A-LISTA UKE 49-50

Trenger du et avbrekk fra julemusikken? Vær så god, her er Radio Novas nyeste a-liste


 • Pumpkin, Vin´s da Cuero – Mauvais genre Mauvais genre betyr dårlig sjanger, og det er kanskje det Pumpkin og Vin's da Cuero prøver å vise at de har laget: en sang som har en dårlig sjanger, eller nærmere bestemt ingen sjanger i det hele tatt. Uansett er låta kul og catchy, og de sjangergreiene- betyr kanskje ikke så mye uansett.
 • Shakanaka – Sock Rock! Bergensbandet Shakanaka har nylig sluppet låta Sock Rock- en deilig indielåt, med både bergensk og engelsk vokal. Shakanaka har tidligere kun vært en duo, men har nå fordoblet seg og blitt en del av Vibbefanger. Og resultatet? Meget bra.
 • Hanna Järver – Manna Manna Manna Manna er den første singel fra det som skal bli Hannas debutalbum, som kommer våren 2018. Manna var den maten som regnet ned fra himmelen og Gud, da Moses og resten av folket fastet i ørkenen. I tillegg er det et godt ord, sier artisen selv. Hanna har et par singler ute fra før, men denne har hun også produsert selv.
 • GIFT SHOPPE – My Name Husker du gamle reklamer som hovedsakelig kun var instruksjonsvideoer? Dette er noe av det GIFT SHOPPE er inspirert av. Det skal være estetisk, og litt grumsete og low-fi. My Name er duoens første låt, så mulig det kommer mer snacks fra dem snart.
 • Hookworms – Negative Space Hookworms er noe så finty om bendelorm på norsk, men i den musikalske verden så er det et støyrock band fra Leeds i Storbritannia. Hookworms har holdt på siden 2010, men har hatt et lite opphold siden 2014. Negative Space skiller seg fra bandets tidligere låter, med litt mer funk-inspirerte elementer.
 • Disaster In The Universe – Let It Go Disaster In The Universe har nylig sluppet sitt album nummer to While We Are Here. Soundet er mer moderne, og mindre tidsrikitg i følge bandet selv, men likevel funker det bra. Låta Let It Go er god og høre på, og gjør deg med stor sannsynlighet lettere til sinns.
 • Dark Times – Blazing Blazing er den første singelen fra Dark Times album som kommer til våren. Dark Times er et band basert i Oslo, og har etablert seg som et støyrock-band. Med Blazing viser Dark Times hvordan de lar seg påvirke av punk, og gir et bandet et bredere lydbilde.
 • Calvert – Mai (Hjem) Oslobasrte Calvert har endret seg litt fra de to tidligere singlene. Låta Mai er mer poppete og melodiøs, enn de tidligere singlene. Og at tematikken kan lett relateres til jul, med å dra hjem til jul osv, gjør og at denne låta både blir søt og fin, i tillegg til å være ekstremt dansbar.
 • Burning God Little – Hjertestein Burning God Little er et soloprosjekt fra nord. Tidligere har Burning God Little jobbet med artister som Jonas V og Bendik, men i Hjertestein er han alene. Soundet er fint og drømmende, og teksten er veldig ærlig og clean. Anbefaler på det sterkeste en lytt.
 • AVGVSTVS, CASTROW – For All Tid AVGVSTVS har trolig vært på SoMe-kurs og lært en ting eller to om hvordan være lett søkbar - ved å bytte ut U-er med V-er er det mye lettere å finne AVGVSTVS enn Augustus. AVGVSTVS minner om Sebastian Zalo og de andre, nye rapperne fra Oslo-vest med sine småironiske tekster og seige beats. Likevel er det godt å høre på, og det blir spennende å se hva AVGVSTVS og CASTROWs samarbeid kan bringe fremover.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify