Skumma anbefaler: Netflixserie og flerspråklig indie

Vinteren står på hell og sola begynner sakte men sikkert å gløtte frem. Nyt denne solfylte helga med det beste Skumma Kultur har å tipse om!


Sang: Rolling Blackouts Coastal Fever - Cars in Space
Det nye gullet innen god og gammel indierock finner du i australske Rolling Blackouts Coastal Fever. Tross det lange (og forvirrende) navnet er bandet relativt nylig etablert og har i alt gitt ut to kritikerroste EPer og en supersolid fullengder, som alle drar sin vekt i et nærmest plettfritt repertoar. To år siden debutalbumet er det heldigvis tid for at kvintetten klimprer inn våren og et nytt tiår. Det hele sparkes i gang med den ferske singelen “Cars in Space”.

Den nye singelen følger en kjent struktur i Rolling Blackouts-diskografien. Nostalgisk jangle-rock som bygger esende opp til en eksplosjon av et klimaks. Låtas siste to minutter er nemlig en pur gitarduell mellom bandets 3(!) gitarister, som forøvrig også er vokalister(!!). Vi snakker her utvilsomt om lydbilde til alle tiders biljakt. Selv om Rolling Blackouts her bruker en kjent og kjær oppskrift, og som minner mye om den herlige åpningslåta “An Air Conditioned Man” fra debutalbumet fra 2018, har de på “Cars in Space” nærmest perfeksjonert oppskriften. Lyden til Rolling Blackouts virker tidløs, men fem minutter går sjeldent raskere enn det gjør på “Cars in Space”.

Bandet stod i 2018 for et av mine beste konsertopplevelser da de spilte på John Dee, men i år står Bergenfest for tur. Det er sjeldent jeg misunner Vestlandets hovedstad så mye.

Klarte ikke embedde http://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=G93J8FKmrn0 :(


Serie: Cheer
Denne uken vil jeg anbefale den nye netflix-serien Cheer. Serien er en dokumentar som følger en gruppe cheerleadere opp mot sesongens største konkurranse. Men frykt ikke, dette er ikke bare en vanlig serie om cheerleading, det er en dokumentar som viser et vakkert galleri av mennesker med ulike historier. Serien består av 6 episoder som varer omtrent 1 time. Dette betyr faktisk at du kan se hele serien i løpet av helga!
Se Cheer på Netflix


Sang: TÅRN - Solskin Over Tage
Aiaiai. Jeg aner ikke hvorfor, men det danske språk appellerer til meg i så stor grad at denne låta, som jeg sannsynligvis ville stemplet helt grei på hvilket som helst annet språk, tar steget mot fantastisk. Er du like klar som meg for å ta imot våren, samtidig som du drømmer om å tilbringe den på et sykkelsete i Køben, er det bare å trykke play på denne indie-perlen: akkurat passe lystig, akkurat passe svevende. Og jeg vet ikke med deg, men jeg får sommerfugler i magen hver gang refrenget kommer.

Klarte ikke embedde http://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=YS4SMIJxwQU :(