Kong Harald trykket "Interessert" på Facebook-arrangement – Dukket ikke opp.

17. Mai var det duket for live radio fra Skallebank kl. 13.00 til 14.00. Et av medlemmene hadde gjennom et Facebook-arrangement invitert Kongen til sendingen, og da han trykket interessert var forventingene og forhåpningene høye. Dessverre ble forvirringen og skuffelsen også høy.

Silja Furset ønsket å møte kongen, og gjennom event-funksjonen på Facebook håpet hun det var mulig. Da han trykket interessert, skapte dette stor glede og forvirring.

– Jeg er usikker på hva "interessert" faktisk betyr. Er det et ja eller nei eller at man faktisk er genuint interessert i eventet? Alle vet at "nei" er "aldri i livet", "kanskje" er "nei" og "ja" er "kanskje, men hva er "interessert"?

I 2015 kunne Tek.no melde at Facebook byttet ut ordet kanskje med interessert, men ikke ønsket å kommentere hvorfor. Tek.no kunne også melde at ved å si at du er interessert vil en få varsler fra arrangementet, slik at en får beskjed om noen legger ut ny, viktig informasjon.

– Vi visste jo at Kongen hadde sett det og fikk oppdateringene som kontinuerlig ble postet i eventet. Vi liker å poste mye, vi syns det er gøy, sier Furset med et smil om munnen.

– Noe vi ikke syns er gøy derimot er usikkerhet, skyter Aksel Authén Korneliussen inn. Jeg var sikker i min sak om at jeg kom til å komme på dette arrangementet, derfor trykket jeg ja. Hadde jeg visst at jeg ikke skulle komme hadde jeg trykket blankt nei. Det syns jeg alle og enhver burde gjøre, og Kongen er intet unntak.

Tek.no skriver at ved å trykke "interessert" kan en informere verten at en ønsker å komme, men at en kanskje ikke kan. Personen er dermed "interessert" i å komme, de syns arrangementet virker interessant, men på svartidspunktet er det umulig for personen å komme med et konkret ja eller nei.

– Jeg begynte etter hvert rett og slett å bli lei av denne spenningen, ventingen, disse forventningene og forhåpningene at jeg bestemte meg for å ringe Kongen. Han tok dog ikke telefonen, kanskje han var "interessert" i å ta den, men ikke hadde mulighet. Jeg prøvde så å få tak i Sonja, eller i det minste få to ord med sjamanen, men ingen svar (ja, nei eller interessert), forteller Furset.

Silja Furset fikk dessverre aldri vite grunnen til hvorfor Kongen ikke dukket opp, men fikk i det minste en trivelig samtale med en ansatt på det Kongelige Slott.