Norges første og eneste musikkjournalist var på Kadetten

To nyskapninger møttes onsdag 4. juli under Kadetten Music Festival. Ble det søt musikk?

Som den første og eneste musikkjournalisten i Norge, dro jeg til Kadetten for å både høre musikk og kose meg. Musikken var bra, stemningen var god, så jeg tok meg selv i å undre på hvorfor ingen andre før meg har tenkt på å bli musikkjournalist. (I Norge vel å merke, i USA finnes det mange).

Festivalen er ny, samme som musikkjournalist-yrket i Norge. Jeg og festivalen kunne derfor utforske nytt sammen.

Musikken: urban, flowy, rytmisk.
Festivalen: urban.
Journalisten: etisk, kildekritisk.


Meg mens jeg sitter og tenker på presseetikk.


Meg som tenker på vinkling av saker.

Å dra til et nytt sted, som Kadetten og Sandvika, kan ofte være spennende. Sandvika, kjent for sitt storsenter, viste seg å være en kortere tur fra Oslo S enn jeg tidligere antok. (Musikk)Journalisten i meg så umiddelbart potensiale i å lage flere saker herfra, da reisen var ikke så lang. Men naturligvis lå hovedfokuset denne gangen på Kadetten, og artistene som skulle opptre med musikk.

På tross av mitt pressepass og tittelen "Norges første og eneste musikkjournalist", fikk jeg ikke møte Tyler the Creator. "Vel vel", tenkte jeg for meg selv, "kanskje en annen gang".


is? Who dat boy? Who him is? En kjent linje fra artisten Tyler the Creator.

Men i det fjerne kunne jeg skimte en liten Tyler (the Creator), og for en musikkjournalist som meg (Norges første og eneste), så holdt det i mengder.