LA bak fasaden

Mange forbinder nok LA med Hollywood-skuespillere og andre stjerner, palmer, strender, sol, overdådige villaer og folk med masse penger. Anna Kleivas Echo Mountain viser noe annet når den tar oss på innsiden av det ekte Los Angeles, byen i det gyldne lyset.

Ren gjetting leder meg til å tro at Los Angeles må være av av de byene som er hyppigst portrettert i populærkulturen. Angel, Entourage, Californication, Chinatown, La la land, Mulholland drive, (bare) Drive, Boogie nights osv. Lista over tv-serier og filmer som viser LA er mildt sagt lang. Det er langt fra Vampyrer til disco (eller?), men bildet av byen maler de ganske likt.

I Echo Mountain møter vi både Anna og Angelena, unge kvinner i denne myteomspunnede byen i California. Som tilreisende møter de begge byen med undrende og letende blikk, hvem er det egentlig som bor og lever her? Hvordan? Vi får møte unge amerikanere som har vokst opp i byen og forteller hva den også kan være, bak glansbildene.

Kleiva bruker fotnoter, faktisk historie og folk for å nyansere bildet av byen. Hun gjengir samtaler med lokale, og gjennom brev får vi innblikk i en reise gjennom en by full av drømmer, håp, rasisme og urettferdighet. Men hva slags by er det hun beskriver? Hvem mottar brevene?

Vi fikk besøk i studio av forfatteren som svarer på spørsmålene våre og mye mer.
Hør sendinga her: