by:Larm 2018: Våre 5 stalltips

Den 21. utgaven av by:Larm fyller tigerstaden denne uka. I den forbindelse kommer Bra Trommis' egen fersking Einar Stray sine anbefalinger som perler på en snor her:

Bisse (DK)
Bisse er artistaliaset til den unike dansken Thorbjørn Radisch Berdkjær. 29-åringen er en vaskekste kunstnersjel som har vært produktiv på musikkfronten de siste tre årene med hele 7 (!!!) soloskiver. Det går gjetord om Bisse sine opptredener på Trænafestivalen i sommer og på Blå i november. Jeg river meg i håret over å ha gått glipp av dette for Bisse er noe av det mest interessante jeg har hørt på en stund - spesielt hans finurlige lyriske presisjon. Forfatter Tomas Espedal er en av de som tidlig ute med å lovrprise Bisses låtskriverkunst. Ta turen!

Bisse spiller på Rockefeller fredag 2. mars 20:30 og på Blå lørdag 3. mars 19:30.

SASSY009 (NO)
Landets feteste trance-aktige undergrunnselektronika-beats kommer fra jenterommet til debutantene SASSY009 - riktignok ikledd tverrfløyte. Trioen består av Sunniva Lindgård, Teodora Georgijevic og Johanna Scheie Orellana. Den Spellemanns-nominerte debut-EP-en Do You Mind er produsert av jentene selv, co-produsert og utgitt av magikeren BAYA (Luft Recordings) med god hjelp fra kredible Hard Up Records. Det gleder meg at mediegiganter som Pitchfork har trukket de norske ungfolene til hjertet. For dette er musikk som dirrer av følelser og teft, og har sannelig truffet mitt musikkhjerte.

SASSY009 spiller på Rockefeller torsdag 1. mars 21:30, Blå fredag 2. mars 19:30 og The Villa 23:30.

Loney Dear (SE)
En artist jeg har elsket lenge, og som ikke er så kjent i Norge er svenske Loney Dear. Bak artistnavnet Loney Dear finner vi Emil Svanängen som startet smått i 2003 da han spilte inn debuten i foreldrenes kjeller i Jønkøping. Han brente musikken på CD-R-er og solgte disse på konsertene sine. Jungeltelegrafen brakte han hele veien til statene. For det var først i 2007 da det legendariske U.S.A.-labelet Sub Pop re-lanserte albumet Loney, Noir at karrieren hans begynte å skyte fart. Emil produserer popmelodier som er så vakre og velskrevne at man får lyst til å høre på dem i loop og synge med i all evighet. Jeg møtte han en gang i Nederland da vi spilte sammen i en kirke. Mutters alene på scena med gitaren, synthen og sin unike falsett trollbandt han kirkerommet i 2 timer. Blant hans største fans finner vi First Aid Kit. Nå er det din tur til å bli fan.

Loney Dear spiller fredag 2. mars på John Dee kl 22 og på Krøsset lørdag 3. mars 22:30.

Jawn Rice (NO)
Et av Oslos mest interessante urbane crew, Mutual Intentions, har fostret opp fintfolk som Charlotte Dos Santos, Ivan Ave (som forøvrig også spiller på by:larm), Fred Fades og Jawn Rice. Jawn Rice er beatmaker av internasjonalt kaliber. Med sine støvete og samplebaserte beats blander Jawn elektronisk, boogie på solodebuten Highlights LP. Dagbladet kåret albumet til Norges tiende beste utgivelse i 2017, og 5 av 6 stjerner i GAFFA. Kjenn din besøkelsestid!

Jawn Rice spiller på Revolver lørdag kl 01:00.

Lost Girls (NO)
Pitchfork-hyllede Jenny Hval er jo blant våre beste og mest grensesprengende navn her til lands. Lost Girls er prosjektet til Jenny Hval og hennes gitaristmakker Håvard Volden. Debut-EP er rett rundt hjørnet og slippes på Norges beste label Smalltown Supersounds. Forvent eksperimentell norsk musikk på sitt ypperste.

Lost Girls spiller på Kafé Hærverk fredag 2. mars kl 20:30.

Toppfoto: BALTHAZAR HERTEL