Pils og plater

Liveradio:

PILS & PLATER er et musikkprogram med Tina Marie Borgholt på Radio Nova. Festen starter her med det nyeste og beste innenfor housemusikk. Hver lørdager mellom klokken 20-22 på DAB+ og nettspiller på RADIONOVA.NO.

Vinn billetter til Boiler Room Oslo

av Tina Marie Borgholt, torsdag 16. februar, kl. 13.00

Fredag 17. februar kommer den globale broadcast konseptet Boiler Room til Jaeger.

Les mer på Pils og plater

Into The Valley Lørdag

av Tina Marie Borgholt, fredag 07. august 2015, kl. 21.14

Følg med videre da Pils & Plater var på festivalen Into The Valley i Sverige sist helg!

Les mer på Pils og plater

Into The Valley Fredag

av Tina Marie Borgholt, onsdag 05. august 2015, kl. 19.00

Følg med videre da Pils & Plater var på festivalen Into The Valley i Sverige sist helg!

Les mer på Pils og plater

Gjestemixer

av Tina Marie Borgholt, tirsdag 14. juli 2015, kl. 16.30

Her finner du alle gjestemixene fra Pils & Plater.

Les mer på Pils og plater

Vinn billetter til Vulkan Arena

av Tina Marie Borgholt, onsdag 20. mai 2015, kl. 13.05

Her kan du vinne billetter til Boysnoize Records 10 års jubileum 5. juni på Vulkan Arena

Les mer på Pils og plater

Kjære festløve,

av Tina Marie Borgholt, torsdag 30. april 2015, kl. 00.15

Pils & Plater feirer ett år på radiobølgene - og du er invitert!

Les mer på Pils og plater

Vinn billetter til Catz 'n Dogz

av Tina Marie Borgholt, onsdag 11. mars 2015, kl. 14.40

Det blir polske housetoner til helga og du kan få være med!

Les mer på Pils og plater

Eksklusiv gjestemix fra Seth Schwarz

av Tina Marie Borgholt, lørdag 14. februar 2015, kl. 14.50

I kveld presenterer Pils & Plater en unik musikkopplevelse

Les mer på Pils og plater

Studentnyheter

Into The Valley Torsdag

tirsdag 04. august 2015, kl. 18.54 · av Tina Marie Borgholt for Pils og plater

Pils & Plater er et musikkprogram med klubb- og housemusikk som går hver lørdag fra kl 20. I helgen var vi på festivalen Into The Valley i Sverige.

Overlevde! Du får en sjelsettende opplevelse om du drar på Into The Valley. Dette er historien om når campingvogn blir kult, kneslitasje, musikalske orgasmer, glitter, Charlotte Thorsvedt i en robåt med Acid Pauli og at Pils & Plater er på den nye festivalen i de svenske skoger. Velkommen til Into The Valley!

Google Maps forteller meg at det tar fire og en halv time med bil til Rättvik i Sverige. Det gjør det ikke for tre personer i en Opel Corsa 95-modell uten servostyring! Vi ankommer campen klokken halv tolv torsdag natt. Ankomsten blir imidlertid grandios der diskolysene og dunkende bass på campen får det til å kile i magen. Sånn kiling du får når du kjører på en motorvei og det kommer en lang sval dump. Du kjenner det, men forteller det ikke til noen.

Lure som vi er forlater vi bilen sporenstreks og kommer oss bort på campfesten. Angrer litt på den avgjørelsen når vi x-antall timer senere skal sette opp teltet etter broderlig med pils, nach hos noen fra Molde etterfulgt av dansing foran en buss med anlegg til klokka ti på halv ’har ikke peiling”.

For på campen er det fest. Med blant annet Kornél Kovács og Axel Boman bak mixebordet – ute i det fri. Sistnevnte som er aktuell med EPen ‘1979’ har siden gjennombruddet i 2010 hatt en rekke solide utgivelser på Pampa Rec. Nå står han i skogen på Östbjörka camping. På en platting med tak som er fylt til randen av folk som danser. En platting jeg antar tidsvis kun har hørt dænsbænd glæd svænskmusikk. Rent kultursjokk.


Dansegulvet på plattingen

Vi går bort til baren. Prisene er litt stivere enn antatt når jeg betaler 55 SEK for en boks med øl på 0,33. I barkøen kommer jeg i snakk med en kar fra Tromsø. Nordmennene representerer. For 30 minutter senere får vi venner fra Molde og jeg snakker med en kar som ligner på Calvin Harris og som kommer fra L.A. Er ikke Harris t.o. Det virker som at festivalgjestene kommer fra mange kanter av verdenskartet. Overraskende mange fra Frankrike.

Første natten byr på nye bekjentskaper som skriver i skoledagboken min, dansing på en selvkonstruert Monsen-Ullared-klubb med campingvogner. En buss med egen mikser, store høyttalere med dansene folk i en kollektiv sekt foran bussen. Jeg blir med i sekten. Taktikken fungerer og jeg er tilslutt passe sliten og full. Går for total slokning på mitt 1.5 cm tykke liggeunderlag i teltet. Kald sovner jeg.


Min krølletvilling fra Molde har skrevet i min Topp skoledagen. Føles godt

Varm våkner jeg! HERREGUD. Jeg får ikke puste – teltet har blitt til en dødsfelle. En badstue som kveler deg intetanende under en sovepose, to lag med gensere og bukse med sokkene på. Hvor er HMS for folk i telt! Hvor er kommisjonen som forteller deg at dette ikke er forsvarlig! Jeg finner noe kokende vann i en flaske. Jeg heller det ned mens jeg leser ’fjellsport’ på teltduken. Jaja tenker jeg – det er ikke for alle. Musikken fra naboen blir heller ikke isolert vekk av drapsmaskinduken. Her er det bare å starte dagen. Jeg pusser tennene i pils og gleder meg til i dag. Det er første festivaldag.

Sjekk ut Pils & Plater på facebook for videoer og bilder.
(Foto: Tina Marie Borgholt)

(Toppfoto: På Anders Vold)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed