Jeg dro til Edinburgh for å ta nytt profilbilde, men glemte hvordan man smiler pent

Flybilletten var bestilt, kameraet var pakka, planen var klar. Dessverre viser det seg helt umulig å smile pent i Skottlands hovedstad.

Jeg har ikke byttet profilbilde (PB) på Facebook siden mars 2016 og har i det siste fått høre fra både fjerne og nære at det er på høy tid med et nytt ett. Problemet er bare det at jeg, grunnet en høyteknologisk svikt i min datamaskin, har mistet absolutt alle bildene av meg selv. Ja, og selv om det finnes flotte bilder av meg der ute på internett, blant annet et friskt bilde på forsiden til Dagens Næringsliv den 12. mai 2016 av meg i russebukse, så strakk ikke bildene til. Jeg måtte ha et nytt PB, og hvor ellers tar man gode profilbilder enn i Edinburgh, verdens PB-hovedstad.

God start

Oppholdet i Edinburgh var på alle måter veldig hyggelig. Flyturen gikk fint, og selv om jeg vet at alle fly er fjernstyrt fra bakken av en mann med fjernkontroll, beholdt jeg roen hele turen. I Edinburgh tok jeg tog, spiste mat og så på tjukke folk i handlegata. Jeg drakk øl og jeg drakk vin, og en gang drakk jeg faktisk til og med sprit. Ting var altså på stell, og jeg var i godt humør. Absolutt alt lå tilrette for et nytt fantastisk PB. Kameraet mitt var fulladet, noe jeg var veldig takknemlig for. Fordi det jeg ikke visste var at i Skottland har de klart å tulle stikkontaktene sine helt til og min lader passet dermed ikke inn i støpselet. Så det var godt jeg ladet før jeg dro hjemmefra!


Slik så kamerarullen min ut etter over 100 forsøk på å ta et profilbilde der jeg smilte pent.

Helt umulig å smile pent

Tidlig den siste dagen i Edinburgh tok jeg på meg jakka og begynte å ruslet med kameraet opp mot slottet i Edinburgh, en hver Edinburgbesøkende turist sitt store fotomål. Været var grått og flatt, og på vei opp til slottet begynte jeg å miste motet. Men jeg beit tenna sammen og sa til meg selv: "Nå har du reist helt til Edinburgh, Aksel. Dette blir et bra profilbilde!".

Jeg stelte kameraet opp, satt på selvutløser, sprang foran kameraet og smilte for harde livet. Knips sa kameraet. Det hele kjentes veldig merkelig ut, det var noe som ikke stemte. Jeg tenkte ikke mer over det og prøvde på nytt. Kameraet knipset på nytt og jeg gliste for harde livet der jeg stod foran slottet, men det gikk ikke. Frustrasjonen og usikkerheten ramlet over meg. Jeg pustet og peset, og forsøkte sikkert 100 ganger å ta profilbilde, men det lot seg ikke gjøre.

Det ble ikke nytt profilbilde på meg. Det viser seg nemlig helt umulig å smile pent i Edinburgh, desverre...