Disse konsertene burde du rekke på Roskilde

Bra Trommis’ Roskilde-utsendte gir deg sine konsertanbefalinger.

175 artister og band har blitt invitert til Roskilde for å spille for deg over festivalens syv dager. Om du foreløpig befinner deg støtt i festivalmastodontens campkomfortsone, og aner ikke hva som er i vente når bobla sprekker i morgen – fortvil ikke.

Tuva, Marit og Nicolay sørger for at du vet når du burde kjenne din besøkstid og røske med deg resten av gjengen for å oppleve litt livemusikk også blant ølboks-bowlingen og allsangen fra klappstolene.

Tuvas anbefalinger

Margo Price
Torsdag 17:00 på Avalon

Margo Price er et friskt country-pust ved det motstridende faktum at hun holder hardt på tradisjonene. Med inspirasjon hentet fra Loretta Lynn, Dolly Parton og Willie Nelson, skriver hun såre tekster om et til tider tragisk liv som fremmes av en klassisk vakker countrystemme. Jeg har hørt store rykter om at hun og bandet er fantastiske live, i tillegg er debutalbumet sluppet på Jack Whites plateselskap ’Third Man Records’. Hvorfor ikke kjøre en time Nashville på Roskilde?

Mammút
Fredag 20:15 på Pavilion

Islandske Mammút lager drømmende og kraftfull indierock. Det er mørkt og tungt, men likevel lett og svevende. De ble nylig signert på det britiske plateselskapet Bella Union, og har siden det skrevet engelske tekster. Liker du Björk er dette verdt å få med seg. Har du aldri forstått deg på Björk er Mammút en god inngangsbillett.

Show Me the Body
Lørdag 00:15 på Pavillion

Om du noensinne skulle gå forbi en scene med et ekstremt høyt støynivå, en rappende frontmann som spiller aggressiv banjo, løper rundt og ser litt ut som han har mistet vettet, er det ikke tvil om hvem det var. Show Me the Body er et undergrunnsband fra New York som blander elementer fra hip-hop, post-punk, blues og hardcore til et unikt sammensurium. De er visst helt ville på scenen, noe som kan være verdt å få med seg selv om musikken ikke helt faller i smak. Pro tip: Ta med ørepropper

Marits anbefalinger

Noname

Fredag 14:00 på Apollo
Ny spennede R&B fra Chicago! Tidligere har hun jobbet med Chance The Rapper, og i likhet med sistnevnte, leverer hun poesi i den reneste form. Musikken har innfall av gospel, soul og jazz, og jeg tror dette er ei dame vi kommer til å høre mye av fremover.

Noga Erez
Fredag 02:00 på Gloria

En lugnere versjon av M.I.A er klar for å innta Roskilde. Få artister kan si de lager musikk i like viktig grad som Noga Erez fra Tel Aviv. Med inspirasjon fra hendelser utgjort i hennes egen hjemby skildrer hun urettferdighet med elektronisk pop som bakteppe. Roskilde spår selv at dette kommer til å bli en konsert som vil få deg til å “stoppe, tenke… og danse”.

Priests
Lørdag 20:15 på Pavillion

Om du liker Savages og tidlig PJ Harvey, er Pavillion-scenen kl 20:15 på lørdag stedet du vil være. Priests slapp sitt debutalbum Nothing Feels Natural tidligere i år, som oser selvsikker punk i form av sint og kraftfull vokal og surfete gitarer. Snertent!

Nicolays anbefalinger

Red Fang
Onsdag 20:30 på Avallon

Roskilde er kanskje ikke den reinspikka rockefestivalen den en gang var. Skulle du ha oppfatningen om at disse røttene som har grodd så dypt i festivalens sjel har blitt neglisjert, vit at det fortsatt finnes grumsete lekkerbiskener i programmet. Red Fang, for eksempel, vil gjøre det godt med sin svette, brautende heavy metal, og sjela de heller i opptredenen sin på scenegulvet.

Hamilton Leithauser
Torsdag 22:15 på Pavillion

Hamilton Leithauser, med sin bakgrunn fra The Walkmen, er intet mindre enn en storsanger som vet å gønne på med det han har live. Med fjorårets Rostam-kollaborasjon (tidl. Vampire Weekend) på det eventyrlige albumet I Had A Dream That You Were Mine og konserten hans på Primavera Sound tidligere i sommer i mente, er dette en klar anbefaling fra min side.

The Avalanches
Fredag 00:00 på Pavillion

Sample-magikerne fra Australia gjorde et comeback i fjor med andreskiva Wildflower, hele 16 år etter de gav ut den mesterlige debuten Since I Left You. De avlyste Øya i fjor, men vi får satse på at de ikke gjør det samme på Roskilde. Med tanke på selve materialet de sitter på, og at de i tillegg til platespillere har med band på scena; hvordan kan dette slå feil? Svar: Det kan ikke det.