Tekstbehandlingsprogrammet

Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin. Vi behandler tekst fra øverst til nederst og liker skjeve perspektiver på gamle og nye bøker.

Vi er på lufta fra kl. 10:00 til 11:00 hver onsdag, og redaksjonen vår består av Stine Spjelkavik Hansen, Mari Nyberget, Johanne Furnes, Thea Sofie Eilertsen, Idunn Solheim Svarverud, Anna Karoline Gamme, Aina Louise C. Haukeland, Anette Briksdal og Ørjan Kjellevold Liland.

Kontakt oss via redaksjonsleder på st.ine@hotmail.com.

Radiotjenesten

En kiellandsk kjærlighetserklæring

av Malene Storrusten, tirsdag 24. mai 2016, kl. 23.40

Man spoiler egentlig ikke mye av historien hvis man sier at boken starter med at hovedpersonen Aurora onanerer i et parkeringshus. Hør kritikerroste Victoria Kielland fortelle om sin nyeste roman...

TBP redder dagen: Mer enn åtte tips til parklektyre.

av Stine Spjelkavik Hansen, mandag 09. mai 2016, kl. 17.31

Endelig er parksesongen her igjen. Plutselig steiker sola i nakken og det grønne gresset skriker etter å bli dekket med pledd, og å bli svidd vekk av litt for varme...

Mysteriet mennesket

av Malene Storrusten, torsdag 05. mai 2016, kl. 15.11

Menneskers ubevisste handlinger kan virke som et mysterium for mange, særlig kanskje for mennesket selv. I denne ukens Tekstbehandlingsprogram gikk vi nærmere inn på temaet.

Litteraturen som symptom og medisin

av Ylva Nordbø, tirsdag 17. november 2015, kl. 17.46

Forfatter Kenneth Moe ser på debutboka Rastløs som en del av et større prosjekt for å forstå seg selv. I stedet for å gå rundt grøten prøver han selv å...

From Iceland with love

onsdag 15. februar, kl. 11.13 · av Johanne Furnes for Tekst­behandlings­programmet

Mette Karlsviks nye roman «Varmá», er en islandhistorie i fugleperspektiv, og en kjærlighetserklæring til landet. Hun forteller oss blandt annet om elven som på mange måter formet boken, hennes særegne skrivestil og hennes nye prosjekt.

Vårens yngste debutant

onsdag 01. februar, kl. 12.33 · av Johanne Furnes for Tekst­behandlings­programmet

Nora Aschim gir ut sin første bok i en alder av atten år denne våren. Vi får blant annet høre om den mørke tematikken hun skriver om, og om hvor ubetydelig videregåendeeksamener egentlig er.

Psykedelisk selvutvikling i bokform

onsdag 09. november 2016, kl. 18.43 · av Idunn Svarverud for Tekst­behandlings­programmet

Kenneth Moe fikk Tarjei Vesaas debutantpris for debutromanen Rastløs. Han beskriver oppfølgeren Det Åpenbare som løsrivelsen, der Rastløs handlet om å sitte fast. Og hva gjør man for å komme seg løs? Man eksperimenterer med psykedelika.

Debutroman ble solgt til Danmark

tirsdag 18. oktober 2016, kl. 19.32 · av Johanne Furnes for Tekst­behandlings­programmet

Ikke bare er ‘Pelargonia’ av Fredrik Svindland en spesiell oppvekstroman, men debutromanen for telemarkingen har også blitt solgt til dansk oversettelse.

Debutant om skapskjeletter

onsdag 05. oktober 2016, kl. 13.18 · av Idunn Svarverud for Tekst­behandlings­programmet

Thomas Marco Blatt debuterte i høst med Varsjøen, som han har fått mye skryt for. Tirsdag kom han på besøk til Tekstbehandlingsprogrammet for å fortelle om romanen.

Side 1 av 40 »»

Repriser

Atom-feed