Din By:Larm-rute

Det er vanskelig å vite hva man skal prioritere på By:Larm. Du vet kanskje ikke hvilke artister du liker, eller hva som spilles hvilket sted? Dessuten er du kanskje gira på å oppdage noe nytt? Vi i Skumma Kultur har laget en detaljert reiseplan for usikre By:Larm-gjengere, med rom for do- og matpauser, og musikk i skikkelig Radio Nova-ånd.

Torsdag


Foto: privat

Lil Halima (NO)
Hvor: Blå
Når: 19.00

Blå er et perfekt sted å starte din reise på. Her får du med deg Lil Halima! Hun ble oppdaget gjennom Instagram, fikk kjapt kontrakt med Universal og anerkjennelse av selveste Kanye West.

Ora the Molecule (NO)
Hvor: Kulturhuset
Når: 20.30

Det er viktig å spare på energien på festival, så i stedet for å gå, tar du 34- eller 54-bussen fra Møllergata til Hammersborggata for å få med deg Ora the Molecule på Kulturhuset. Bandet er en miks av norsk, slovakisk og tysk, så i kveld kan du kalle det for «multikulturhuset» ;) . Spennende med fløyte i denne avantgarde-popmusikken, som gjør oss hekta fra første sekund. I januar i år listet Radio Nova debutsingelen deres «Sugar» og siden da har de vært innom på Nova Nedstrippa for en hyggelig intimkonsert, rett i ditt øre. Lytt litt på hva de har å si, så tar du deg turen til (multi)kulturhuset i kveld for å lytte litt til hva de har å spille.

VIVII (SE)
Hvor: Ingensteds
Når: 21.00

UNDERGRUNN (NO)
Hvor: Revolver
Når: 22.00

Du spaserer fra Ingensteds til Revolver på 10 minutter. (Maridalsveien ned til Elvebakken VGS, og opp i Møllergata derfra). Der får du se de 16 år gamle SoundCloud-kometene fra Oslo Øst rappe om å stjele øl på Joker og poppe paracet. Aktiv bruk av autotune gir musikken de digge vibbene bare UNDERGRUNN kan gi oss. Digg å ikke ta livet så serr i blant, noe UG-gutta lærte oss da de gjestet sendingen vår i høst.

Mariam The Believer (SE)
Hvor: Kulturkirken Jakob
Når: 23.00

Etter konserten til Mariam The Believer har du god tid til å tisse deg tom og knaske i deg litt mat før du turer videre.

Pom Poko (NO)
Hvor: Rockefeller
Når: 00.30

Etter en liten baconpølse på 7/11 i Torggata svinger du over Youngstorget, og avslutter kvelden med Pom Poko på Rockefeller. Den norske kvartetten har ikke mange år som musikere i ryggsekken, men de har utviklet et profesjonelt lydbilde gjennom alle effektene, riff og vokal. For oss i Radio Nova ligger Pom Poko ekstra kjært, da «Follow the Lights» ble en favoritt for samtlige program fra dagen den kom ut. Her får du garantert sjansen til å danse med Nova-folk!

Fredag


Foto: privat

AMWIN (SE)
Hvor: Melahuset
Når: 19.00

MachoMayne (NO)
Hvor: Melahuset
Når: 20.00

Ta deg tid til å gå på do og kjøpe en øl, mens scenen rigges klar til neste gig på Melahuset. Når man hører at MachoMayne har laget musikk på gutterommet siden han var åtte år høres det sykt lenge ut. Sannheten er at det ikke er så veldig lenge siden MachoMayne var åtte år. Den snaue 14 år gamle karen har allerede varmet opp for Cezinando, Kamelen, Dårlig Vane og Kjartan Lauritzen, og oppnådd mer enn de fleste av oss. Det synes vi er jævla fett.

ÁRSTÍÐIR (IS)
Hvor: Vulkan Arena
Når: 21.00

Becky and the Birds (SE)
Hvor: Kulturkirken Jakob
Når: 22.00

M.I.L.K. (DK)
Hvor: Rockefeller
Når: 23.30

Hilma Nikolaisen (NO)
Hvor: Rockefeller
Når: 00.30

Når du allerede sitter i Rockefella, kan du stay put. Hilma Nikolaisen skal spille mjusic for oss. Med sin varme personlighet og rocka stil blir det god stemning så seint på en fredagskveld. I Skumma Kultur var Hilma gjest i november i fjor, og sjarmerte oss med sin lattermildhet og søte måte å snakke om musikken sin på. Fredag kan trenge en så hyggelig og søt person som Hilma. Du kan varme opp med å høre intervjuet hun gjorde hos i Skumma Kultur:

Pen Gutt (NO)
Hvor: Blå
Når: 01.30

Lørdag


Foto: privat

Freja the Dragon (SE)
Hvor: Ingensteds
Når: 19.00

Ozzy (SE)
Hvor: Blå
Når: 19.30

Ozzy hadde oss på "caprisonne til folket". Hadde du gått i tøfler på Ingensteds nettopp, kunne du latt de bli på når du tråkker over til Blå i nabobygget for å se et av Sveriges feteste rapnavn for tiden. Ozzys musikk får oss til å danse slik de feteste gutta på Instagram gjør.

Alva Ravn (NO)
Hvor: Krøsset
Når: 20.30

Communions (DK)
Hvor: Kulturkirken Jakob
Når: 21.00

Fallulah (DK)
Hvor: Ingensteds
Når: 22.00

Kryss Akerselva og gå den lille turen fra Kulturkirken og ned til Ingensteds. Danske Fallulah leverer indiepop med deilige balkanrytmer. Tydelig inspirert av en far som var koreograf i balkandans, og en mor som var danserinne, er det ikke rart Fallulahs myke stemme og svevende rytmer gjør der nærmest umulig å stå stille.

brenn. (NO)
Hvor: Blå
Når: 23.30

To skritt ut av døra fra Ingensteds, spiller brenn. på Blå. Disse to joviale, søte og skjønne guttene fra Lillehammer møttes på medier-linja på videregående og har siden da vært en pastellfarga duo, Edvard og Rémy. Radio Nova listet singelen deres «Juli», og forrige uke lå «Du og jeg» på Nova sin A-liste. De har og til tider dukket opp i studio på Radio Nova for et og annet intervju. Om du ikke skjønner hvor søte de egentlig er, burde du høre intervjuet de gjorde på Skumma Kultur:

Sitter du nå og lurer på hvem Tore Illum er, får du et sterkere svar i intervjuet fra Nova Nedstrippa:

Det blir absolutt verdt å se gutta i sine hjemmelagde kostymer på scenen denne lørdagskvelden. Kanskje Tore Illum tar turen innom også!

TØFL (NO)
Hvor: Ingensteds
Når: 00.00

Gundelach (NO)
Hvor: Kulturkirken Jakob
Når: 01.00

Gundelach er den perfekte avslutning på årets By:Larm. Frisk og digg musikk, i en konsert vi håper varer leeeenge.

Og så er det natta!

Toppfoto: privat @marenolava