Rushtid

Er du også lei av lange bilkøer, smekkfulle t-banevogner og stressa småbarnsforeldre? Nå har du endelig muligheten til å stresse ned med Rushtid!

Rushtid er et flunkende nytt ettermiddagsmagasin på Radio Nova. Fra 1500 til 1700 trøster vi deg som er på vei hjem i bilen, på bussen eller i andre fremkomstmidler med god musikk, lek, nyheter, og prat om alt og ingenting.

Radiotjenesten

Det er krig i Norge!

av Håvard Dahle, mandag 27. mars, kl. 15.14

Ordstriden mellom bygd og by blir stadig blodigere. Mange har prøvd å finne en løsning på saken, men finnes den egentlig?

Les mer på Rushtid

Kva med ein julebrus og tre koppar kaffi?

av Åse-Linn Hollevik, tirsdag 07. februar, kl. 17.30

“Hva skjer?” er det første som møter oss i døra på noko eg ville kalle Oslo si største turistfelle.

Les mer på Rushtid

Silje Helen Fevik med fersk EP

av Stian Berghagene, torsdag 18. februar 2016, kl. 17.39

Silje Helen tok seg tid til å prate med oss i Rushtid tross sin travle hverdag som butikksjef for Dressmann Industrigata.

Les mer på Rushtid

Selfie ut av mors vagina

av Stian Berghagene, tirsdag 08. september 2015, kl. 23.45

Hvis du ble født akkurat i dag, ville du vært den du er i dag?

Les mer på Rushtid

Kriminalkommisæren fra Rallkattlia

av Edvard Brudeli Moen, onsdag 20. mai 2015, kl. 16.01

Litteraturviter Oluf returnerer til Rushtid for å ta et endelig oppgjør med den mest populære sjangeren her i landet – krim

Les mer på Rushtid

Sommervibber i studio

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, onsdag 22. april 2015, kl. 23.00

RUSHTID: Når trikken fylles opp, og alt står på stedet hvil - finnes det heldigvis god radiounderholdning til å bære deg gjennom!

Les mer på Rushtid

DAGENS RUSHTID!

av Eirik Wilhelm Engel Thorsen, torsdag 12. februar 2015, kl. 18.08

Radio Nova's nye DAB-satsing, ettermiddagsmagasinet Rushtid er nå inne i sin andre uke, og i dag var det Marie Røssland og Steinar Suvatne som loset lytterne gjennom en uformell, underholdende...

Les mer på Rushtid

Studentnyheter

Vanngalskapen!

lørdag 01. oktober 2016, kl. 16.10 · av Kristian Hope for Rushtid

Jeg har lyst til å snakke litt om vann. Eller mer presist: vann på flaske. Eller helt presist: kvinnelige studenter med vannfylte tuteflasker i umiddelbar nærhet.

Den obligatoriske vannflaska er for mange jenter nærmest blitt en forlengelse av armen og en like naturlig del av utstyrsarsenalet som mac`en og skriveblokka. Hvor kommer dette drikkehysteriet fra? Er kvinnelige studenter tørstere enn sine mannlige kolleger? Suggesjon? Trendpress? Sykt perfekt? Konspirasjon mellom flaskevannprodusenter som subsidierer studiedelån i motytelse av overdrevent konsum slik at vannmagasinene til slutt tømmes og folk etterhvert er nødt til å kjøpe deres produkter?

Jeg adresserer dette som et kvinneproblem, ikke først og fremst fordi jeg vil hisse opp Kari Jacquesson (litt derfor, men ikke hovedsakelig), men fordi min førstehåndskjennskap til fenomenet er fra studielivet, og observasjonen derfra er ikke til å ta feil av: Der du finner XX, finner du med stor sannsynlighet H2o.

Etter et par google-søk sitter jeg med en ambivalent følelse av skuffethet og beroligethet. Skuffet fordi jeg hadde en reell tro på å være den første til å sette fingeren på en drikkevannskultur ute av kontroll. Beroliget fordi antagelsen min stemte, og følgelig er jeg ikke gæærn. Fenomenet er altså i stor grad allerede utbrodert i ulike tabloider, og jeg finner artikler om skadelig overdrevent motemotivert vanninntak helt tilbake til 2004. De fleste av disse artiklene konkluderer med følgende: Det råder en misoppfattelse der ute – en etablert myte om at det er sunt å drikke så innihelvetes mye vann. Jeg kan kanskje ikke påberope meg å være den første til å sette fingeren på fenomenet, men jeg vil gladelig parafraserer de viktigste punktene google serverer, og som underbygger mitt poeng:

1. Kroppen har et VÆSKEbehov på 2-3 liter om dagen. Ikke et springvannbehov. Vi får i stor grad i oss væske gjennom maten vi spiser – opptil en liter. Vi blir også hydrerte når kroppen omdanner næringsstoffer. Drikker du 2-3 liter om dagen, får du altså i deg for mye væske. (Med mindre du ikke spiser mat overhodet, men da er kanskje ikke overdrevent vanninntak ditt største problemet)

2. Kroppen sier ifra når du er tørst! For helvete. Kroppen er et fininnstilt instrument som signaliserer eventuelle avvik, og forteller deg når det er på tide å fylle på vannlagrene. Det kalles “å være tørst”. For faen. I helvete.

3. Det er normalt å tisse gult! Nyrenes funksjon er å kvitte seg med kroppens avfallsstoffer, og dette farger urinen. Tisser rødt? Enig, ikke bra. Grønt? Lommelegen. Men Gult! –> helt normalt!

4. Vi er ikke kameler.

Avslutningsvis vil jeg komme med en liten tilleggsopplysning: For hver unødvendige flaskevannslurk du drikker dør 174 barn av dehydrering. I Afrika. Hvert sekund.

Legg igjen kommentar:


Hva heter denne radiokanalen?


Repriser

Atom-feed