A-LISTA UKE 7-8

Ekstra grå, snøete og slapsete vær? Godt vi har ekstra fresh og god musikk på a-lista!


  • GKR – Nei Takk Nå skal du får høre noe du trolig hører lite av, nemlig rap fra Island. GKR har satt det som sitt oppdrag å gjøre islandsk kult, også for de som kun hører på rap og hip hop. Selv om du kanskje ikke forstår noe annet enn "Nei takk" som GKR sier i refrenget, kan vi opplyse om at det handler om at folka rundt GKR har penger og prøver å gi han diverse avtaler, men GKR har ess i ermet.
  • THANKS – Sunshine Danske THANKS har som mål å motivere og gjøre folk glade med musikken sin. Låta Sunshine er et temmelig bra eksempel på det. Duoen, som består av Anders og Anders har blant annet blitt spottet av SIA, så Sunshine har nok kastet litt glans på dem og.
  • Peggy Gou – It Makes You Forget (Itgehane) Artisten Peggy Gou har bosatt seg i Berlin, hvor hun har startet med DJ'ing. Målet hennes har alltid vært å kunne synge på sine egne låter, noe hun blant annet får gjort på It Makes You Forget. Peggy er halvt fra Korea, og synger derfor på koreansk. Av alle ting, har fansen begynt å gi henne giraffer etter konserter.
  • PBSR – Lumen Det kan være at britiske Pablo Serrano har prøvd seg på en Kygo-variant når det kommer til artist-navnet PBSR. Artistnavnet PBSR er kanskje ikke like catchy som Kygo, men det er i alle fall lett å finne på internett. PBSR har gitt ut to låter så langt, og Lumen er den nyeste.
  • Norske Rytmer – Bli Me Te Syden Som Norske Rytmer så fint sier det "Syden er ikke bare en øy et sted mellom Hellas og Spania. Syden er en tilstand". Dette klarer Bli Me Te Syden å illustrere på best mulig vis- med catchy toner og ironisk tekst ala Aasen. Helt greit å drømme seg bort til Sydenland disse snøtunge dager.
  • NEIL FRANCES – These Days Den halvt australske, halvt amerikanske duoen Neil Frances har i det siste plumpet ut med flere disco/electro/pop- inpsirerte låter. Og det er meget catchy med drømmende vokal og fin bass som holder hele låta. Neil Frances er allerede navnet på en rugbyspiller og en radiovert, så hvorfor ikke dele navn med en litt artsy duo også?
  • Let´s Eat Grandma – Hot Pink Let's Eat Grandma er tilbake med ny musikk. Duoen fra England har laget musikk sammen siden de var tretten år, og er oppkalt etter et meme som viser hvor mye et komma på rett eller feil sted kan bety. Let's Eat Grandma har tidligere skrevet låter om alt fra tagging til slengkommentarer, og Hot Pink handler egentlig om den blandingen mellom feminintet og maskulinitet og hva slags rolle det har fått gjennom rosa.
  • HG Locks, Paul Couture og Max B – Brand New Wave En god blanding av klubb og hiphop - det får du med Brand New Wave. Kanskje er det det HG Locks, Paul Couture og Max B vil få til med låten Brand Wave. Max B har diverse voldsdommer på seg, så det er nok ikke så galt å se etter nye retninger for han, i alle fall.
  • Heartbreak Satellite – Are U OK? Like greit å merke seg at Pompoko-vokalist Ragnhild Jamtveit har slått seg sammen med Tobias Pfeil og Håkon Kjenstad og dannet prosjektet Heartbreak Satellite. Dette har nemlig ført til låta Are U Ok, som er en fin elektrisk låt, med et akkurat passe irriterende refreng. Da gjør det liksom ikke så mye at du nynner på refrenget hele tiden, for det kommer du til å gjøre.
  • Else Skogan – High Expectations Alltid deilig å høre på god og lett jazz, og ekstra deilig er det når det lages av en med så mye kontroll som Else Skogan. Else Skogan er fra Trondheim og studerer musikk i Leeds. High Expectations er hennes fjerde låt, så det blir spennde å se hva som venter av Else.


  • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify