Dette må du ikke døpe barnet ditt

Var din Game of Thrones-favorittkarakter Daenerys Targaryan? Og du oppkalte barnet ditt etter henne? Uffda...

Det finnes uhorvelige mengder uheldige navn her i verden. Du ønsker kanskje å hedre din favorittfilm eller favorittbok, men pass deg så du ikke går i fella og utsetter barnet ditt for et langt liv med unødig mobbing.

Skumma Kultur har i dagens sending snakket om uheldige navn å kalle barna sine. Som det folkeopplysnende programmet vi er, har vi nå laget en fullstendig liste. Her er Skumma Kultur sine ti navn du ikke må døpe barnet ditt:

1. Hufsa
Vi er generasjonen "Livredd for Hufsa" og det verste du kan finne på er å minne oss alle på våre barndomsmareritt. Tenk på de stakkars nyutdannede lærerne som må rope opp "Hufsa" hver dag og gjenoppleve det skumleste som finnes.

2. Joffrey
Vi går med på at Joffrey kan være et fint navn, men Game of Thrones-karakteren Joffrey Baratheon har ødelagt navnet for alltid. Ikke - vi gjentar, IKKE - utsett barnet ditt for en så forferdelig skjebne! Men det håper vi du allerede vet.

3. Khaleesi / Daenerys
Du trodde kanskje Daenerys Targaryan fra Game of Thrones var en god karakter og ønsket derfor å oppkalle barnet ditt etter henne. Der tråkka du isåfall ordentlig i salaten! Dessuten er det bare ondt å kalle barnet ditt et navn med en så komplisert stavemåte.

4. Voldemort / Han-Hvis-Navn-Må-Være-Unevnt / Tom Venster / Han-Du-Vet / Fyrst
Dette er en lang liste med navn du må styre unna. Det verste du kan gjøre er å hedre den største fiktive skurken gjennom tidene. Hverken Joffrey eller Daenerys kan måle seg med Voldy, så pass på! Mulig du synes det er et fint navn (da er du isåfall gæren), men vær sterk!

5. Renesmee
Om du heller var fan av Twilight da du var yngre og du ønsker å ære Stephanie Meyer, IKKE kall barnet ditt "Renesmee". Det er bare cringe og du er teit. Dermed basta.
(Ja, vi er Harry Potter-fans og din rival)

6. Star-Lord
Marvel-filmene er for tiden svært i vinden. Avengers, Thor, Captain America, Iron Man, alle disse filmene bidrar til et enormt univers med sykt mange superhelter og superskruker. Her er det mange vanlige navn å plukke av, og det er godt. Men hold deg unna "Star-Lord". Og heller ikke Thanos da altså...

7. Obi Wan Kenobi
Ja, vi er alle glade i Star Wars, og vil kanskje at filmene skal leve videre gjennom barna våre. Men ikke tving lærere til å rope opp "Obi Wan Kenobi" hver eneste dag. Det er både slemt mot dem og barnet. Prøv også å unngå Darth Vader.

8. Den Onde Stemoren
Var det en karakter som gikk igjen i de fleste Disney-filmer, var det Den Onde Stemoren. Selv om Disney valgte å døpe opp til flere karakterer dette navnet, må du selv motstå fristelsen. Det er ikke et godt barnenavn!

9. Cruella de Vil
I tillegg til Hufsa, var det én person som hjemsøkte drømmene våre, nemlig Cruella de Vil. Du er kanskje glad i dalmatinere og vil kanskje at barnet ditt skal være det samme. Men kjærligheten for hunderasen kan gå over stokk og stein og vi ønsker ikke en ekte Cruella de Vil i verden.

10. Poppy Honey Rosie Oliver, Petal Blossom Rainbow Oliver, River Rocket Blue Dallas, Buddy Bear Maurice Oliver, Daisy Boo Pamela Oliver.
Hvis du tenker du skal ta inpirasjon fra en tv-personlighet og ikke en fiktiv karakter - ikke bruk Jamie Oliver som inspirasjonskilde.
Vi mener det Jamie... skjerp deg.

Skrevet av:
Jenny Voldemort Førland & Melinda Hufsa Haugen
med hjelp av Magnus Den Onde Stemoren Thune

Toppfoto: Privat