A-LISTA UKE 5-6

Gjør deg klar til den kaldeste tiden i året med ny, kul musikk på øret!


 • ZENI BOIS – Mat i Shtilen Dersom du ikke kjenner en eneste bergenser som snakker litt street kan du lære deg følgende: Mat betyr kul eller fet på bergensk. Ikke bruk det dersom du ikke er en person som bruker fet og kul til vanlig. Zeni Bois, bestående av Imsito og Breveglieri, kan fint bruke "mat" uten at det blir teit. Duoen startet i sommer og fikk da hjelp av bergensfavorittene Dårlig Vane.
 • Xenia Rubinos, Sammus, Olga Bel – Levitating Gjør deg klar powertrio: Xenia Rubinos - karibisk inspirert rapper, Olga Bell - russisk produsent og artist og Sammus - amerikansk rapper OG lærer. Disse tre har slått seg sammen for å lage Levitating (svevende). resultatet er en miks av både sjanger og språk - og funker bra.
 • Velvet Volume – Fire Møt de tre søstrene Noa, Naomi og Nataja. De er fra Århus i Danmark, og utgjør sammen trioen Velvet Volume. Velvet Volume har holdt på siden 2013, da var Nataja bare 14 år. Bandet slapp sitt debutalbum høsten 2017, og brukte resten av høsten på turné.
 • ShitKid – Yooouuu ShitKid, eller Åsa Söderquist som hun egentlig heter, skulle egentlig starte feministisk punk-rock band, men ble heller soloartist. Yooouuu er den andre ShitKid-låta som havner på listen, og den skiller seg ganske mye fra den forrige. Yooouuu er seigere, litt dysrtere enn hva man kanskje har hørt av ShitKid før - og bra, det er det.
 • Nelson Can – Downtown Dersom du liker dype damestemmer, bør du spisse ørene ekstra nøye nå. Det danske bandet Nelson Can leker seg meg vokalen under hele låta, noe som gir et veldig spennende uttrykk. Nelson Can har holdt på siden 2011. Downtown er deres første singel føreløpig i 2018, men man kan jo krysse fingrene for mer.
 • OSHUN – Parts OSHUN er en åndelig-gudinne som regjerer over kjærlighet blant annet, og også duoen fra USA. Duoen har laget seg et manifest som lover en "sweeter tomorrow", noe de gjennomfører med akustiske og digitale lyder. Parts er en god miks av soul og hiphop, noe som gjør at låta aldri blir kjedelig.
 • pinkcaravan! – pop, lock & lemon drops pop, lock & lemon drops er et samarbeid mellom pinkcaravan! og namesnake - som selv håper på å bli den nye Timbaland-duoen. St. Louis rapperen ga ut sin første EP i fjort, og har som mål å skape en ny verden med musikken hennes. EP-en beskriver hun som en mørk barnebok, og litt av dette kan man og høre i pop,lock & lemon drops.
 • Mosjonist – Ducks Mosjonist, eller Lars Nilssen som han egentlig heter, er fra Tromsø og lager stort sett disco og house. Ducks kan minne om Todd Terje, og passer bra enten du skal trene, late deg på trikken eller danse på byen. Droppet i låten er også meget bra.
 • Kiplemore, Nedja – Comfort Zone Tidligere Pikekyss-vokalist Nedja har gått solo og samarbeidet med Kiplemore for å lage låta Comfort Zone. Comfort Zone ligner ikke noe på det Nedja har gjort med Pikekyss, men resultatet er meget bra. Vokalen er veldig spennende og beaten er veldig god, noe som gjør at låta og blir veldig bra.
 • Anana – Vague Anana kaller selv musikken sin for dypvannspop, kanskje på grunn av den underliggende melakonien som preger låta. På tampen av 2017 ga hun ut EP-en Well, som er stemningsfyllt og til tider litt dyster, men likevel ikke så dyster at man går helt i kjelleren. Vague passer fint for deg som sitter litt under teppe og ser ut på snøen som daler ned.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify