A-LISTA - UKE 49-50

Koble av fra julemaset - vi gir deg den beste nye musikken!


 • The Orielles – Bobbi’s Second World Etter et solid debutalbum på vårparten får vi et gledelig gjenhør med den lekne og sprudlende kvartetten fra Yorkshire. Ikke bare byr de på en frisk tolkning av Peggy Gous dansebanger, men den nye singelen «Bobbi’s Second World» er en groovy affære med lekne partier og en frika stemning du bare må bli glad i.
 • CLICHE – Stella (feat. Jachary) New York-artist CLICHE byr på funky beats på hans debut EP «Robot Jesus», og beveger blant både old school hiphop og nyere trap, noe som kler han godt. «Stella» kombinerer det beste av nytt og gammelt, og viser at den 19 år gamle produsenten er verdt å følge med på fremover.
 • The Other End – Sleepwalking Om du trenger en pustepause fra eksamensstress, julekaos og overivrige medpassasjerer på trikken, har bergenduoen The Other End medisinen som kurerer det meste. Koble av, drøm deg bort de neste fire minuttene, og la tankene vandre av sted.
 • Lokoy – Can We All Go to Bed Lasse Lokøy, som frem til nå kanskje har gjort seg mest til kjenne som bassist i punkeprosjektet Sløtface, går nye veier i disse dager med vakre toner under soloprosjektet Lokoy. Enkeltlåtene skaper sine egne små historier med særpregede lydbilder, alt bundet sammen I et fortryllende slør av poptoner og elektroniske lyder. Vi håper å høre mye mer fra Lokoy i tida fremover!
 • The Good The Bad and The Zugly – I Got Rejection The Good the Bad and The Zugly fortsetter å gjøre det de er best på – å levere kompromissløs rock. Hadeland-prosjektet teamer denne gangen opp med punk-ikon HeWhoCanNotBeNamed, og på ny blir det heseblesende, energisk og svett – akkurat sånn vi liker det!
 • World Champion – Gun Drøye tre år etter deres forrige musikalske eventyr får vi endelig et gledelig gjenhør med det australske prosjektet World Champion. De virker å ha brukt tiden godt, og første singel ut leverer virkelig. Produksjonen sitter som et skudd, og lydbildet plasserer seg mesterlig blant psykadeliske effekter, synther og pop.
 • Mia Berg – Hurry Nydelig debut fra Mia Berg som trekker oss inn i sitt musikalske univers med fortryllende vokal og solid produksjon. Blant pop og melankolske rytmer får vi også flere elektroniske lekenheter som krydrer det hele litt ekstra, og skaper et delvis eksperimentelt og forundrende lydbilde som er lett å fascinere seg av.
 • Kå – Ingen Stress Klubbvennlige rytmer når den danske rapperen og produsenten Kå tar oss med ned i undergrunnen og serverer varme, mørke beats. Stilmessig kanskje litt vekk fra noen hans tidlige verker, men den elektroniske innpakningen skaper en hypnotiserende banger du fort vil returnere til.
 • The Crates – In The Middle Norske The Crates er stappet til randen med musikere fra varierte bakgrunner og lang fartstid, og på debutskiva «White trash morning» får vi et helstøpt produkt fra start til slutt. Det er en leken skive som klarer å blande inn nokså mange ulike uttrykk på kort tid, samtidig som det går en tydelig rød tråd gjennom det hele. «In The Middle» er en herlig låt som definitivt kommer til å feste seg på hjernen din.
 • Youdude/Heybro – Rockesang Ny, herlig norsk rock fra seksmannsprosjektet fra Oslo, nå aktuell med deres debutalbum. Skiva går i alle retninger, fra rolige partier til energiske riffsoloer og alt midt i mellom. Lekne låter med mye rom for eksperimentering, som funker svært godt i plateform. Sjekk ut i sin helhet.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify