Nettredaksjonen

Nettredaksjonen i Radio Nova jobber med å gi deg utfyllende stoff relatert til radioprogrammene våre. De vil publisere videosaker, artikler og fotoserier som gir deg som lytter muligheten til å få vite enda mer om det du nettopp har hørt på radio.

Anmeldelse: OverOslo 2017. Hvor er alle studentene?

av Aksel Korneliussen, søndag 25. juni, kl. 12.56

OverOslo leverer en helhetlig god festival med bra musikalsk lineup og en deilig festivalopplevelse. Likevel er det svært få studenter som tar turen. Hvorfor er det slik?

Les mer på Nettredaksjonen

6 ting du har gjort feil hele livet

av Sverre Nielsen, fredag 10. februar, kl. 14.19

Klikkjournalistikken har gitt oss så mangt; ting du ikke lurte på, google-translate kjendisnytt, mengder med quizer om Dawsons Creek og generelt dårlig smak i munnen. Den handye onkelen til "Hvor-er-de-nå"-sakene,...

Les mer på Nettredaksjonen

Februar er bollens måned

av Miriam Hauan, mandag 06. februar, kl. 10.05

Dette er hvorfor du bør huske på å feire fastelavn.

Les mer på Nettredaksjonen

Forkjøla?

av Hanna Reppen Kvikstad, lørdag 04. februar, kl. 20.00

Hva er forkjølelse? Og hva er egentlig forskjellen på forkjølelse og influensa? Vi gir deg en enkel forklaring, samt noen tips til hvordan du kan lindre forkjølelsen!

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 3

av Miriam Hauan, mandag 16. januar, kl. 22.09

En astronaut blir født, en konge henrettes og nytt håp tennes hos tyskernes fanger. Nettredaksjonen forteller deg hva som har skjedd i verdenshistorien denne uken.

Les mer på Nettredaksjonen

Ukas studenttips: Til deg som hater livet i kollektivet

av Marthe Nymoen, onsdag 11. januar, kl. 09.10

Akkurat sånn kan det føles å bo i kollektiv noen ganger. Vi håper selvfølgelig 2017 byr på færrest mulig grusomme kollektiv-opplevelser for deg, men om dette ikke skulle være tilfellet,...

Les mer på Nettredaksjonen

Jul på Blindern

av Miriam Hauan, søndag 11. desember 2016, kl. 23.36

Det er søndag, det er advent, likevel er det studenter som tilbringer dagen på Blindern. Det er eksamenstid.

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 48

av Miriam Hauan, mandag 28. november 2016, kl. 11.25

Bomber detoneres, branner stiftes, og narkobaroner skytes. Heldigvis skjer det mye positivt også, i denne uken i verdenshistorien.

Les mer på Nettredaksjonen

Studentnyheter

Nettredaksjonen spår hva som skjer i 2017

mandag 09. januar, kl. 14.21 · av Sverre Nielsen for Nettredaksjonen

2016 var preget av død, fortvilelse, vantro og Pokémon Go. 2017 må da bli bedre, det skal jo ikke være mulig å miste Sossen Krogh og George Michael på samme år?

Bli med å ta en titt inn i fremtiden med Nielsens statistikk-baserte glasskule.

Dette vil skje i 2017

Kjendiser vil dø
Dessverre vil kjendiser også dø i år. I tillegg vil mindre kjente personer også dø.

Dette er FAREN til Michael Douglas
(Kilde: Wikimedia)

Innholdsløse artikler
Ettersom substans og innhold ikke har noen verdi lenger, kommer Minmote/Side2-redaksjonen fortsatt til å hovedsakelig bestå av “slik ser de ut i dag” og “husker du denne”. For mindre tabloidisert innhold oppsøk Dagbladet eller VG.


Jeg prøver å glemme.
(Kilde: Screenshot Side2)

På en mer alvorlig side

Polariseringen av samfunnet vil bli sterkere
Avstanden mellom rik og fattig vil bli større. Det er uungåelig i et kapitalistisk globalsamfunn under press. De rikere blir færre og de fattigere blir flere. I tillegg får vi en høyere oppslutning rundt ekstreme politiske fløyer – særlig på høyresiden.


Gyllent Daggry er representert i parlamentet i Hellas.
(Kilde: Wikimedia commons)

Terror
Terrorisme vil vi også se i 2017, kanskje i større grad. I et mer anstrengt politisk klima vil det ofte være flere som føler seg misforstått og utenfor samfunnet.

Klima og miljø
Polene vil fortsette å smelte og vi vil se naturkatastrofer. Vannstanden vil bli høyere og forekomsten av ustabilt vær og stormer vil øke og bli mer ødeleggende. Akkurat nå er vi inne i en masseutryddelse av tusenvis av arter. Jeg skal ikke forklare hvordan økosystemet fungerer, men fjerner man én brikke faller gjerne flere.


(Kilde: Flickr)

Antibiotika-resistens
På et senter i Alaska har forskere slåss mot et antibiotika-resistent virus i 4 år. Det kan se ut til at sykdommene blir flere og sterkere mens vi får færre våpen å bruke. En annen faktor er at medisinselskapene er mer opptatt av å tjene penger enn å løse et voksende problem, så finansieringen er ikke på det beste.

Flyktninger
Med 60 millioner mennesker på flukt har vi nådd det høyeste tallet siden andre verdenskrig. Ikke den eneste faktoren som minner oss om gamle dager. Uforutsette, store omveltninger i samfunnet bringer sjelden med seg stabilitet og ro.


En rolig mann.
(Kilde: Kremlin.ru)

Journalistikk på hell
Aldri før har så mange journalister blitt arrestert. Demagogen Trump gjør det heller ikke lett for amerikanske mediehus ved å gå i vranglås og undergrave dem ved første antydning til kritikk. En usunn mistilitt til nyhetsmedia blir spredd og en sterkere grobunn for falske nyheter oppstår.

Mer remakes av filmer og serier
Ettersom originale idéer ikke lenger har noen verdi får vi i år en bråte med reboots som MacGyver, Bladerunner, IT, Fredag den 13, Justice League, The Mummy, mer Spiderman, Jumanji (hvor lenge har Robin Williams vært død igjen?), Alien, og bare for å sementere at vi virkelig er i 1936; King Kong. Jeg er for resirkulering, men å kaste opp noe man akkurat har spist er jeg ikke fan av.


(Kilde: Wikipedia)

Deprimerende lesning? Tja, kanskje litt, men det er nå sånn realiteten er. Livet er viktigere enn Friends-reruns og Nokia 3310.

Alt i alt, ingenting vil være som før. På en annen side har vi ikke vært nærmere «før» på 80 år.

Avslutningsvis legger jeg med et tips fra den britiske regjeringa.


(Kilde: Public Domain Pictures)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Atom-feed