Vi mugner sammen om bussen og vi blomstrer sammen om kjærligheten for Acid Pauli.

Det har nå gått en time i punkt forth og vi har bestemt oss for å gå. 3 km høres kanskje ikke så langt ut – det føles langt. Vi er som en malplassert friskusgjeng i marsjerende fart langs en vei i skogen. Selvfølgelig med nistepakke bestående av pils i hånden. Må oppleves.


Badeplassen - Friskuser på tur til festivalen

Vi er fremme og det er ingen kø ved inngangen. Deilig! Gjennom porten, gå litt frem og plassen åpenbarer seg foran oss. Wow-faktoren sitter virkelig i kassa! Den følelsen du tror du skal få når du entrer festivalområdet er akkurat slik ganger to. For en location! Heldigvis spiller Acid Pauli i to timer så vi har en time igjen.


Meg som en karate kid etter 3 km. Fremme #cockheart

Det er god stemning på plassen. En del folk er allerede samlet og danser i vei til Pauli sine nøye utvalgte låter. Det er hovedsakelig tre scener. Den store nederst etter amfien, teltet midt på plassen og en mindre (til høyre for meg, på bildet over). Pauli står i teltet midt på plassen og mixer så sømløst at du nesten ikke merker hvor bra det er. Dette med mening om at du merker ikke når han faktisk er in-the-mix.

Visualiser sentrert bass som om du står inni en stor bomullsdott og danser til låtene fra Acid Pauli. Både øyne og ører fryder seg på et slik sted som Dalhalla akkurat da. Dette er en av gledene med å høre musikk med 90 graders vegger på alle kanter. I tillegg er estetikken på plass. Kalken har gjort vannet rundt amfiscenen spreng-turkis. Hvorfor jeg vet at fargen skyldes kalk? Takk som spør. Det vet jeg etter tørrprat med en eldre mann som arbeider i en klesforretning i Rättvik. Nærmeste tettsted ved festivalen som byr på systembolag, fleskfilet og live dænsbændmusikk fra en kar med ekstra hud og en ekstremt dårlig vokalprestasjon. Kontrastene er store i dette området denne helgen.

Jeg ser Charlotte Thorstvedt er på plass i mengden under Acid Pauli. Hun bor nok ikke i telt, ser for fresh ut til det med Prinsesse Leia frisyre. Klokken tikker mot 16:00 på fredagen og det hele er i gang. Vi veksler hovedsakelig mellom to scener, baren, toalettet og spising. Repeat! Til alle jenter er gladnyheten at dette er stedet det er lenger kø på guttedoen enn jentedoen. Men til dere gutter. Jeg så mange heite damer – overraskende mange faktisk. Svenskekjeeeæn! Vi er på festivalområdet i tolv timer første dagen.

Etter Acid Pauli ser jeg plutselig Thorstvedt i båt med Pauli. I etterkant vet jeg hvorfor – hun har tatt bilder på festivalen. De kan dere sjekke ut HER


Prinsesse Leia og Acid Pauli i båt – Kø på guttedo vs. jentedo

Vi går fra Acid Pauli til Floating Points til Benoit & Sergio til Four Tet til Dixon b2b Âme til Ida Engberg b2b Adam Beyer til John Talabot til DJ Koze til Richie Hawtin.

Det ene er en deilig forlengelse av det andre inn i ettermiddagen, kvelden og natten.

Jeg er klar for Beniot & Sergio. Har fulgt dem nøye siden forelskelsen i EPen "Principles/Everybody’ fra 2011. De er spesielle for meg også med tanke på at premieresendingen til Pils & Plater 22. mars 2014 var det nettopp ’Principles’ som ble skumpa’n mot båten eller skrevet mer forståelig – det var første låten i programmet. Siden den gang har de hatt en mengde utgivelser som jeg liker godt, som for eksempel fjorårets ’Ibiza Bass’. Derfor er jeg sikker på at de vil levere et DJ-set etter min smak. Det gjør de også. Det koker på gulvet og klokka er snart syv.


Beniot & Sergio

Vi går ned på den store scenen. Jeg står helt foran til venstre. Dixon kjører b2b med Âme. Bassen gjennom gulvet er så voldsomme at kroppen føles vektløs noen millisekunder mellom vibrasjonene i gulvet. Det gjør at det kiler i tissen. En musikalsk nesten orgasme. Jaja – jeg danser videre.

Etter opplevelsen med Dixon på Blå 16. mai, leverer han igjen på Into The Valley. Det er riktignok bare Kristian Beyer fra Âme som er tilstede i kveld. Høydepunktet er når de spiller perlelåten ’XTC’ til DJ Koze. En låt som jeg spilte i siste Pils & Plater sending før sommerferien. Kvalitetstegn.


Jeg møter han som ligner på Carl Cox igjen.

Jeg danser! Samtidig tenker jeg at det er synd at Âme ikke har hatt en remixhit i sommer i likhet med Sailor & I og Howling remixene fra tidligere. Her må det skytes inn at det er en låt som ruller forbi om dagen som jeg også hørte på campnach under festivalen. Vurderer sterkt at det kan være en Âme-remix. For den minner meg også om Âme sin remix av Dan Croll låten ‘From Nowhere’. Jeg elsker den låten og den jeg hørte på campnachet på lørdagen, men vet ikke hvem som har den… ennå! For hvis du lurer – nedi Into The Valley gropa og inn i de svenske skoger skinner ikke internett. Shazam utgår denne helgen.

Det er mørkt nå og tyngre musikk. Har vært her så lenge at det føles ut som at det ikke finnes en annen verden utenfor. Det er tid for kjæresteparet Ida Engberg og Adam Beyer. Definitivt høydepunkt skjer når de spiller Tiger Stripes med ’Brrr’. Se video av dette på Pils & Plater sin facebookside HER. Jeg blir perpleks av glede. Helt sykehus! Ellers er jeg innom John Talabot etterpå. Danser mer! Har blitt en del pils på dette tidspunktet. Så det er alt jeg har å fortelle om John Talabot. Eneste refleksjonen er at dette er hardere enn hans perfeksjonistiske, praktfulle og altoppslukende album ‘Fin’.

Kvelden runder av med Richie Hawtin. Får meg to nye venner. Et fransk kjærestepar. Han lager rulletobakk til meg. Epletobakk med filter og greier. Første festivaldag nærmer seg slutten og dette har vært en vinner på alle mulige områder. Eneste down’er var shuttlebussen til festivalen. Det har jeg glemt for lenge siden her jeg står og kikker opp på lyskasterne som blinker sirkulert langs fjellvegggen, samtidig som vannet lyser opp. Dette føles surrealistisk. Vi er høyt oppe på lykkebarometeret.

Festivaldagen er slutt. Jeg danser videre. Vi velger vårt eget nach, men det er Funny Bunny allnigheter inni skogen og fra klokken 08:00 stiller festivalen med egen Breakfast Club. Det er på samme sted som vi hadde prosjekt bading tidligere på dagen. Dette er for de ekstra seige. Jeg fikk ikke med meg det i løpet av helgen. Jeg gleder meg allerede til i morgen. Kald sovner jeg.

Varm våkner jeg! HERREGUD. Jeg får ikke puste – teltet har blitt til en dødsfelle.

(Foto: Tina Marie Borgholt)
(Topp og bunnbilde foto: Pål Anders Vold)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed