Tekstbehandlingsprogrammet

Liveradio:

Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin. Vi behandler tekst fra øverst til nederst og liker skjeve perspektiver på gamle og nye bøker.

Vi er på lufta fra kl. 10:00 til 11:00 hver onsdag, og redaksjonen vår består av Stine Spjelkavik Hansen, Mari Nyberget, Johanne Furnes, Thea Sofie Eilertsen, Idunn Solheim Svarverud, Anna Karoline Gamme, Aina Louise C. Haukeland, Anette Briksdal og Ørjan Kjellevold Liland.

Kontakt oss via redaksjonsleder på st.ine@hotmail.com.

Radiotjenesten

Menn som hater ulver

av Johanne Furnes, onsdag 31. mai, kl. 09.34

Lars Lenths nyeste roman er en fortelling om mennesket mot naturen, og et dykk inn i Norges mørke ulvestrid. Lenth gjester Tekstbehandlingsprogrammet, og forteller om boka som gir en informativ,...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Ny fantasybok med mørk tematikk

av Johanne Furnes, fredag 24. mars, kl. 15.55

Forfatter Alexander H. Sandtorv debuterte skjønnlitterært med fantasyromanen ‘Profetien om Laura’ i mars. Han lot blandt annet skoleklasser være testlesere for boken.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Debuterer som forfatter etter ti år som redaktør

av Kristine Aas, lørdag 04. mars, kl. 11.21

Therese Tungen debuterer med egen novellesamling etter ti år som forlagsredaktør. På lanseringsdagen, 1. mars, kom hun til Tekstbehandlingsprogrammet for å snakke om boka, og hva som er i tankene...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

From Iceland with love

av Johanne Furnes, onsdag 15. februar, kl. 11.13

Mette Karlsviks nye roman «Varmá», er en islandhistorie i fugleperspektiv, og en kjærlighetserklæring til landet. Hun forteller oss blandt annet om elven som på mange måter formet boken, hennes særegne...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Vårens yngste debutant

av Johanne Furnes, onsdag 01. februar, kl. 12.33

Nora Aschim gir ut sin første bok i en alder av atten år denne våren. Vi får blant annet høre om den mørke tematikken hun skriver om, og om hvor...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Psykedelisk selvutvikling i bokform

av Idunn Svarverud, onsdag 09. november 2016, kl. 18.43

Kenneth Moe fikk Tarjei Vesaas debutantpris for debutromanen Rastløs. Han beskriver oppfølgeren Det Åpenbare som løsrivelsen, der Rastløs handlet om å sitte fast. Og hva gjør man for å komme...

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Debutroman ble solgt til Danmark

av Johanne Furnes, tirsdag 18. oktober 2016, kl. 19.32

Ikke bare er 'Pelargonia' av Fredrik Svindland en spesiell oppvekstroman, men debutromanen for telemarkingen har også blitt solgt til dansk oversettelse.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Debutant om skapskjeletter

av Idunn Svarverud, onsdag 05. oktober 2016, kl. 13.18

Thomas Marco Blatt debuterte i høst med Varsjøen, som han har fått mye skryt for. Tirsdag kom han på besøk til Tekstbehandlingsprogrammet for å fortelle om romanen.

Les mer på Tekstbehandlingsprogrammet

Studentnyheter

Når det fysiske blir et språk

onsdag 05. april, kl. 13.07 · av Johanne Furnes for Tekst­behandlings­programmet

Ida Hegazi Høyer er ute med sin første novellesamling. ‘Historier om trøst’ er en bokstavelig tittel. Boka inneholder tre historier, som alle handler om trøst. En desperat, og kanskje ikke så pen form for trøst.

Ida Hegazi Høyer besøker Tekstbehandlingsprogrammet for andre gang. Hun er her for å fortelle om sin femte bok, men første novellesamling. Det var litt tilfeldig at den endte opp som nettopp dette. Hun trodde hun skrev en kortroman, men den ble for kort, og endte opp som den første historien i en bok bestående av tre.

Høyer forklarer at de tre novellene, har disse fellestegnene: “Kort fortalt så handler det om mennesker som møtes på ulike steder i Europa. De er ganske ensomme, rotløse, skakkjørte folk, egentlig, som kanskje ikke helt vet om de er på flukt fra noe, eller på søken etter noe. Den grensen er kanskje ganske utsklidende ofte, tror jeg.”

Høyer har høstet strålende kritikk fra samtlige norske kritikere for den nye boken. Hun har tidligere vunnet flere priser, blandt annet EU’s litteraturpris for romanen ‘Unnskyld’. Våren 2015 ble Høyer kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet.

Novellesamlingen ‘Historier om trøst’, inneholder flere erotiske scener, og hver historie omhandler en ung nordisk kvinne som møter en fremmed i en fremmed by, og at dette utarter seg til noe seksuelt. Det handler om risikoen for å åpne seg slik for et annet menneske, og følelsen rundt det å være alene, og lengte etter noe. Dette er noe av det vi får høre om i denne sendingen.

Sendingen inneholder også et innslag av redaksjonsmedlem Robin Van Der Walle, der han analyserer låten ‘Subterranean Homesick Blues’ av Bob Dylan, som gjestet Oslo i går. Ta en lytt her:

(Toppfoto: Paal Audestad)

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed