Nettredaksjonen

Nettredaksjonen i Radio Nova jobber med å gi deg utfyllende stoff relatert til radioprogrammene våre. De vil publisere videosaker, artikler og fotoserier som gir deg som lytter muligheten til å få vite enda mer om det du nettopp har hørt på radio.

Anmeldelse: OverOslo 2017. Hvor er alle studentene?

av Aksel Korneliussen, søndag 25. juni, kl. 12.56

OverOslo leverer en helhetlig god festival med bra musikalsk lineup og en deilig festivalopplevelse. Likevel er det svært få studenter som tar turen. Hvorfor er det slik?

Les mer på Nettredaksjonen

6 ting du har gjort feil hele livet

av Sverre Nielsen, fredag 10. februar, kl. 14.19

Klikkjournalistikken har gitt oss så mangt; ting du ikke lurte på, google-translate kjendisnytt, mengder med quizer om Dawsons Creek og generelt dårlig smak i munnen. Den handye onkelen til "Hvor-er-de-nå"-sakene,...

Les mer på Nettredaksjonen

Februar er bollens måned

av Miriam Hauan, mandag 06. februar, kl. 10.05

Dette er hvorfor du bør huske på å feire fastelavn.

Les mer på Nettredaksjonen

Forkjøla?

av Hanna Reppen Kvikstad, lørdag 04. februar, kl. 20.00

Hva er forkjølelse? Og hva er egentlig forskjellen på forkjølelse og influensa? Vi gir deg en enkel forklaring, samt noen tips til hvordan du kan lindre forkjølelsen!

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 3

av Miriam Hauan, mandag 16. januar, kl. 22.09

En astronaut blir født, en konge henrettes og nytt håp tennes hos tyskernes fanger. Nettredaksjonen forteller deg hva som har skjedd i verdenshistorien denne uken.

Les mer på Nettredaksjonen

Ukas studenttips: Til deg som hater livet i kollektivet

av Marthe Nymoen, onsdag 11. januar, kl. 09.10

Akkurat sånn kan det føles å bo i kollektiv noen ganger. Vi håper selvfølgelig 2017 byr på færrest mulig grusomme kollektiv-opplevelser for deg, men om dette ikke skulle være tilfellet,...

Les mer på Nettredaksjonen

Nettredaksjonen spår hva som skjer i 2017

av Sverre Nielsen, mandag 09. januar, kl. 14.21

2016 var preget av død, fortvilelse, vantro og Pokémon Go. 2017 må da bli bedre, det skal jo ikke være mulig å miste Sossen Krogh og George Michael på samme...

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 48

av Miriam Hauan, mandag 28. november 2016, kl. 11.25

Bomber detoneres, branner stiftes, og narkobaroner skytes. Heldigvis skjer det mye positivt også, i denne uken i verdenshistorien.

Les mer på Nettredaksjonen

Studentnyheter

Jul på Blindern

søndag 11. desember 2016, kl. 23.36 · av Miriam Hauan for Nettredaksjonen

Det er søndag, det er advent, likevel er det studenter som tilbringer dagen på Blindern. Det er eksamenstid.

Det er tredje søndag i advent og snø i luften. Julegatene kryr av mennesker på jakt etter gaver til sine kjære og nissetrikken sprer julestemning over hele sentrum. Men det er ikke bare fryd og gammen for alle denne desemberdagen. På Blindern sitter det nemlig noen få uheldig utvalgte som må streve med pensum midt i julestria. For noen er det den koseligste tiden på året, for andre er det den mest slitsomme tiden på året. Det er eksamenstid, og søndagsåpent på campus.


(Foto: Miriam Hauan)

Fredrikkeplassen er mer eller mindre folketom denne søndagen. Unntaket er en og annen utenforstående som benytter området til søndagstur med hunden, eller studenter som har gitt seg selv fri for dagen.

Inne på de bibliotekene som holder åpent kan man imidlertid få øye på flerfoldige grupper med studenter som sitter med nesa i pensum. Noen har pause og nyter god, medbrakt lunsj ettersom kantina er stengt. Noen tar seg en røyk mens de lar øynene hvile på julelysene i trærne, og det lille hintet av snø som virvler rundt i luften.


(Foto: Miriam Hauan)

Selv om de fleste ville si seg ganske fornøyde med å slippe å tilbringe tredje søndag i advent på universitetet, er stemningen tilsynelatende god blant mange. I kollokvie- og pauserommene prater og ler man i mellom slagene. Kanskje er det tanken på en nært forestående juleferie som løfter humøret, eller kanskje er det ren og skjær læreglede. Jeg holder en knapp på det første.

I Helga Engs hus, nederst på Blindern, er det pyntet med både juletre og julestjerner på bordene. Jeg spurte en liten gruppe med litteraturstudenter hvordan de holder på julestemningen midt i all lesingen.
- Vi spiller julesanger og ser på julefilmer, var svaret. – Og spiser masse klementiner!


(Foto: Miriam Hauan)

Hvordan er det å komme seg til campus på en søndag, attpåtil en søndag i advent?
- Det er jo ikke noe snø på bakken, og ikke så kaldt heller, så det føles egentlig ikke som jul. Egentlig går det ganske greit, vi pleier ikke å gjøre noe annet spesielt på en adventssøndag uansett!

- Spise masse mat, var det definitive svaret på et spørsmål om hva de gledet seg mest til ved å få juleferie. Generelle juleaktiviteter ble også nevnt, ikke minst var det pepperkakebaking som stod på agendaen.

- Og å være ferdig med eksamen! Var det en som utbrøt.

(Toppfoto: Miriam Hauan)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Atom-feed