Tekstbehandlingsprogrammet

Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin. Vi behandler tekst fra øverst til nederst og liker skjeve perspektiver på gamle og nye bøker.

Vi er på lufta fra kl. 10:00 til 11:00 hver onsdag, og redaksjonen vår består av Stine Spjelkavik Hansen, Mari Nyberget, Johanne Furnes, Thea Sofie Eilertsen, Idunn Solheim Svarverud, Anna Karoline Gamme, Aina Louise C. Haukeland, Anette Briksdal og Ørjan Kjellevold Liland.

Kontakt oss via redaksjonsleder på st.ine@hotmail.com.

Radiotjenesten

Psykedelisk selvutvikling i bokform

av Idunn Svarverud, onsdag 09. november 2016, kl. 18.43

Kenneth Moe fikk Tarjei Vesaas debutantpris for debutromanen Rastløs. Han beskriver oppfølgeren Det Åpenbare som løsrivelsen, der Rastløs handlet om å sitte fast. Og hva gjør man for å komme...

Debutroman ble solgt til Danmark

av Johanne Furnes, tirsdag 18. oktober 2016, kl. 19.32

Ikke bare er 'Pelargonia' av Fredrik Svindland en spesiell oppvekstroman, men debutromanen for telemarkingen har også blitt solgt til dansk oversettelse.

Debutant om skapskjeletter

av Idunn Svarverud, onsdag 05. oktober 2016, kl. 13.18

Thomas Marco Blatt debuterte i høst med Varsjøen, som han har fått mye skryt for. Tirsdag kom han på besøk til Tekstbehandlingsprogrammet for å fortelle om romanen.

En kiellandsk kjærlighetserklæring

av Malene Storrusten, tirsdag 24. mai 2016, kl. 23.40

Man spoiler egentlig ikke mye av historien hvis man sier at boken starter med at hovedpersonen Aurora onanerer i et parkeringshus. Hør kritikerroste Victoria Kielland fortelle om sin nyeste roman...

Psykedelisk selvutvikling i bokform

onsdag 09. november 2016, kl. 18.43 · av Idunn Svarverud for Tekst­behandlings­programmet

Kenneth Moe fikk Tarjei Vesaas debutantpris for debutromanen Rastløs. Han beskriver oppfølgeren Det Åpenbare som løsrivelsen, der Rastløs handlet om å sitte fast. Og hva gjør man for å komme seg løs? Man eksperimenterer med psykedelika.

Debutroman ble solgt til Danmark

tirsdag 18. oktober 2016, kl. 19.32 · av Johanne Furnes for Tekst­behandlings­programmet

Ikke bare er ‘Pelargonia’ av Fredrik Svindland en spesiell oppvekstroman, men debutromanen for telemarkingen har også blitt solgt til dansk oversettelse.

Debutant om skapskjeletter

onsdag 05. oktober 2016, kl. 13.18 · av Idunn Svarverud for Tekst­behandlings­programmet

Thomas Marco Blatt debuterte i høst med Varsjøen, som han har fått mye skryt for. Tirsdag kom han på besøk til Tekstbehandlingsprogrammet for å fortelle om romanen.

En kiellandsk kjærlighetserklæring

tirsdag 24. mai 2016, kl. 23.40 · av Malene Storrusten for Tekst­behandlings­programmet

Man spoiler egentlig ikke mye av historien hvis man sier at boken starter med at hovedpersonen Aurora onanerer i et parkeringshus. Hør kritikerroste Victoria Kielland fortelle om sin nyeste roman i denne ukens Tekstbehandlingsprogram.

TBP redder dagen: Mer enn åtte tips til parklektyre.

mandag 09. mai 2016, kl. 17.31 · av Stine Spjelkavik Hansen for Tekst­behandlings­programmet

Endelig er parksesongen her igjen. Plutselig steiker sola i nakken og det grønne gresset skriker etter å bli dekket med pledd, og å bli svidd vekk av litt for varme engangsgriller. Og med alt dette følger jo også behovet for litt lett parklektyre. Har du ikke en bunke leseklare og passende bøker liggende på nattbordet? Fortvil ei, Tekstbehandlingsprogrammets medlemmer hjelper deg med lesetips til rolige parkdager.

«« Side 2 av 41 »»

Repriser

Atom-feed