A-LISTA UKE 47-48

Ny, GOD og bra musikk til dine spillelister. Alt fra Norge til Slovenia.


  • Tella Viv – Synergy Tella Viv er et svenkst indieband bestående av tre barndomskompiser. Vokalist Carl Hjelm Sandqvist er modell, og blir av og til forvekselt med vokalisten i The Strokes - Julian Casablancas. På grunn av hans modellkarriere, er det og en del kineske fans som har begynt å photoshoppe seg inn i bilder av bandet. Tella Viv er et band som fortjener litt mer oppmerksomhet for sin drømmende og gode indie.
  • Still Woozy – Goodie Bag Dersom du gidder, anbefales det å sjekke ut albumcovrene til Still Woozy. De er meget, meget fine - grafisk og kult print. Musikken Still Woozy lager, er ikke akkurat grafisk, men har tydelig inspirasjon, både litt fra funken, hip hop og pop. Still Woozy består av Sven Gamsky, som er relativt selvgod, men når du lager bra nok låter, kan du jo unne deg det og.
  • ShitKid – Favourite Thing Enda et tilskudd til svenskekvota: ShitKid. ShitKid kaller seg selv et feministisk punk-band, som startet for et par år siden. Vokalist Åsa startet med å eksprimentere i GarageBand, hvor hun blant annet brukte stemmen sin til gitar med spesialeffektene. Etterhvert fikk Åsa med seg Linda, og siden 2015 har de laget musikk sammen.
  • Sare Havlicek – Everybody Freak Out Sjelden vare: Slovensk elektro/dance! Sare Havlicek startet som en slags pioner i Slovenia, som ikke hadde et stort marked for dance og elektro. Etter et knippe remixer av 90-talls hiter, har Sare etablert seg litt mer i Slovenia, og kan da lage like funky låter som Everybody Freak Out. Pluss for autotunen som på en måt4e blir rosinen i pølsa for denne låten.
  • Nicolai – Like a Leaf Kan det være listas mest catchy låt? Oslobaserte Nicolai har hvertfall laget en veldig, VELDIG catchy låt. Nicolai var tidligere med Bazooka Boppers, men har nå dukket inn i soul-universet på egenhånd. Like a Leaf er noe av det første han gjør på egne bein, men resultatet er veldig bra.
  • Me and the julios – Astronaut Me and the julios begynner å få en del år på baken, men likevel er bandets stil og muskk veldig gjenkjennbar. Astronaut er bandets nyeste singel, og kanskje den mest poppete låten deres så langt? Med Astronaut viser hvertfall Me and the julios at de klarer å eksprimentere, noe som lover godt for fremtiden til Oslo-bandet.
  • Jengi – Know You Direkte fra Nederland: Jengi. Jengi lover stort på debut EPen sin Sprinkles. Jengi har holdt på en stund, men har ikke gitt ut noe håndfast før denne høsten. Know You kan minne om noe Cashmere Cat kunne laget, og lover godt for en videre karriere. Jengi er dessuten finsk slang og en svensk film fra 1963. Likevel klarer Jengi (artisten) å lage seg sitt eget navn.
  • GURLS – Pork Chop Lover GURLS startet opp i 2013, med en originalbesetning som bestod av Emilie Nicolas på vokal, Hanna Paulsberg på saksofon og Ellen Andrea Wang på bass. Nå har Nicolas blitt byttet ut med Rohey Taalah og nå er GURLS snart klare for å gi ut sitt første album som kommer i starten av 2018. Pork Chop Lover er en god blanding av jazz og ironi, og viser samtidig hvor dyktige denne trioen er.
  • Danger Incorporated – On My Block Atlanta-duoen Danger Incorporated er tilbake igjen, denne gangen med en liten hyllest til hooden sin. I alle fall kvartalet sitt. Danger Incorporated kombinerer synth, rap og autotune på en ganske så nice måte, noe som gjør at du får lyst til å høre mer og mer.
  • Boys – Rabbits Skulle trodd av Boys var et boyband uten like, men neida, det er soloprosjektet til svenske Nora Karlson. Boys ga ut sin første EP i 2015, og har siden da fortsatt latt seg inspirere av litt sene 60-talls vibber. Rabbits passer br anå i overgangen fra høst til vinter, også kan man tenke litt tilbake på fine sommerminner.


  • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify