A-LISTA UKE 16-17

Hva er vel bedre enn å starte utepilssesongen med ny og god musikk?


 • 9 grader nord – Hymn 9 grader nord ligger byen Jaffna i Sri Lanka. Det er byen hvor foreldrene til søstrene Mira og Dipha kommer fra, og man kan høre mye av inspirasjonen i låtene deres. 9 grader nord består i tillegg av Jakob og Jakob, og har så lant gitt ut tre låter. Bandet har selv sagt til NRK at det ikke passer å plassere musikken deres i noen kategori, men den passer hvertfall her på Radio Nova for det om.
 • Dark Times – Haunt the Dead Dark Times har nylig sluppet albumet _Tell Me What I Need_ hvor man finner mye god rock. En av låtene er Haunt the Dead hvor man hører den gode, gjennkjennbare gitaren. Vokalist Ann Kristin Traaen har en rå vokal, som alt i alt gjør _Haunt the Dead_ til en ordentlig, god rockelåt.
 • Eldoradio – Youth Cult Eldoradio startet allerde i 2011, men holder fortsatt på. _Youth Cult_ er deres første låt fra et kommende album. Låta er en god, gammeldags indielåt, men kan og innfri til de som liker litt mer rocka låter. Albumet er ventet allerede i mai, så det blir spennende å se hva som kommer på plata da.
 • Sebastian Zalo, Farfemhundre – Tur Horten-gutten Sebastian Zalo slapp albumet _På Høytid Med Lavkultur_ tidligere i april, og viser med det at han mener alvor med artist karrieren. Med døsige R'n'B toner og småironiske tekter er plata lett å høre på, samtidig som låtene fester seg godt. _Tur_ er god og melodiøs, og har akkurat mange nok dopreferanser til at man skjønner at Zalo er ekte rapper.
 • La Lusid – Empty Bones La Lusid er en Stockholm- og Uppsalabasert gruppe- noe man hører godt i musikken. Gruppen har laget en litt nostalgisk vårsang, men det er så absolutt en låt som gjør seg i en hver spilleliste. Navnet kommer etter bandmedlem Johans hund, kan bandet opplyse til svenske Hymn. Fra før av har La Lusid gitt ut et par singler og en EP.
 • MYTHS – You´ll Never Learn I februar kom bandet MYTHS ut med albumed _Paradigm_, et album proppfullt med låter som kombinerer litt indie, litt elektro og en god del pop. Det australske bandet slapp første singel fra plata i høst, men de har forsatt klart å holde soundet og drivet på det nye albumet.
 • Mørk – Slippin´ Mørks frontfigur Benjamin Mørk kommer fra Senja. I Facebook-bioen står det at han vil fremme annerledes musikk, og det er kanskje derfor han har valgt det særdeles underkommuniserte temaet for elektrolåter: falle på isen. _Slippin'_ handler nemlig om det. Så neste gang du faller på isen eller lignende kan du tenke litt om du har lyst til å lage fet musikk av det, du og.
 • Priest – Lost Lions Som 16-åring gjorde Camille Priest det ganske så greit med låter som _The Game_ og litt diverse, men valgte å ta en liten pause. Nå er hun tilbake igjen, denne gangen med en EP med masse god elektronisk musikk. _Lost Lions_ er en god låt med masse driv, som du tryggt kan putte i spillelistene dine.
 • The Mourning After – Kill Vardy Over til fotballverden - Bråtebøtte og Leicester-spiller James Vardy har blitt anklaget for å ha drept en hund. Dette har fått internett til å koke og fått Sheffield-bandet The Mourning After til å lage en aldri så liten rant av en rockelåt. Låten finnes på albumet _The 10th Century_ med mye annen god rock.
 • Wild & Free – Do U Ever Get Down? En hver liste med respekt for seg selv bør inneholde god funk, noe denne listen og selvfølgelig gjør. Wild & Free er en duo fra Los Angeles som har holdt på siden 2015, og har etter det gitt ut flere dansbare låter. _Do U Ever Get Down?_ flørter med litt diskodansemooves, noe som kanskje er greit nå som været begynner å bedre seg.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify