Skallebanks humortips for 2019

Her er Skallebanks humortips for hvordan du kan utøve humor best egnet for 2019.

TOR-IVER SKJÆGGESTAD
Vær deg selv. Alltid, uansett. Men hvis du er en idiot så er det kanskje greit å være en annen. Den beste humoren blir til hvis du er så sikker på deg selv, og de andre du jobber med, at du klarer å drite deg selv ut og dine coworkers. Uansett hvor kjedelig en ting kan være, så kan du fortsatt klare å gjøre det morsomt, det er bare å være deg selv. Alltid, (uansett).

SILJA FURSET
Jeg er litt usikker på dette med humor. Derfor har jeg bestemt meg for å spørre om hjelp av min aller beste venn, nemlig Google. Jeg spurte Google: Hvordan kan jeg bli morsom? Deretter sendte Google meg nettsurfende videre til Kvinneguiden der det var en artikkel med overskriften: «Slik blir du morsom». Deres tips er:

1. Lær deg å lytte
2. Overdriv
3. Se satire
4. Bruk film og bøker
5. Svar kjapt og nonchalant
6. Rett antrekk (Et godt eksempel på rett antrekk er ifølge Kvinneguiden å gå med Fam Irvolls hårbøyler med muffins eller seilbåter på toppen av hårbøylen)


Wow!! Hun ser skikkelig morsom ut!! Foto: kk.no

7. Spar på godene
8. Ikke MOBB!
9. Ikke prøv for hardt

Kilder:
https://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/slik-blir-du-morsom-2579135

HANNA DOKKEN
Er du klønete? Overdriv det og BOOM du har slapstick innabords! I stedet for å miste gjenstander på en kjedelig måte, kan du forsøke å gjøre noe mer dramatisk ut av det neste gang det skjer. Ring en venn og fortell gråtende at du har mistet noe du er glad i og at du frykter du må leve resten av livet foruten. Når du avslutningsvis stotrer frem at du har mistet.. HIKST nøklene dine SNUFS vil den påfølgende lettelsen hos motparten i verst tenkelige tilfelle fremkalle et bestemt og taktfast HEHE.

Ikle deg ekstra glatte sko på vinterhalvåret og oppsøk områder du vet er utsatt for glidning, f.eks: midlertidig gangvei lokalisert under stillas eller inngjerdet i puslete stålgitter som egentlig ikke har annen funksjon enn å forhindre måking, strøing og annet skliforebyggende arbeid (men som, ta det med ro, helt sikkert er forskriftsmessig satt opp). Forbipasserende kan fryde seg over ditt mindre elegante ganglag og du kan sitte igjen med nye og freshe tenner betalt av staten, skulle du være så (u)heldig å overskride egenandelen for akutt kjeveortopedi.

AKSEL KORNELIUSSEN
Selvironi er nøkkelen til sjarmerende, vittig humor. Ja, for hvis du ler av deg selv, da kommer garantert andre til å gjøre det og. Se på kong Harald f.eks. Han blunka litt rart på ett bilde tilbake på 90-tallet og alle syns det var gøy. Harald, klok som han er, la merke til dette og valgte å adoptere stilen fast. Han har siden den gang gjort det der rare med øye sitt hver gang han har vært i offentligheten og det jaggu meg like morsomt hver gang. Mange har latt seg inspirere, f.eks. P3-Ronny.

Her er 3 supertips til hvordan du kan være morsom i 2019 gjennom selvironi:

  • Finn din særegenhet

Hva er det med deg som er spesielt? Finner du ut av dette kan du dyrke det og gjøre det til en morsom ting, i stedet for noe flaut eller kjipt. Klarer du å le av det, så vil du kanskje ikke føle deg like dust eller stygg som du egentlig er. Si du f.eks. mister du håret før du fyller 30? Haha, kjempegøy, din skallefaen! Ta tak i dette og le av det selv! Det finnes mange morsomme, skallede folk der ute. Gunhild Stordalen f.eks., hun er jo kjempe morsom!


Gunhild Stordalen: Norges morsomste skallede robot. Foto: seher.no

  • Ikke ta deg selv så høytidelig

Vi har alle rare ting ved oss, og det er helt OK. Det er viktig å ikke se på disse særegenheten som “feil”, men heller som guds humorgave til deg. Tenk så heldig du er som har fått gratis materiale å jobbe med. Men, hvis du tar seg selv høytidelig vil du finne det vanskelig å gjøre det morsomt. Prøv å ikke vær så hårsår når folk kommentere din særegenhet og prøv heller å le deg vekk. De fleste er klar over hva som er spesielt med de, men de syns fortsatt at det er vanskelig å ikke ta seg nær av ting. Da kan du se på Jan Fredrik Karlsen til inspirasjon. Den mannen har lagt fra seg all selvrespekt og valgt å heller bare le av alle andre og seg selv. For en fyr!

  • Overdriv selvironien og ta litt ekstra i

Okay, du har funnet din særegenhet, og du har lært deg å ikke ta deg selv så høytidelig. Nå er det på tide å dra i litt ekstra. Fordi det finnes jo mange mennesker der ute som har stor nese, liten tiss, mye kviser eller lite hår, så det er viktig at du ikke forsvinner i mengden. Alle vil være morsomme og mange har samme særegenhet som deg. Derfor må du overdrive din greie slik at du stikker deg ut. La oss si at du har fryktelig vond kroppslukt. Det er det mange som har. for å da stikke seg ut kan du vurdere å slutte å dusje. Det har tross alt funka for hver eneste taxi-sjåfør noensinne, og du både husker og ler av de i ettertid.

MATHILDE VIK
Dette virker for meg ganske åpenbart. Du skal ikke nekte noen frokost. Folk liker dårlig å bli nektet mat, ja, men det er ikke det som egentlig skurrer. For hvem er du til å nekte noen frokost? Ingen. Jeg har alltid vært helt ærlig på at jeg er ingen til å nekte noen frokost. Om jeg er med folk/venner eller for eksempel bor med noen, og en tredjepart inviteres til å være med oss, er jeg med én gang klar på at vi er ingen til å nekte deg/dere frokost. Og det uten at jeg har hørt med folket eller de jeg bor med først. Jeg er ingen til å nekte noen frokost.


Dagens viktigste måltid: Ingen har rett til å nekte noen frokost. Foto: rema.no

INGEBORG SLEIPNES SIVERTSEN
For å lykkes med humor er det viktig å være et reflektert og oppegående menneske. Reflekterte og oppegående mennesker leser ofte nyheter. Du finner nyheter på nettaviser, for eksempel https://nrk.no, https://vg.no, https://db.no. Hvis du har lest en nettavis kan du bruke den nye informasjonen du har fått til å lage humor. Men OBS OBS, husk at du samtidig skal være et reflektert og oppegående menneske, noe som betyr at du ikke kan vitse med hva som helst. Det er ofte vanskelig å forstå seg på andre mennesker, og hva de syns er gøy og hva de syns er upassende. Her må man rett og slett føle seg litt frem selv.

ADA SUNDBY
Ikke krenk andre. Humor skal være gøy, ikke gjøre folk utilpass. Spøk for eksempel heller om temaer som været eller dårlig kaffe og ikke grasrotkampanjen #metoo.

Dette var Skallebanks humortips for 2019. Prøv de ut, og kom gjerne opp med egne.
Dersom du trenger humor mer konkretisert, kan du under lytte til et eksempel.
Lykke til med humoren.

Toppfoto: aftenposten.no