Skumma Kulturkalender uke: 4

Det skjer ting, i byen, denne helgen, over alt! Skumma geleider deg grasiøst gjennom ukas aktiviteter.

Liggende konsert i Hjertebank med Thea Wang

Hvor: Interkulturelt museum på Tøyen
Når: Torsdag kl.20

Interkulturelt museum skal igjen ha en konsert der man ligger på gulvet?! Denne gangen blir det besøk av nydelige thea wang som ga ut sitt debut album høsten 2022. Veldig bra musikk og en veldig spesiell opplevelse der man ikke skal stå og se mot en scene , men heller ligge på gulvet. I tillegg er foregår dette i utstillingen hjertebank så det blir inkludert en spesiell atmosfære. Arrangementet er gratis som det siste kirsebæret på toppen av kaken.

GAGA CLUB

Hvor: SALT - Art & Music
Når: Lørdag kl.21

SALT slår til igjen med en temakveld. Forrige gang var det Taylor Swift, men nå er det Gaga tid. DJ’ene skal ikke bare spille masse Gaga, men det blir også kostymekonkurranse, rød løper og bildevegg. Velg kanskje ikke å møte opp i kjøttkjolen hvis du planlegger å danse hele kvelden for både deg og de rundt deg.

Av: Anja Lillelund Pedersen

Habibi Funk

Hvor: Blå
Når: Lørdag, 23:00

Lørdag 28. januar kan du få med deg Habibi Funk DJ-sett på Blå. Habibi Funk Records er et gjenutgitt plateselskap basert i Berlin, dedikert til å spille funky og sjelfulle tunes fra den arabiske verden fra 1960-80-tallet. Jannis Stürtz, medstifter i plateselskapet, jobber også som DJ og spiller under samme navnet. Denne lørdagen skal han spille fra 23-03, med hjelp fra DJ Christopher Boulmer.

North African Sound Waves

Hvor: Victoria Nasjonale Jazzscene
Når: Lørdag 20:00

Dersom du ikke får sikret deg billetter til Habibi Funk, fortvil ikke! Oslos konsertscene tilbyr plenty med opplevelser, deriblant North African Sound Waves! Som et samarbeid mellom OK World, Nasjonal Jazzscene og Samspill, kan du få med deg en av konsertene i konsertrekke OK Sessions! Denne kvelden spilles nordafrikansk musikk, gnawa og raï. Første på scenen er Khalid Laaouam, som spiller guembri (trestrengs huddekket bassplukket lut brukt av Gnawa-folket, skal vi tro Wikipedia) og er på vokal, akkopagnert av Othmane Heimar på karkabou og vokal, Inger Hannisdal på fiolin, Andreas Vangen Andersen på gitar og ord og Øystein Aarnes Wik på trommer.

Cheb Hocine Trio som utgjøres av Cheb Hocine på vokal og perkusjon, Abdelali Bouabdillah på keyboard og Karim Bouhlal på fiolin skal spille raï-musikk, som er algerisk folkemusikk som dateres tilbake til 1920-tallet. Dersom man har med sitt eget instrument får man attpåtil gratis inngang. Da blir det anledning til å jamme!

Av: Andrea Elise Soot