Nova Noir

Liveradio:

Filmmagasinet Nova Noir gir deg hver uke anmeldelser av ukas mest spennende kinopremierer, intervjuer av fremadstormende skuespillere og regissører, samtidig som vi retter fokus mot de som blir tilsidesatt av andre medier.

Radiotjenesten

Våren 2017 består Nova Noir av: Miriam Angela Folland, Ludvik Verndal Wiltil, Olav Haraldsen Roen, Adrian Holm, Tage Rivas Tollefsen, Julie Cathrine Oscar-Andersen, Simen Andresen, Thale Raad, Bjørn Kristian Sveen, Tone Hafsaas og Christian Wehus.

FILM ER BESTRADIO.

Kontakt: miriam.folland@gmail.com

Liste over anmeldelser

Anmeldelse: LYST

av Tone Hafsås, mandag 17. april, kl. 18.52

Etter å ha blitt voldtatt i sin egen leilighet på Vestlandet sliter den svenske forfatteren Lisa Rostorp med angst og depresjon. Hun har barrikadert seg inne i leiligheten, låst alle...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Get Out

av Thale Raad, lørdag 08. april, kl. 19.43

Skremmende morsom skrekk. Men ikke på den måten du tror.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Wiener-dog

av Thale Raad, onsdag 05. april, kl. 15.53

Hjertevarm og makaber komedie fra Todd Solondz.

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Free Fire

av Simen Andresen, fredag 24. februar, kl. 17.06

Haltende skytebonanza

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: The Bye Bye Man

av Thale Raad, torsdag 23. februar, kl. 18.58

Ikke si det. Ikke tenk det: ”Hm, The Bye Bye Man ser jo ganske kul ut, da. Kanskje jeg skal bruke 130kr på å se den på kino til helgen..?”...

Les mer på Nova Noir

Anmeldelse: Karenina and I

av Ludvik Wiltil, mandag 20. februar, kl. 12.00

Karenina & I er en norsk skuespillers reise for å finne sin rolle som den litterære russiske karakteren Anna Karenina på et russisk teater.

Les mer på Nova Noir

Trio - Jakten på Olavsskrinet

av Tone Hafsås, mandag 20. februar, kl. 11.27

Sagn, skattejakt, vennskap og dramatikk, men først og fremst: Hvordan får en 16-åring tak i slikt datautstyr????

Les mer på Nova Noir

Setter Kvikklunsj og lusekofte i nytt lys

av Marius Morgan, torsdag 16. februar, kl. 17.00

Har du noen gang lurt på hvordan andre oppfatter oss nordmenn? I «Det norske hus» får du en sursøt opplevelse av det å være norsk.

Les mer på Nova Noir

Studentnyheter

Moonlight: 2017's første must-watch

søndag 12. februar, kl. 14.00 · av Tage Rivas for Nova Noir

En film om oppvekst, kjærlighet og identitet

Har du noen gang blitt overbevist om at du se en film av å bare se et stillbilde før? Moonlight gjorde dette med meg. Det var noe fengslende og litt urovekkende med bildet du ser ovenfor. En ung gutt med blod i ansiktet som stirrer på seg selv i et speil. Hvordan havnet han der? Jeg måtte finne ut, derfor dro jeg og så Moonlight.

Filmen tar for seg Chiron som vokser opp i et røft nabolag i Liberty City, Miami sammen med sin enslige mor som sliter med substansmisbruk. Han er en liten og spinkel gutt, så de andre barna i nabolaget kaller han “little.”

En dag legger en lokal narkolanger med navn Juan merke til han, og bestemmer seg for å tre inn som en slags farsfigur for Chiron.


Mahershala Ali spiller narkolangeren Juan

Filmen har en spesiell struktur. Den er delt inn i tre kapitler der vi følger Chiron som barn, ungdom og voksen mann. Hovedkarakteren er altså spilt av tre ulike og relativt ukjente skuespillere, som var en stor risiko å ta for regissøren Barry Jenkins, men alle tre bringer noe helt spesielt til filmen og det fungerer utrolig bra.

Dette er Jenkins første spillefilm på 8 år, som også skrev manuset som er en adapsjon av en historie skrevet av Tarell Alvin McCraney. Dette er en veldig personlig film for Jenkins som valgte å spille inn filmen i områder der han vokste opp og forholdet Chiron har til sin mor gjenspeiler forholdet og opplevelser han hadde med sin egen mor.

Moren til Chiron er spilt av Naomi Harris, som leverer en hjerteskjærende og urovekkende skuespillerprestasjon. Hun har et uttrykk som treffer deg i sjelen og hun klarer på en både vakker og vond måte å vekke empati for det som skjer med Chiron.

Det må nevnes at både Naomi Harris og Mahershala Ali (bedre kjent fra House of Cards) har blitt Oscarnominert for “beste bi-rolle”, og det er vel fortjent. Moonlight er også nominert til “beste film.” Jeg mener ikke at at oscarnominasjon automatisk tilsier at filmen er et mesterverk, men når det gjelder Moonlight så føler jeg at dette er en film er mer en emosjonell reise enn bare en historie om en gutt i ghettoen. Den får deg til å stille deg spørsmål om hvem du er og hva er det egentlig som former oss til å bli den vi blir her i livet?

Moonlight er en mesterlig skapt film med nydelige bilder, musikk, skuespillerprestasjoner og den får deg til å stille spørsmål om identitet og kanskje reflektere mer over relasjonene vi har med menneskene rundt oss.

10/10

(Bilder: Selmer Media)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed