Brann i SiO-leilighet

Tidlig i formiddag begynte det å brenne på SiO-studentbyen Vestgrensa.

– Klokken 10:41 i dag fikk nødetatene melding om brann i et av SiO Bolig sine studentbyer på Vestgrensa ved Domus Atletica. Der skulle det være full fyr i sjette etasje, uttaler innsatsleder i Politiet Svein Arild Jørundland til Radio Nova. Studentnyhetene gikk direkte fra stedet under formiddagens sending.

Nødetatene fikk raskt kontroll over brannen i leiligheten, blant annet fordi dette er et moderne bygg. Det var heller ikke fare for spreding ettersom de fikk brannen under kontroll raskt.

– Ingen personer kom til skade. Vi har nå startet etterforskning av brannen, og prøver nå å komme i kontakt med personen som er registrert på leiligheten. Vi vil starte tekniske undersøkelser så snart politiet kan gå inn.

Brannvesenet var raskt på stedet ettersom brannen ble meldt inn automatisk.

– Slukningsarbeidet gikk veldig bra. Når våre biler kom fram var det en fullt utviklet leilighetsbrann, uten noen særlig brannspreding. Den fikk vi slukket med en gang, sier Knut Halvorsen, innsatsleder i Oslo Brann- og redningsetat til Radio Nova.

Brannveset vil nå jobbe videre med å etterslukking av leiligheten, tømme bygget for røyk og sørge for at ikke brannen blusser opp i fasaden. I slike typer branner er det vanlig å etterslukke i seks timer, får vi opplyst fra Knut Halvorsen.

Politiet kommer nå til å etterforske hvordan brannen startet.