Rushtid

Er du også lei av lange bilkøer, smekkfulle t-banevogner og stressa småbarnsforeldre? Nå har du endelig muligheten til å stresse ned med Rushtid!

Rushtid er et flunkende nytt ettermiddagsmagasin på Radio Nova. Fra 1500 til 1700 trøster vi deg som er på vei hjem i bilen, på bussen eller i andre fremkomstmidler med god musikk, lek, nyheter, og prat om alt og ingenting.

Radiotjenesten

Det er krig i Norge!

av Håvard Dahle, mandag 27. mars, kl. 15.14

Ordstriden mellom bygd og by blir stadig blodigere. Mange har prøvd å finne en løsning på saken, men finnes den egentlig?

Les mer på Rushtid

Vanngalskapen!

av Kristian Hope, lørdag 01. oktober 2016, kl. 16.10

Jeg har lyst til å snakke litt om vann. Eller mer presist: vann på flaske. Eller helt presist: kvinnelige studenter med vannfylte tuteflasker i umiddelbar nærhet.

Les mer på Rushtid

Silje Helen Fevik med fersk EP

av Stian Berghagene, torsdag 18. februar 2016, kl. 17.39

Silje Helen tok seg tid til å prate med oss i Rushtid tross sin travle hverdag som butikksjef for Dressmann Industrigata.

Les mer på Rushtid

Selfie ut av mors vagina

av Stian Berghagene, tirsdag 08. september 2015, kl. 23.45

Hvis du ble født akkurat i dag, ville du vært den du er i dag?

Les mer på Rushtid

Kriminalkommisæren fra Rallkattlia

av Edvard Brudeli Moen, onsdag 20. mai 2015, kl. 16.01

Litteraturviter Oluf returnerer til Rushtid for å ta et endelig oppgjør med den mest populære sjangeren her i landet – krim

Les mer på Rushtid

Sommervibber i studio

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, onsdag 22. april 2015, kl. 23.00

RUSHTID: Når trikken fylles opp, og alt står på stedet hvil - finnes det heldigvis god radiounderholdning til å bære deg gjennom!

Les mer på Rushtid

DAGENS RUSHTID!

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, torsdag 12. februar 2015, kl. 18.08

Radio Nova's nye DAB-satsing, ettermiddagsmagasinet Rushtid er nå inne i sin andre uke, og i dag var det Marie Røssland og Steinar Suvatne som loset lytterne gjennom en uformell, underholdende...

Les mer på Rushtid

Studentnyheter

Kva med ein julebrus og tre koppar kaffi?

tirsdag 07. februar, kl. 17.30 · av Åse-Linn Hollevik for Rushtid

“Hva skjer?” er det første som møter oss i døra på noko eg ville kalle Oslo si største turistfelle.

Som i eit spindelvev har diverse menneske surra seg inn på den første restauranten dei har funne på Oslo S. Her får far moglegheit til kjøpe seg ein mør indrefilét, medan ungane kan ete så mykje pizza dei vil for 99 kroner. Moglegheitane for ulike matrettar er mange, så kvifor har så mange av Oslo-bebuarane eg har blitt kjend med fråråda meg denne plassen?

Som matelskar og lite kresen har eg benytta sjangsen til å teste ut så mange restauranta som mogleg når eg har hatt besøk i hovedstaden. Når vi i helga plutseleg fekk eit spontant besøk av ein kompis, var noko av det første eg tenkte på selvfølgelig mat. Skulle vi bestille bord på Villa Paradiso, Kverneriet eller The Kasbah? Det skulle besøket få avgjere. Til min fortvilelse var det biff på Egon som var det største ynskjet. Her måtte eg altså gå frå å vere urban og Oslo-kjent til turist og basic. Etter ein ganske lang dag, valgte eg likevel å entré inngangsdøra med åpent sinn, for svolt overvinne faktisk stolthet.

”Hva skjer?” er som sagt det som møter oss i døra. ”Skal få i oss litt mat”, seier eg småklein av den nye sorten for ”Velkommen”. To av oss går til kassa for å bestille og betale. Eg har bestemt meg for fajitas, noko som blir mottat med: ”Mais?”. Eg svarar ja, sidan eg føler det er eit obligatorisk kornslag å ha i ein slik rett. Her veit eg lite om at det kostar 11 kroner ekstra, noko kvitteringa mi avslører etter å ha fått ”Godkjent” på bankterminalen. Besøket mitt skal ha biff, men vil ha bakt potet i staden for pommes frites.

Før besøket får betalt, vil mannen bak kassa få solgt restaurantens siste julebrus, og tilbyr oss ein kopp kaffi visst vi vil kjøpe den. Vi takkar høfleg nei. Han innser plutseleg at det er to av oss, og tilbyr endå ein kopp kaffi om vi vil kjøpe brusen. Igjen seier vi nei, men med ”alle gode ting er tre” i bakhodet, prøver han seg ein siste gong – ”Tre kopper kaffi da?” Han skal ha for innsatsen, men alvorleg talt. Eg har kome fram til at det må ha vore ein slags konkurranse mellom kollegaer, eller eit stort ynskje om å bli måneds ansatt. Det funka i hvertfall dårleg.

Etter 12 minutt er maten på bordet. Eg har heldigvis fått den svindyre maisen min, og besøket mitt har fått seg ein ekstra hovedrett: bakt potet med kvitlauksdressing, bacon og mais. Det kosta jo tross alt berre 98 kroner ekstra.

Når vi går roper servitøren ”På gjensyn da!”, men noko gjensyn blir det nok ikkje.

(Toppfoto: kollage)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed