Al Pacino er rå som nazijeger i “Hunters”

I New York, 1977, blir Jonahs (Logan Lerman) bestemor drept i sitt eget hjem under mystiske omstendigheter. Jonah blir frustrert med hvordan politiet håndterer saken, og begynner å lete etter morderen på egenhånd.

Da møter Jonah den styrtrike Meyer Offerman (Al Pacino), og får en sjanse til å hevne seg på gjerningsmannen, og enda litt til. Det viser seg nemlig at Offerman er lederen for en merkelig gruppe mennesker, bundet sammen kun av et felles mål: å finne og drepe nazister som lever i skjul i USA.

Med et sånt premiss sier det seg selv at dette blir en gøyal serie å følge med på. Hvem liker ikke å se fete folk knerte onde nazister?

Gruppen med nazijegere er en spennende sammensetning, med blant annet en morderisk nonne (Kate Mulvany), Josh Radnor (jepp, Ted Mosby fra “How I met your mother”) som den selvgode filmkjendisen Lonny Flash, og den tøffe alenemoren og låsdirkeren Roxy Jones (Tiffany Boone). Etterhvert kommer også FBI-agent Millie Morris (Jerrika Hinton) på sporet av både nazistene og de som tar dem av dage.


Nazi-jegerne. Foto: Amazon Studios/Christopher Saunders_

Det er litt vanskelig å sette fingeren på hvilken sjanger serien egentlig tilhører. Med flust av tegneseriereferanser, og 70-tallets fargesprakende mote, blir det hele en slags superhelthistorie uten superkrefter. Tankene går såklart også til Tarantinos nazijegere i “Inglorious Basterds”, som serien har tyvlånt mange stilistiske grep fra.

Nazistene fremstilles virkelig like onde som tegneserieskurker. Det finnes få nyanseringer av disse karakterene, men det behøves heller ikke. Nyansene utforskes i hvordan de ulike nazijegerne reflekterer rundt egne handlinger, og deres syn på vold og tortur. Særlig Jonah, som kastes inn i denne verdenen, får føle på hvordan det er å være skyld i noens død, uansett hvor grusomt dette mennesket må ha vært.

Serien hevder i traileren å være inspirert av ekte hendelser. Det er sannsynligvis ikke så mye av det som skjer i serien som faktisk er sant, men det finnes faktisk bevis på at en mann som var involvert i SS og som på et tidspunkt møtte Hitler, senere ble rekruttert for NASA og er en av mennene som sørget for å lande Neil Armstrong på månen.


FBI-agent Millie Morris. Foto: Amazon Studios/Christopher Saunders_

Parallelt med jakten på 70-tallsnazistene, får vi noen historiske tilbakeblikk. Vi får se i dramatiske, gripende scener hvordan Jonahs bestemor og Meyer Offerman møttes under 2. Verdenskrig, og overlevde Auschwitz sammen. Her er det mange virkelig vonde, ubehagelige scener, som viser nazistenes ondskap til fulle. Dette gir serien en seriøs undertone, samtidig som det gjør gleden av å se Al Pacino og gjengen myrde nazister på grufulle måter enda større.

Etter 5 episoder er jeg atter en gang forelsket i Logan Lerman, større fan av Al Pacino enn før, heier (som alltid) hardt på at alle nazister må dø en pinefull og grusom død, og gleder meg vilt til resten av serien. 8/10

Serien er tilgjengelig på Amazon Prime Video fra 21. februar.
Toppfoto: Amazon Studios/Christopher Saunders