Radio Nova forlater FM

Natt til 21. september tar RadiOrakel over roret for 99,3.

16. mars 1982 gikk Radio Nova på lufta for første gang. NRK-monopolet var oppheva og nærradioen fikk en viktig mulighet til å utfolde seg. Med frivillige krefter viste det seg å være mulig å komme på DAB uten at det kosta altfor mye, og i 2010 var Radio Nova første lokalradio med prøvekonsesjon på den digitalte radioen. Siden har vi sendt tjuefire-sju på DAB+ og nett, samt delt 99,3 med venner fra RadiOrakel, Radio Tamil Murasam og PAK Radio. I 2017 kan vi feire 20 års jubileum på denne frekvensen samtidig som vi takker for oss.

Når de store radiokanalene går av FM, er det mer kostbart for oss å drifte parallelt, både pengemessig, men ikke minst med tanke på frivillige krefter. Til tross for at lokalradioer har mulighet for å holde seg på FM ut 2021 velger vi derfor å forlate FM nå.

Det har sine vemodige sider at man ikke kan si “du hører på Radio Nova på FM 99,3”. Det er ikke lenger knitring, tuning eller dårlig dekning i tunneler. Samtidig ser vi viktigheten av å være tilstede som et godt alternativ i en DAB-meny som ellers er spekket med kommersielle aktører, og gleder oss til å se hvor radioen går videre.

FM, takk for fine år!