Bra Trommis

Radio Novas viktigste musikkprogram oppdager, overrasker og opplyser. Et sjangerløst aktualitetsmagasin for alle som vil høre ny nisjemusikk, intervjuer med viktige artister og grundige reportasjer.

Bra Trommiser:
Simen Sjølie
Anna Norderhaug
Marit Johansen
Nicolay Woldsdal
Christian Saude
Astrid Fruugard
Yordana Jakobsen
Tuva Myhre
Christian S. Hjelkrem
Øyvin Moxness Konglevoll

Bra Trommis sendes mandager 19.00 – 20.30.

Ukens Spilleliste:

Kontakt oss: bratrommis[at]radionova[dot]no
TwitterFacebook

Astrosaur & Rapping Jazz Wolf

av Simen Sjølie, tirsdag 04. april, kl. 14.37

Spilleliste uke 14: Astrosaur på besøk og anbefaling av Rohey. Musikk av Ivan Ave, PRTLVX, Cigarettes After Sex og masse mer!

Les mer på Bra Trommis

Egentlig En Ganske Jazza Sending

av Simen Sjølie, tirsdag 28. mars, kl. 13.43

Spilleliste uke 13: Intervju med Trojka - musikk fra Skrap, Hoops, Moon Duo, Megalodon Collective ++++

Les mer på Bra Trommis

Sugar Tastes Like Salt

av Tuva Myhre, onsdag 22. mars, kl. 15.11

Spillelista uke 12: Bodøartisten Lamark tok turen innom studio og slo av en hyggelig prat. Han spilte også et par låter live, inkludert en verdenspremiere!

Les mer på Bra Trommis

After I Was A Kid But Before I Grew Up

av Marit Johansen, tirsdag 14. mars, kl. 12.38

Spillelista uke 11: En god dose med god og ny mussa coming up. Vi har hørt på Marit og Nicolays by:Larm-høydepunkt, Shame, nytt materiale fra Christians tenåringshelter, The New Year,...

Les mer på Bra Trommis

Life Will See You Now

av Yordana Jakobsen, tirsdag 07. mars, kl. 18.41

Spillelista 06/03: En deilig miks av ny musikk fra blant annet PWR BTTM, The Music Tapes, Mats Wawa og Jens Lekman. I tillegg fikk vi storfint besøk av LULI i...

Les mer på Bra Trommis

YES det er By:Larm, men hva skal du se??

av Anna Norderhaug, torsdag 02. mars, kl. 14.30

Denne uka fikk vi besøk av by:larm aktuelle PASHA og FOAMMM! De snakket ut om nerver rundt festivalen, planer for å kapre viktige bransjefolks oppmerksomhet og om hvilke konserter som...

Les mer på Bra Trommis

Konsertuke 8 med Bra Trommis

av Yordana Jakobsen, tirsdag 21. februar, kl. 14.50

Svevende elektronika, akustisk folkrock eller eksperimentell avant garde? Denne uka byr Oslos mange scener på alt dette og mer til!

Les mer på Bra Trommis

Cash Me Utenfor How Bout Dat?

av Astrid Frugaard, mandag 20. februar, kl. 22.12

Spillelisten 20/02: Gode sanger fra blant annet Hvitmalt Gjerde, Jonwayne og The Paperhead + intervju med Twin Peaks. I tillegg vi besøk av Håvard og Patrick fra Blood Forest...

Les mer på Bra Trommis

Studentnyheter

Konsert: Joe Mcphee og Anna Högberg

lørdag 04. mars, kl. 11.11 · av Simen Sjølie for Bra Trommis

Stinn brakke – frijazzlegende og nabo fra øst besøker Grünerløkka.

Hvorfor ender så mange ringrever fra verdens frijazzscene opp som norgesvenner? Jo, kanskje fordi Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love sørger for å bli venn og kollega med dem og booker dem til konsertserien Blow Out. Det betyr at hvem som helst kan stikke på MIR å få med seg et lite stykke historie annen hver tirsdag.

Det er helt fullt på MIR denne kvelden, noen sitter og noen står(alltid i veien for de som skal til bar eller do). Det morsomme med MIR er at det er en scene for erfarne og sjangerdefinerende amerikanske jazzmusikere så vel som for helt ferske lokale band.

Denne kvelden var kanskje ekstra spesiell. Først ut var saksofonisten Anna Högberg solo. Hun har fått endel oppmerksomhet de siste årene igjennom prosjekter som Dog Life og Fire! Orchestra, og ga ut ett av fjorårets aller beste album som del av sekstetten Attack!. I løpet av konserten preparerte hun saksofonen med vannflaske, for ikke å glemme at hun også spilte sax med vann i munnen/halsen. Det var et variert, uforutsigbart og spennende solosett.

Selv om de fleste kanskje hadde kommet for å bevitne Joe Mcphee, mannen som står ansvarlig for at blant andre Mats Gustaffson og Paal Nilssen-Love kan holde på slik som de gjør, skal man ikke kimse av de tre andre musikerne Mcphee spiller med, og som ga ut plata This Is Our Language i 2015.
Saksofonisten Rodrigo Amado fra Portugal har tidligere samarbeidet med Paal Nilssen-Love, og står virkelig i fokus denne kvelden. Etter det godt over en time lange settet har han hard-boppa seg rundt kvintsirkelen mange nok ganger til å gjør en hver frijazz-afaicianado svimmel.

Bassist Kent Kessler fra Chicago, kjent fra NRG Ensemble, Vandermark 5 og samarbeid med Nilssen-Love og Ingebrigt Håker Flaten trekker kvartettens snittalder opp sammen med Mcphee, men holder det ekte. Trommis Chris Corsano har samarbeidet med den danske saksofonisten Mette Rasmussen og, hold your horses: Björk.

Kvartetten holder et langt og intenst sett med noen korte pauser. Joe Mcphee holder plastkopper foran hornet, og synger noe som gir en lavmælt strupesang aktig feeling. Han bytter også mellom lommetrompet, trompet og saks. Mcphee har en mer avventende holdning enn resten av bandet og man kan spørre seg om det kanskje hadde vært bedre om resten av bandet også hadde fulgt samme prosedyre. Det var ingen tvil om at folk fikk det de betalte for og vel så det!

Neste gang vil jeg høre Anna Högberg og Joe Mcphee i duo!

Foto: Tine Hvidsten
Toppfoto: Albumart: Nation Time, Joe Mcphee 1971

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed