Sommerøya + Pils & Plater = <3

I år som i fjor fikk DJene der ute prøve å mixe seg fram til å spille på elektronika-festivalen Sommerøya og denne gangen var det mange om slaget. Hele 58 mixer ble sendt inn og Pils & Plater satt som jury.

Forsidebilde: Joel Kolltveit, Sommerøya 2017.
I mange år har Sommerøya fått fram musikken vi elsker sammen med kunst og debatter. Dette er festivalen som har samlet oss som liker elektronisk musikk. I år, deres niende år, har de igjen fått en rekke flotte navn på time tabelet sitt, blant andre DJ Koze, Anna, Claptone, Nastia og Sebastian Mullaert. Du finner også en rekke norske navn som Beth Lydi, Andre Bratten, Joel:k og Thomas Skjærstad. Samtidig som vi får se de store og kjente artistene på Sommerøya kan vi også oppleve nye og lokale helter på årets festival. Pils & Plater har i likhet med i fjor vært så heldige å få være med på dette.


Foto: Joel Kolltveit - Hardware Megajam 2017.

En festival og et radioprogram med samme smak kan utrette mye godt.
I år som i fjor lot Pils & Plater og Sommerøya alle DJene der ute få lov til prøve å mixe seg fram til å spilletid på elektronika-festivalen - og denne gangen var det mange om slaget. Hele 58 mixer ble sendt inn og Pils & Plater satt som jury. Som jury hørte vi etter en rekke faktorer i mixene vi fikk sendt inn. Det skulle føles riktig i forhold til både Sommerøyas og Pils & Platers stil og profil og man må selvfølgelig også kunne høre at mixe-egenskapene er på plass. Vi så ann valg av låter og sammensetning av låter, vi måtte klare å se for oss at personen kunne levere et passende warm-up-set og at det var noe eget der, noe nytt å få fram i lyset.


Foto: Christer Nexmark.

Etter å ha hørt på hele 58 mixer og blitt enige med hverandre, er vi utrolig fornøyde med hvem som har fått tildelt warm-up-timen på Sommerøyas mainstage. Det er ingen tvil om at denne karen kommer til å levere. Vinneren av årets DJ MIX CONTEST ble Oslo DJ-en Haugli. Du ser han altså på mainstage kl. 16, fredag 17.august. Haugli fikk også med seg fem festival-billetter samt SØ01 & SØ02 EP som premie. Mixen han deltok med hører du ved å trykke på linken under.
CONTEST MIX NO. 22 : https://www.mixcloud.com/jørgen-haugli-johansen/sommerøya-pils-plater-dj-contest-2018-haugli/


Program for Sommerøya 2018.

2. og 3.Plassene ble også fylt opp av to flotte mixer og begge fikk med seg et parr premier de også. Epiphanov gikk av med 2.plassen, to festival-billetter og SØ01 & SØ02 EP.
CONTEST MIX NO. 16: https://www.mixcloud.com/alexandru-epifanov/sommerøya-pils-plater-dj-contest-2018-epiphanov/
3.plassen gikk til Satisfunk som fikk med seg to festival-billetter.
CONTEST MIX NO 10: https://www.mixcloud.com/Satisfunk/sommerøya-pils-plater-dj-contest-2018-satisfunk/

Vi vil takke alle deltakere og gratulere vinnerne så mye med seieren! Nå klarer vi nesten ikke vente til fredag 17. August, når vi endelig får oppleve Sommerøya igjen, høre ny musikk, lage nye minner og danse hele dagen og kvelden. I skrivende øyeblikk er det både spenningen om hvordan det blir i år og minner fra tidligere som hopper fram; alt fra den gangen man plutselig fikk en sprayboks i handa av en av kunstnerne for å få være med, å slappe av i gresset i sola, å danse i mørket, til den låta du håper på gleder deg sånn til å høre, og stedet du gleder deg til å være.
Har du ikke skaffet deg billett ennå så finner du den her: https://sommeroya.ticketco.events/no/nb/e/sommeroeya_2018


Foto Joel Kolltveit - Stephan Bodzin @ Sommerøya 2017.

Årets festival holdes i Ekebergparken og det er blitt satt opp ekstra trikker til inngangen.


Festivalområde Sommerøya 2018.

En stor takk må også til slutt gis til Sommerøya, takk for at dere står på og får fram alt det flotte rundt elektronisk musikk.
Du kan lese mer om festivalen i deres eget magasin: https://issuu.com/sommeroyafestival/docs/somag001fnlweb
Vi ses på fredag!