A-LISTA UKE 37-38

Høstens første liste byr på litt ønsketanker mot vinteren, litt mimring om sommeren og litt ekte høstmusikk. God blanding altså.


 • Courtney Barnett, Kurt Vile – Over Everything Courtney Barnett er nydelig, Kurt Vile er nydelig, og derfor blir låten deres ”Over Everything” også nydelig. Det er en perfekt sensommer-låt, en skikkelig litt-sol-i-solveggen-derfor-la-oss-drikke-litt-pils-og-sigge-stemning, og hva er vel bedre enn det? Lite. Kos deg med litt australian summer.
 • Verdensrommet – Der Eg Bor Til deg som tenker at cover-låter alltid blir kjipe og ligner for mye på originalen – hør på dette. ”Der Eg Bor” er nemlig et cover av tidligere John Olav Nilsen & Gjengen. Verdensrommet har forvandlet ”Der Eg Bor” til en mer uptempo, catchy poplåt – samtidig som man fortsatt hører melodien fra John Olav Nilsen & Gjengens originale versjon. Lekkert.
 • Jon Olav – Hei Erna Fra et cover av John Olav Nilsen & Gjengen til en annen Jon Olav, men først: Radio Nova er en uavhening politisk radio kanal – vi bryr oss ikke om hvem som stemmer hva og har medlemmer som reprsenterer de fleste partier og vi er IKKE ute etter å fremme noen form for politiske standpunkt osv. Når det er sagt, så er Hei Erna kul, og har i tillegg kul musikkvideo. Bli sur om du vil, men herregud da; det må da være lov.
 • Ibeyi, Kamasi Washington – Deathless Tips: søk først på Buena Vista Social Club på Spotify. Faren til disse franske tvillingene var nemlig med der, så Deathless er på en måte Buena Vista Socal Club 2.0. Ibeyi er nemlig døtre av en av medlemmene der, og kanskje kan du høre litt inspirasjon i den deilige rytmen.
 • Elida Høgalmen – Strangers Elida Høgalmen, er en kjenning for Radio Nova med andre låter som Winter Sun, i tillegg til opptreden på Radio Novas festival Novafest i våres. Låta strangers har fortsatt den fine og vare vokalen, en dæsj melakoni og er lett kjennbar for de som pleier å høre på Elida. Ikke rart at Elida er en novafavoritt altså.
 • Guleed, Icekiid – Dedikerad I likhet med Armino og Bandersen fra København har også Guleed Og Icekiid en god dæsj autitune, men løst på veldig forskjeliige måter! Icekiid har et mer beinhardt budskap, smatidig som det pusher på boda RnB og Hiphop kvota, mens Armino og Banders kun kjører ironi. Likevel er det bra greier assa, på ekte.
 • Svankropp – The Duckling Hett tips: Dersom du har mulighet for å se Svankropp live en gang – gjør det. Den særegne gitaren du hører gjennom hele låta blir spilt av en særegen gitarist som virkelig gir deg en opptreden du blir glad av. Og du blir også glad av Svankropps nye låt ”The Duckling”, for Svankropp låter – det er bra.
 • Vera, Okay Kaya – Falling Falling inneholder et lite hint 2000-tallet – i aller beste forstand. Du har luyder som minner litt om stjerneskudd, en enkel gitar og klar og tydelig vokal. Vera har også fått med seg norske Okay Kaya med litt norsk surprise-vocal mot slutten. Meget god låt, ikke rart at Vera gjør det godt- til tross for sin korte fartstid som artist.
 • Great News – Wonderfault Great News sier selv at de driver med DAZE POP - men hva er det? Hvis det er trippete syre pop med litt indie, så har Great News ikke lyktes heeelt, men litt - men dersom det er en sjanger som minner deg litt om en surfetid du aldri har hatt, eller en musikkvideo du KUNNE vært med i, så har Great News truffet spikeren på hodet. Wonderfault er ekte daze pop, kan man vel si.
 • Armino X Bandersen – Min Charme Holder Ikke Dansk, fra København og ironisk - kan det blir bedre?


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify