Nettredaksjonen

Nettredaksjonen i Radio Nova jobber med å gi deg utfyllende stoff relatert til radioprogrammene våre. De vil publisere videosaker, artikler og fotoserier som gir deg som lytter muligheten til å få vite enda mer om det du nettopp har hørt på radio.

Anmeldelse: OverOslo 2017. Hvor er alle studentene?

av Aksel Korneliussen, søndag 25. juni, kl. 12.56

OverOslo leverer en helhetlig god festival med bra musikalsk lineup og en deilig festivalopplevelse. Likevel er det svært få studenter som tar turen. Hvorfor er det slik?

Les mer på Nettredaksjonen

6 ting du har gjort feil hele livet

av Sverre Nielsen, fredag 10. februar, kl. 14.19

Klikkjournalistikken har gitt oss så mangt; ting du ikke lurte på, google-translate kjendisnytt, mengder med quizer om Dawsons Creek og generelt dårlig smak i munnen. Den handye onkelen til "Hvor-er-de-nå"-sakene,...

Les mer på Nettredaksjonen

Februar er bollens måned

av Miriam Hauan, mandag 06. februar, kl. 10.05

Dette er hvorfor du bør huske på å feire fastelavn.

Les mer på Nettredaksjonen

Forkjøla?

av Hanna Reppen Kvikstad, lørdag 04. februar, kl. 20.00

Hva er forkjølelse? Og hva er egentlig forskjellen på forkjølelse og influensa? Vi gir deg en enkel forklaring, samt noen tips til hvordan du kan lindre forkjølelsen!

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 3

av Miriam Hauan, mandag 16. januar, kl. 22.09

En astronaut blir født, en konge henrettes og nytt håp tennes hos tyskernes fanger. Nettredaksjonen forteller deg hva som har skjedd i verdenshistorien denne uken.

Les mer på Nettredaksjonen

Nettredaksjonen spår hva som skjer i 2017

av Sverre Nielsen, mandag 09. januar, kl. 14.21

2016 var preget av død, fortvilelse, vantro og Pokémon Go. 2017 må da bli bedre, det skal jo ikke være mulig å miste Sossen Krogh og George Michael på samme...

Les mer på Nettredaksjonen

Jul på Blindern

av Miriam Hauan, søndag 11. desember 2016, kl. 23.36

Det er søndag, det er advent, likevel er det studenter som tilbringer dagen på Blindern. Det er eksamenstid.

Les mer på Nettredaksjonen

Denne uken i verdenshistorien, uke 48

av Miriam Hauan, mandag 28. november 2016, kl. 11.25

Bomber detoneres, branner stiftes, og narkobaroner skytes. Heldigvis skjer det mye positivt også, i denne uken i verdenshistorien.

Les mer på Nettredaksjonen

Studentnyheter

Ukas studenttips: Til deg som hater livet i kollektivet

onsdag 11. januar, kl. 09.10 · av Marthe Nymoen for Nettredaksjonen

Akkurat sånn kan det føles å bo i kollektiv noen ganger. Vi håper selvfølgelig 2017 byr på færrest mulig grusomme kollektiv-opplevelser for deg, men om dette ikke skulle være tilfellet, har vi noen tips på lager.

Å bo i kollektiv kan være riktig så koselig, men jeg tviler på at jeg kan snakke for alle. Å tilpasse seg ukjente hverdager og personligheter kan være utfordrende nok i seg selv. Når man i tillegg skal bo sammen, og det ikke funker, kan det fort smelle. Her kommer noen tips som kan komme godt med om du irriterer deg grønn over de du bor med.

1) Start med deg selv
At du er den fødte samboer og alle andre er noen idioter, er som oftest ikke tilfellet. Før du fyrer løs på alle andre, ta en runde med deg selv å se hva du kan bli bedre på. Husk at sannsynligheten for at du gjør noe de du bor med kanskje ikke er så fan av, er der den og.

2) Innse at det ikke blir sånn du har sett for deg
Noen ganger er det faktisk sånn at du har vært uheldig med samboerne dine, og uansett hvor mye du prøver, så blir det ikke bra. Da er det bare å innse og akseptere at det er sånn, og mest sannsynlig kommer det ikke til å bli slik du hadde sett for deg. En eller annen gang kan du sikkert le av hvor grusomt det var.


(Pexels)

3) Gjør noe sammen
Dette tipset blir aldri gammelt, og det er nok ikke uten grunn. Gå på ski, drikk øl, lag mat, spill kort. Finn på noe koselig. Om stemningen blir bedre er det lettere og akseptere alle de tingene du daglig irriterer deg over. Det er også lettere å ta hensyn til noen når stemningen er god. Vinnvinn.


(pexels)

4) Innstilling og perspektiv
Dette har alt å si. Med dårlig innstilling og endeløs klaging blir ikke situasjonen noe bedre. Prøv å sette det hele i perspektiv. Skriv ned noen gode ting du får ut av ved å bo der du bor nå. Finner du ingen, prøv igjen. Kanskje du til og med kan på noe fint om de du bor med.


(pexels)

5) Knus noe
Det hjelper alltid. Om ikke på lang sikt, så hjelper det i øyeblikket. Kast noen tomater, knus et glass, Skrik, få ut frustrasjonen din uten at det går ut over resten.


(pexels)

6) Flytt ut
Rett og slett. Om du ikke finner noe glede overhode, ved å bo i det kollektivet du bor i, ville jeg vurdert å finne meg et annet sted.

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Atom-feed