Teater gjør seg best improvisert

Har du sansen for teater? Tre inn i en annen verden, være flue på veggen på soverommet mellom to elskere? Oppleve begjær, hat, kjærlighet, ondskap, og ikke minst humor tett på skuespillerne. Tar du turen på improvisert teater, vet du aldri hva du vil få. Du vil altså få en helt ny opplevelse hver gang du ser improteater.

Er konseptet improvisert teater ukjent for deg, er det såre enkelt. Det hele handler om at stykket eller scenen som blir satt opp for publikum er 100% funnet opp der og da. Vanligvis avgjør publikum hvor scenen blir satt eller hva som skal skje. Det er da skuespillerne sin jobb å finne på underholdende teater som henger på greip for publikum. Det betyr altså at dersom du drar på improteater, vil det aldri oppleves likt. Handlingen vil alltid være forskjellig og hver forestilling er unik.

I Oslo har vi mange ulike muligheter for å se improteater. Man kan for eksempel dra å se en spesifikk improgruppe gjøre show. Ecstasy Impro er et eksempel på en slik gruppe, som har show på Bruket på Grønland hver måned. Hvert show byr de på ulike improleker - eller, teatersport som det heter på fagspråket - og god stemning og noe godt i glasset!


FOTO: www.eimpro.no

Hør da Skumma Kultur prøvde seg på teatersport sammen med Ecstasy Impro
Spol til 4:27

Impro er heller ikke Chateau Neuf ukjent, for vi har nemlig en improgruppe på huset; Impro Neuf. I tillegg til forestillinger hver uke, har de workshops for deg som synes det kunne vært interessant å ta del i improvisert teater. Her lærer man ulike metoder å gjøre improvisert teater på, og morsomme teknikker og leker.


FOTO: www.improneuf.no

I Oslo har vi også et teater som kun driver med improvisert teater; Det Andre Teatret. Her spilles det improteater nesten hver eneste dag i uka, med mange forskjellige vinklinger på hva improteater kan tilby. Man kan for eksempel dra å se improvisert musikal, noe som for de fleste kan virke helt umulig å gjennomføre. Improskuespillerne får da et sted de skal befinne seg og tittel på musikalen, og de skal improvisere musikk og dans i tillegg til teater ut ifra hva publikum bestemmer for dem. Det blir alltid ulikt, og alltid morsomt. Skuespillerne leker seg med musikken og viser ofte imponerende tekst og relasjoner.


FOTO: www.detandreteatret.no // "Micetro"

Det Andre Teatret har mye mer å by på også, for eksempel kan du se klassisk improvisert teater i for eksempel forestillingen deres «The Scene», og teatersport i «Micetro». Det er bare å ta en titt på programmet som ligger på nettsiden www.detandreteatret.no for å finne en forestilling som passer for nettopp deg.

Hør da Skumma Kultur hadde besøk av Det Andre Teatret
Spol til 4:14

Har du sett deg lei på kulturlivet i Oslo, er absolutt improteater noe du burde sjekke ut. Det er alltid en unik opplevelse og noe utenom det vanlige. Man sitter alltid igjen med å være imponert og godt underholdt.

TOPPFOTO: www.detandreteatret.no // "Tidshopperne"