Grenseløst

Talkshowet Grenseløst sendes tirsdager kl1030 på FM 99,3 og i reprise mandagen etter til samme tid. Og på nettspilleren.

En halv time intervju hvor vi får tid til å gå i dybden og se flere perspektiver, hvor den gode samtalen står i sentrum.

Sendingene er temaorienterte, aktuelle og informative. De beste og mest kunnskapsrike gjestene stiller i studio.

Ingen programmer er helt like, ingen temaer er for små. Temaene er aktuelle, noen tidløse og noen glemte. Andre engasjerende, usannsynlig interessante, og alt mulig til lands, til vanns og i lufta med.

Grenseløst er ikke et grensesprengende idiot-program, som prøver å sprenge tilsynelatende kontroversielle grenser, for å sette egne grenser på spill.

Programleder Olaf G. Alteren, og Kjærsti Nancke, takker alle gjestene som har stilt opp og gjort seg tilgjengelig for grenseløse spørsmål.

Grenseløst, programmet som sprenger dine perspektiv grenseløst. Hvis det passer bedre innenfor dine grenser og ikke er grensesprengende nokk.

Mail!: grenselost@radionova.no

Kjønn, makt, og farvel

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 25. januar 2016, kl. 12.00

Professor i sosialantropologi Runar Døving er gjest i Grenseløst siste sending. Han mener vi er konservative og at lite har forandret seg i forholdet mellom kjønn og makt.

Les mer på Grenseløst

Du er løsningen

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 18. januar 2016, kl. 12.00

Har du lyst til å gjøre noe for å redde planeten vår fra klimahelvete? Klimapsykolog Per Espen Stoknes er gjest i Grenseløst.

Les mer på Grenseløst

Syv år med høydepunkter

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 28. desember 2015, kl. 12.00

Grenseløst nærmer seg siste sending. I den anledning sender Grenseløst syv år med høydepunkter tirsdag 29. desember fra kl0000. Det blir et grenseløst maraton i over 24 timer.

Les mer på Grenseløst

Du er mest sannsynligvis feminist

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 21. desember 2015, kl. 12.08

Alle som er for likestilling, og ikke misbruk og vold mot kvinner, er feminister mener ukas gjest i Grenseløst. Feministaktivist og stand-up komiker, Benedicte Alnæs er gjest i studio.

Les mer på Grenseløst

I pose og sekk

av Olaf Gunnar Alteren, fredag 18. desember 2015, kl. 18.10

Det har aldri vært bedre å være mann enn det er i dag. Professor Øystein Gullvåg Holter fra Senter for tverrfaglig kjønnsforskning er gjest i Grenseløst.

Les mer på Grenseløst

Grenseløse sykdommer og kulturelle pandemier

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 30. november 2015, kl. 17.47

- Vi har ingen garanti for fremtiden. Professor Christoph Gradmann er gjest i studio.

Les mer på Grenseløst

- Gleden med irritasjon er å la den smitte over på andre

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 23. november 2015, kl. 14.33

En god latter forlenger nødvendigvis ikke livet, men den kan gjøre det. Komiker, buktaler og statsklovn Jan-Robert Henriksen er gjest i Grenseløst.

Les mer på Grenseløst

På evighetsturné med Drömtåget

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 16. november 2015, kl. 12.00

Elona Planmann er på evighetsturné og tar evigheten på alvor. Hun tok turen innom Grenseløst og spilte live i Radio Novas studio.

Les mer på Grenseløst

Velkommen til sansebedrag

av Olaf Gunnar Alteren, mandag 09. november 2015, kl. 12.00

Trylling, magi, og rundlurt, velkommen til Grenseløst. Magiker Kevin Lunde er gjest i studio.

Les mer på Grenseløst

Studentnyheter

Søppel skal også behandles med respekt

tirsdag 17. januar 2012, kl. 10.15 · av Olaf Alteren for Grenseløst

Forbudspolitikk og kriminalisering av rusmisbrukere har en oppdragende effekt på befolkningen, forteller leder for Foreningen for human narkotikapolitikk Arild Knutsen.

- Man lærer seg å støte ut og drive med sanksjon, eksludering er noe vi har lært i oppveksten av myndighetene at sånn skal vi behandle narkomane, forteller han.

Han forteller at det ikke finnes et tilbud til unge i dag som ikke fordømmer og kriminaliserer unge som får et rusproblem. Knutsen mener det fører til at unge ikke tør si i fra og dermed får et større rusproblem.
- Ungdom har ingen steder å gå for å få hjelp fordi dem da bare skal straffes og få sanksjoner og bli sett på som en kriminell narkoman, forteller han.

Hver gang det kommer et hjelpetiltak kommer det mye motstand da mange politikere mener det er legalisering hvis man for eksempel deler ut brukerutstyr.
- Desto flere måter man vil hjelpe rusmisbrukere, desto mer motstand. Det er fordi det står i kontrast til det overordnete mål at rusmisbrukere er kriminelle, forteller han.

De fleste som ruser seg på narkotika lever vanlige familieliv og går på jobb hver dag.
- De som har det vanskelig og får et behov for å lindre smerten, og gjøre livet overkommelig, og dersom du ikke får forståelse for at du må ha noe som kan lindre smerten må du gå ut å søke det selv og da er rusmidler ofte noe man bruker for å selvmedisinere seg selv. Men hvis du prøver å lindre smerte med noe annet enn alkohol kommer myndighetene og skal straffe deg, forteller han.

Hvorfor faller noen utenfor det etablerte samfunnet? Hva er det som gjør at noen begynner å ruse seg for å takle hverdagen?
- De som faller utenfor samfunnet, som rusmisbrukere, viser seg ofte å ha en bagasje fra barndommen og oppveksten som gjør at de har en smerte de må medisinere for å takle livet, forteller han.

Arild Knutsen har selv hatt rusproblemer. Det som gjorde at han kom seg ut av livet med rus var at han fikk jobbmulighet. Men alle passer ikke inn i det samme opplegget. Knutsen mener at rusmisbrukere må behandles individuelt for at de skal ha noe håp om å få muligheten til å delta i samfunnet på lik linje med andre.
- Du skulle bare visst hvor mange ressurser de bærer på. Jeg var en dårlig rusmisbruker. Det er mange her som har mye større ressurser enn meg, det må du ha for å overleve i Oslos rusmiljø, forteller han.

Foto: Olaf G. Alteren/Radio Nova
Bildet er tatt utenfor =Oslo, et magasin som Arild Knutsen var med på å starte opp, og som har medført at kriminaliteten i Oslo har falt dramatisk.

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed