Kingsman: The Golden Circle

Klarer Kingsman: The Golden Circle å gjenskape den vittige, kvikke tonen fra den første filmen?

Regissør Matthew Vaughn er tilbake med oppfølgeren til Kingsman: The Secret Service fra 2014, nemlig Kingsman: The Golden Circle. Før du rekker å virkelig fryde deg over at Taron Egerton er tilbake i rollen som Eggsy, begynner den første action-scenen, knappe 10 sekunder ut i filmen. Derfra og ut satt jeg med et smil om munnen!

Denne gangen må Eggsy og Merlin (Mark Strong) hente hjelp hos den amerikanske søsterorganisasjonen Statesman, etter at Kingsmans hovedkvarter går opp i luften. Der møter de agenter av en helt annen sort enn Kingsmans, blant andre Tequila, spilt av Channing Tatum, Halle Berry i rollen som Ginger, og Pedro Pascal som den lasso-kastende Whiskey. Dessuten oppdager de overraskende nok at Harry Hart, spilt av Colin Firth er i live, om enn ikke helt seg selv lenger.

Sammen må de forsøke å stanse Julianne Moore i rollen som den sukkersøte narkobaronen Poppy. Hun ser seg selv som en suksessfull businesskvinne, og er lei av at hun må gjemme seg fra omverdenen. Nå har hun en blodig plan om å kunne returnere hjem.

Lekre, smarte, og morsomme actionscener følger. Blant høydepunktene er slåsskamp i baksetet på en taxi på full fart gjennom Londons gater, lasso-action med Pedro Pascal, og alle kamper blir gjort bedre av de alltid så finurlige Kingsman-gadgetene. Imponerende kameraføring i alle actionsekvensene er med på å gjøre slåssingen enda bedre, og ellers er filmen like full av deilig, småteit humor og overraskelser som i forgjengeren. Det er til og med en rekke med langt fra subtil Trump-kritikk.

Det som dessverre trekker filmen litt ned i mine øyne er hvor enkelt det er for manusforfatterne å kjapt kvitte seg med så og si alle karakterene fra forrige film, for å gjøre plass til Statesman-agenter spilt av større skuespillere. Noen av disse skuespillerne virker også som om de blir spart litt på, på en måte som gjør det åpenbart at de legger opp til enda en Kingsman film - det er jo noe jeg egentlig er glad for, men som likevel gjør at noe føles litt feil i denne filmen. Det introduseres også en karakter i denne filmen som virkelig ikke har noen annen funksjon enn å gi tilskueren bakgrunnsinformasjon om Poppys ambisjoner for The Golden Circle, og når hans rolle er spilt ut, kvitter de seg fort med han også.

Ganske tidlig får vi også se Elton John i rollen som seg selv. Det vil nok variere fra person til person om dette er et stort pluss eller minus, men for min del ble det nok det siste. Det tok meg litt for mye ut av opplevelsen å se han gjentatte ganger.

Men, dette er for det meste småplukk. Alt i alt koste jeg meg virkelig, så hvis du likte den forrige filmen tror jeg ikke du vil bli skuffet. Jeg gleder meg allerede til vi får se enda mer av Eggsy og hans nye kollegaer. Jeg gir Kingsman: The Golden Circle 8 av 10.

Bildet tatt fra FilmWeb