A-LISTA - UKE 45-46

Musikkåret 2018 går mot sin avsluttende fase, men kvaliteten er alt annet enn i feriemodus. Her er den beste nye musikken!


 • Dreamcast – Up 2 U Jazz og funky stemning fra Washington DC, og 25 år gamle Davon Bryant fortsetter å gjøre det han er best på. «Up 2 U» er låten som drar deg gjennom morgenrushet, og gir deg rom til å la tankene vandre av sted.
 • From Scratch – Undressing Nye toner fra osloprosjektet From Scratch som fortsetter å servere catchy riff og energisk vokal, og er blitt en gruppe verdt å følge med på. Singelen «Undressing» tar seg tid til å variere tempo nokså mye underveis, som skaper en spennende dynamikk og variasjon gjennom de fire minuttene.
 • Jouska – Glitter Chaser Norske Jouska drar oss på ny ned i en verden av effekter, samples og synther, med vokal og et refreng som veldig lett fester seg på hjernen. Et deilig sammensurium av lyder som delvis lever sitt eget liv, men ‘holdes i sjakk’ og får utfolde seg gjennom låta.
 • Lemon Palace – Nothing Real Københavnduoen Lemon Palace har her en skikkelig godlåt som kan få deg i dansemodus, og glemme alt av stress, eksamener og jobb. Med sine forførende saksofonpartier gir den kanskje også siste dose sommerfølelse før vintermørket griper tak – og det er ingen dårlig ting.
 • NAMPA – Babymood Lystige toner fra Paris og produsent Yann Ollitrault. «Babymood» griper tak med særegen vokal og elektroniske rytmer, og holder energien gående uten problem. Popmusikk du fort returnerer til igjen og igjen.
 • Sandra Kolstad – Halflife Ingen tvil om at modulære synther og pop fort er en oppskrift på ganske så snasne radiolåter, og Sandra Kolstad bekrefter påstanden med hennes fortryllende nye singel. Kolstad viderefører hennes eksperimentelle stil fra tidligere skiver og bringer på ny energiske rytmer det er lett å bli glad i.
 • Skrap – Å gå Selv om det er noe vemodig at duoen Skrap legger prosjektet på hylla, får vi lyttere et lite plaster på såret i form av det nye albumet, «Atlantis». Det er et fint utsnitt av Skraps lekenhet og utfoldelse over de siste årene, blant jazz, elektronika og en generell jungel av eksperimentelle lyder og effekter. Og selv om dette er et aldri så lite farvel, åpnes kanskje døren for nye prosjekter i horisonten. Uansett, dette er et album du bør ta turen innom.
 • Spielbergs – 4AM Osloprosjektet varmer opp til sitt debutalbum med en skikkelig perle av en låt, som sparker vekk fra første sekund. Intense godsaker som poengterer at Spielbergs ikke har tenkt å forlate oss med det første, og vi kan bare glede oss til fortsettelsen.
 • Vegard&Ivar-Band – (She Was) Dancing On The Sofa Vegard og Iver har et band, og jaggu er det ikke ganske digge toner de tryller frem. Skulle tro de da ville kalt seg Vegard&Iver-band, men akk nei. Det blei Ivar.
 • Pelicat – Sorry, no Oslo-kvartetten Pelicat kan trygt sies å ha funnet sin plass i det store musikklandskapet med en klar gitarpop-preget stil som gradvis er blitt raffinert over årene. «Sorry, no» er deres siste krumspring og preges nok en gang av en kjærlighet for de tidligere musikalske tiårene, samtidig som lydbildet er godt plantet blant deres moderne motparter. Nok en solid slager fra Pelicat!


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify